Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Положби за спиење во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 3 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Taka e.No i samiot dr ti kazuva,lezi kako ti odgovara.Ima zeni so spijat na stomak.Eve snaa mi.Se dur ne pocna da i smeta stomakot.I da sakas posle nemozes.I nasite majki i babi gledale na koja strana lezat.Nie sme veke preterizam.

На pandelka, Stara и pile30 им се допаѓа ова.
  2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Јас се плашев читам сегде пишува крвта неубо финкцуонирала артерија мартерија.. се трудам да спијам на страна ама се разбудувам на грб.. АБЕ ГОСПОД АКО НЕ КЛАЈ РАКА ЏАБЕ Е СЕ ПА НА КОЈА СТРАНА СПИЈАШ НЕМА ВРСКА МОЖИ ТОЈ АКО РЕЧИ ДА БИДИ СЕ ВО РЕД ЌЕ БИДИ СЕ ЗАР ПОРАНО КО НАС ПРАЕЛЕ ПРИСКИ ИСПИТУВАЊА И АПЧИЊА ПИЈАЛЕ ВНИВА ГИ РАЃАЛЕ ЗДРАВИ ПРАВИ!!!

Да 8 +6 сум ама пак шо читам демек од почеток и зато...се трудам на лева страна да спијам

Утре точно 9 недели

Последна измена од модератор: 3 јули 2017
    На Belabelinakinder, LSP, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Преку ден цел ден лежам на грб. Навечер спијам на страна оти така ми е поубаво. Едвај чекам на стомак да си спијам :)@stevemila и јас некаде до 14та нед. спиев на стомак :)

На Seduction, Chantal, Вереничка и 5 други им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    E taka.Ubavo si Znaes.Praj si.kako ti e zgodno.Eve mene stomak mi smeta pa go potpiram so pernice.Malku ako se navalam poveke odma malata reagira.Me kloca.Tqka da na pocetok uzivaj

На LSP, pile30 и Snow white им се допаѓа ова.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Јас како што читам, последните три месеци е најдобро да се спие на лева страна, никако на грб.
    И денес 23 недела, официјално 6 месец

На iki26, fana, pandelka и 6 други им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Pomalku citaj poveke uzivaj:hug:

На iki26, Kitten, Ambra20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

И јас се чудам искрено јас од што скоро секаде читам и други што ми кажале да не се лежи на грб страв имам...а чисто сакав само да споделам баш тоа дури и доктори што кажале на некој вака а на друг пациент спротивното и од пусти страв дури се борам самата со себе и несоници зошто на грб спијам цел живот а сега се трудам да се вртам за арно мое и на бебе :)

8. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    И ќе уживам!!!! Благодарам ќе пробам така со перниче ако кај мене не клоца можи полесно ќе ми биди!! <3

И јас дека на стомак си спијав шубо ми беше ама сега нема хехехе :D

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Во почетните месеци додека мешето е мало може да спиеш како сакаш, но подоцна не ќе можеш. Самото меше ќе те мести каде што му одговара.

На Zaljubena111, Seduction, iki26 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    И јас така си претпоставував ама ова интернетов умот ни го мати на сите.... Па и колку глупи работи почнаа да ти тврдат демек докази вакви такви а нема врска само умот ни го перат на сите

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LSP

LSP Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    146
    Јас по цел ден лежам и повеќето време на грб. Навечер се трудам да спијам на лева страна, ама некогаш кога ќе се разбудам се наоѓам на грб повторно. А имам забележано дека малата најмногу ме клоца кога сум на лева страна :) А исто имам читано дека треба на лева, ама ич не ми е практично :D

На Leo_29, stevemila, Snow white и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Спиењето мое е научна фантастика 8-| Јас навикната на стомак, речиси до 20та недела спиев така :$ не ми беше и многу големо мешето. Од тогаш еве најчесто на лева страна спијам, ама почнаа болки во нозете, додека сфатив од што се триста филмови си направив. (facepalm) Па почнав на грб, па некој рече, не никако на грб не е убаво, сега пак на лева страна и пак ме боли ногата. А најчесто се вртам цела ноќ, лево, десно, грб и се така. Маки, малку слатки, малку солени. :$

На Seduction, LSP, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас цел ден лежам на грб малку поткрената. Навечер си легнувам на лева страна и 10 пати да се разбудам во текот на ноќта, 10 пати ќе се најдам на грб. Никако не успеав да си останам на лева страна, па ете се е ок досега.

