Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Положби за спиење во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 3 јули 2012.

1. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    28.512
    :rofl::rofl::rofl:
    Синоќа ме буди цел збунет - Абе што ти е? Те боли ли нешто ? :wasntme:
    Оф леле, и боли, и клоцка, и не можам да спијам, и киселини имам... |(
    Тоа е, ќе се издржи уште малку!

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.017
    Допаѓања:
    40.348
    Не го жали воопшто. Тешко им е да не слушаат. А да требаше они да ги носат ќе приумреа:rofl:

На Ddin, eli25, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Jas se obiduvam celo vreme da lezam na leva strana ama se zdrvuvam pa se menuvam na grb malku.

4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.348
    Lele mazive , od nastinka ke priumrat a ne da nosat zivot vo stomak 9 meseci |( i mm bese ist koga bev bremena so prvoto dete . Vekje bev vo 8-mi mesec i normalno , bebe tezi , boli kicma boli rebro, se nesto boli , za vo toalet se budev na sekoj saat ipol - 2 , a mm vednas po mene : " sto e da ne te boli nesto , zosto stanuvas .. " i nekade na pocetok na 9-ti mu velam aman nema utre da se porodam ne me prasuvaj vekje , pa tezi bebeto vekje , golemko e , pritiska na se a najvekje na mocen meur , sekako deka ke stanuvam na sekoi saat dva :rofl: kako ke se blizi terminot i pocesto :rofl: . Od togas , ne me prasa vekje zosto stanuvam :rofl: . Inaku, jas vo bremenost sum spiela kako mi odgovaralo , koga bev veke vo poodminata bremenost izbegnuvav na grb bidejki utroto ne ke mozev da funkcioniram od silni bolki vo polovinata . Sekako ne spiev na stomak , mozebi prvite nedeli ( dodeka seuste ne mi bilo potvrdeno deka sum bremena ) .

На snegulkata и podravka им се допаѓа ова.
  5. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Мешиња да има на чичко Гугл слика слична на која јас спијам навечер периодов подобро ќе ме сфатевте (facepalm) верувале или не овој лежај ќе го менувам нов ќе купувам , што вината на лежајот ја префрлив , а не на нормалните мои болки во бременоста моја 8)На лева страна не можам скоро воопшто да заспијам чудно почнува да ми чука срцето и се загушувам , на грб ако легнам вртење на друга страна е скоро не возможно , а на десна страна заспивам само ако ногата лева си ја качам на колковите на мажми бидејќи мислам колкови ќе се распаднат од што ме болат при лежење и одење , седењето е посебна тема на муабет(facepalm) и така да :wasntme: спијам како зајче во трња те така ,те вака , ако ова може и спиење на се нарече:)

На DuchessAnn, girl-miri и babyane18 им се допаѓа ова.
  6. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.099
    Jas nikako da se naviknuvam pa sekako se vrtam de na desna de na leva de na grb. De nozete na pernica de na krevet ili pak ke postelam na pod da zaspijam na nisko

7. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.375
    Се обидувам да спијам највеќе на лева страна (на десна ми е секако понезгодно), но секогаш се будам на грб и имам грижа на совест :worried:

8. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.046
    Јас се вртам цело време на лева, десна страна и на грб си спијам. Што да правам не можам само на лева страна да спијам :)

9. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Јас денес на стомак се разбудив 16г.н. страв ме фати...

10. *Ench@nted*

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.375
    Читав дека не е страшно на стомак додека тебе не ти смета, и јас спиев така додека можев.

На Ti19943 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Читам нетреба на грб спиење,ова др.ви препорача да спиете само на страна? Ја спојам најизменично,само на стомак не.

12. *Ench@nted*

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.375
    Не се препорачува спиење на грб од причини што тежината на матката паѓа на кичмата и на цревата и се нарушува циркулацијата на крвта до срцето и снабдувањето со крв на матката и бебето.
    Најубаво е на лева страна од овие причини, за да има најдобар проток до бебето, а и за да се избегнат евентуални киселини се препорачува на лева страна.

13. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Пак ќе прашам ова е од др.кажано или статии од интернет?

14. *Ench@nted*

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.375
    Ова е совет и се препорачува од здравствени работници. Конкретно јас немам разговарано со доктор за ова.
    http://www.lulka.org/index.php/mk/bremenost/383-2012-08-21-09-01-55

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Здравоо. Кога лежам на грб цела кичма ми се укочува и едвај да се мрднам на страна да легнам 16 недела сум мислам сеуште е рано за такви болки...

16. *Ench@nted*

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.375
    Веројатно некој нерв притиска, јас во второ тромесечие со перница меѓу нозе спиев на страна, а сега веќе во трето никако не ме бива, па плус и инсомнија...

17. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Па си претпоставував ама си викам рано е малечко е уште да притиска...

18. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Мене гинеколог ми кажа дека не треба зошто не знам тежината паѓала на матката и не разбрав :+
    А исто така ми препорача на десна страна највеќе.да спијам, зошто на лева некако забрзано ми чука срцето и демек не било убаво.
    Ја додуша се вртам де на лево де на десно, не можам позиција дс фатам, 26та недела сум веќе :)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Да прашав и ја,и мене ми рече др.на страна,е сега пошто ме фаќаат болки во куковите знам на грб да поспијам 10тина мин. Инаку се снабдив со перница за ррудници и ептен ми се погоди.

На Girly90 и *Ench@nted* им се допаѓа ова.
  20. Џиџи91

Џиџи91 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    143
    Спијам само на страна на десната кога лежам повеке го осеќам да мрдка оти е и таму сместено:l: и одма се вртам на лева страна си мислам да не му сметам и цела вечер така.некој пат сум повеќе навалена на мешето сега сум при крај на 6 месец и ми е супеееер немам потешкотии за ништо на сите ви посакувам ваква бременост:inlove: