Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Положби за спиење во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 3 јули 2012.

1. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Значи само ќе си кажи :D ок да поуживам уште малце ко така :rofl:

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Jas vo prvata bremenost ic ne gledav na koja strana ke spijam na koja mi bese udobno na taa spiev samo ne na stomak normalno i da sakas ne mozes. A sega vo ovaa bremenost seuste mozam na stomak ne mi smeta oti ne mi se uste poznava skroz malku mi e porasnat samo sto sega stom legnam na stomak go osekjam bebeto kako mrtka

3. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Леле и јас вчера во 4 и 30 се разбудив и тоа на стомак, бебенцето мрдаше ли мрдаше, душичка можеби му сметало, не заспав цела ноќ потоа од страв и чувствував грижа на совест што така несвесно сум се наместила во сонот.

4. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Не би требало да има гајле сигурно на време ти се активирал алармот ;)

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    Mamicki jas se iznaslusav muabeti deka na grb ne bilo dobro da se spie,deka na bebco slabo kislorod mu idelo,a jas ne mozam da zaspijam ako ne legnam na grb i sega od strav pocnav na leva strana da zaspivam ama pak se budam sred son i koga vidam deka lezam na grb odma strav me faka,ima nekqkva vrska toa ili...

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.397
    Сите свесно или несевесно сме се вртеле на грб на некои моменти. Навикнувај на лева лека полека најдобро е .. исто и на десна.. и да легнеш на грб некогаш не е страшно толку ;)

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    До 9ти спиев на грб. Мене Димчев ми рече ако мене не ми смета ни на бебето не му смета. За да му смета на бебето прво треба да и смета на мајката. Уживајте,како ви е згодно така спијте, само немојте на стомак, не е пријатно. :D

На Ivana 8 и pile30 им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.182
    Јас до скоро спиев на лева страна, но како одминува бременоста де на лева де на десна па малку на грб, никако не ми е удобно, ноќеска дури и кревет сменив го напуштив мм со надеж дека ќе најдам посоодветна положба. И на лева страна цело време се плашам да не го натиснам бебето и не можам мирно да спијам никако.

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.397
    Оф леле абе какво натискање што збориш :D вади тие мисли од глава и спиј оти ќе ти треба сон :). Не го натискаш ти бебето тоа 100 посто, си има вода тоа нема шанси да се потисне. Спиј си и уживај. Тоа си расне си мрда си плива и верувај дека му е и повеќе од удобно внатре:)

На Momichka, eli25 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Jas sum sega 15 nedela i mnogu se vrtam vo spijanjeto de na leva de na desna strana nekogas i na grb, nemozam da si najdam ubava polozba za spijanje, i jas najlesno si zaspivav na stomak ama nema sega.
    Mislam i deka mi pocnuvaat nenaspijani noki, ama se ke se izdrzi za bebush :inlove:

11. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    2.835
    И јас слушнав такви муабети и баш ја прашав мојата матична , она ми рече нема врска само перницата да ми биде малку поткрената доколку лежам на грб затоа што можело да ми се слоши, додека на бебето не му сметало

На kara1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Менувам лева и десна. Најмногу на лева. Страв ми е на стомак да не легнам случајно. Омилена поза ми беше. Нозете свиткани .

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    И знам дека има различни мислења и искуство за спиењето (грб или на страна) вие до која недела спиевте на грб?

Последна измена од модератор: 11 јуни 2017
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Jas ne ni spiev voopsto na grb.Naucena na stomak,posle ivf se nastrana.Zatoa me bolat i kolkovi i noze

Последна измена од модератор: 11 јуни 2017
    На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    6
    Mamicki vlegov 31 nedela no spienjeto mi e se potesko i potesko Ke si legnam i vo tekot na nokta se budam po 2 do 3 pati od zestini i sklet pa dodeka da zaspijam ....dali ima nekoja so slicen problem iskreno ne sum ni nadpana navecer ni preku den

16. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Здраво , сакам да ве прашам нешто читав дека спијањето на грб во бременост нечинело, неколку пати во ноќта се разбудувам легнувам на страна се расонувам на грб пак се вртам на лева страна пак станувам на грб.. Како вие се справувате со то? Колку можи да биди тоа штетно?

На pile30, fana и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Јас цело време спијам на страна а и да сакам на грб не можам бебушот притиска измеѓу градите и ми е тешко дишењето се е навика која недела си

На felisitas му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.350
    Како што сум читала тоа не е добро за тебе бидејќи заради тежината на матката таа притиска на артериите и вените кој носат и изнесуваат крв до и од срцето кон нозете па тоа би ти предизвикувало вртоглавцици и тешкотии со дишењето. Ама како што се сеќавам ти си мало меше и дека тоа не ти влијае сеуште. Еве јас сеуште си спијам на грб ама поголемите мешковци не можат.

На karibian, Snow white и pile30 им се допаѓа ова.
  19. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

И јас го имам овој проблем колковите ме болат кога лежам на страна а на грб ми е убаво.Уште немам големо меше 17+1 сум но кога се завртуван дали лево дали десно осеќам бодежи во долниот дел и ми теми мешето.Незнам како ќе се справам со ова.Кумата моја кога беше и кај Петрова и Димчев и се изнасмеале дека тоа нема врска и рекле лежиси како ти е згодно а на бебе ако не му е убаво ќе клоцне...ете ја до 9ти до краен термин тераше се на грб и роди здраво живо девојче...а скоро сите знаеме дека на страна се спие...и јас од пусти страв да не му се деси на бебе нешто се трудам на лежам но пак се вртам на грб...

Последна измена од модератор: 3 јули 2017
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.627
    Допаѓања:
    39.745
    ^ Не знам како можеле да ѝ се изнасмеат на кума ти кога во книгите го пишува тоа и повеќето доктори не препорачуваат лежење на грб. Не ми е јасно како некои доктори едно препорачуваат, а други друго. Јас учев и по гинеколошките предмети и по анестезиологија зошто не се лежи на грб, туку треба на страна.

На pile30, fana и stevemila им се допаѓа ова.