На LSP, stevemila, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Во врска со спиењето нигде не е потврдено дека лежењето на грб е штетно. Матичниот ми рече дека да си спијам како сакам. Кога ќе ми засмета сама ќе си се свртам и така е. Ќе полежам на грб кога ќе почнам да осеќам тешко дишење си се вртам на лева страна зашо на десна ме боли стомакот. Слушајте си го телото тоа само ќе ви каже.
    Бебушкава моја сега ика. Првпат осетив :inlove::l::hug:

На Seduction, Ano, manako1 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    21.317
    А тие што спиеме во седечка положба ? :D
    Спиев на лева страна ама веќе цел месец не можам па така си се наслонувам само со главата на перницата и така дремнувам.
    Има ли уште некој како мене :)

За спиење на грб докторот ми имаше кажано уште на почетокот на бременоста дека сама ќе си осетиш кога веќе нема да можеш да спиеш така.

На Ano, pile30, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.627
    Допаѓања:
    39.746
    И самите доктори велат спиј си на грб, ама ако не ти одговара смени положба. А јас како што гледам на ниедна не ни одговара да спиеме на грб подолго време, освен ако немаме повеќе перници под нас. И јас лежам на грб ама во полулегната положба, во легната не можам, потешко дишам и ми тежи стомакот. Ми се случува и навечер да се разбудам легната на грб, ама тоа во сон сум се свртила и полесно се будам, едноставно ми смета. Верувам дека ниедна од вас не може да спие на грб во поодмината бременост. Џабе др ако ти каже спиј како сакаш, ако ти не можеш да спиеш така.
    Кога бев на пракса и доаѓаа жени на цтг повеќето од нив ги стававме на страна да лежат, оти кога лежеа на грб можеше да се случи цтг-то да забележи забрзани тонови кај бебето. Дури и докторите ни кажуваа на страна да ги ставаме да лежат.
    Како и да е, како ви одговара така си спијте.

На Seduction, iki26, Вереничка и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    18.437
    Мамички, вие што сте при крај на бременост, која положба ја зафаќате за спиење? Мене никако не ми е удобно освен на грб, а нели на грб не било убаво :( :'(
    Едвај некако се местам странично за спиење ама пак се чувствувам ко да сум малку странично малку на грб... и се прашувам дали е ок така да спијам...?
    жива ненаспана сум последнава недела :/

18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас сум 35 недела и немам проблем со спијањето. Некогаш кога ќе се разбудам сум на грб легната и не ми смета. Се вртам и лево и десно спијам со една перница меѓу нозе.
    Болката во колковите и бутовите сама ми исчезна дури и чудно ми е од толку спијање и лежење не ме болат. Ноќе станувам 2-3 пати до вц зависи колку течности сум испила вечерта.
    Спијам по 12 сати.
    Си легнувам после 12 навечер и пред 12 на пладне неможам да станам од кревет, премногу ми се спија. Вчера станав рано во 7 и не издржав цел ден па преспав на пладне.
    Сите сме различни :)

На ada21, Libra88, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас пак претежно спијам на десна страна. Од таа страна ми е ТВ и ако сакам да гледам телевизија морам на десна да спијам. А претежно навечер сум будна и скоро се на десна страна сум свртена. Може да се свртам на лева, но за кратко повторно на десна.

На ada21, stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  20. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    764
    Ја па цело време сум на грб. Ме боли грбот и намерно легнувам на страна и заспивам ама од болка пак се вртам на грб во спиење. Ноќеска 3 пати се разбудив и три пати на грб.
    Се надевам не е многу сериозно спиењево на грб :worried: