Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Положби за спиење во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 3 јули 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Девојки јас нон стоп заспивам или на лево или на десно...ама многу пати кога ќе се разбудам се сецнувам зошто се будам на грб. Нели на грб не чинеше да се спие, ама што да правам кога во сон тоа се случува?

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ич да не се замараш, неможеш ни само на страна да спиеш, ќе ти отидат колковите ко ке ставиш уште некоја недела. Башка во сонот нема контрола, а и мене не ми прави разлика освен што буцка клоца ко луда ако сум на стомак, па легнувам на страна за да неме исклоца во вис... :D

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Чини додека можеш, кога нема да можеш и да сакаш нема да се разбудиш на грб . Уживај

4. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Не е препорачливо да се спие на грб, бидејќи така се прекинува дотекот на храна до бебето, но не е ништо страшно ако понекогаш легнеме и така, мислам дека не треба да се крева многу паника околу тоа, но кога можеме да го избегнуваме спиењето на грб.

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Е и јас така мислев, односно читав, доток на храна едно друго, а оно да ти немало врска. При еден од последните преглди кога бев веќе ОГРОМНА, прашав зошто не смее на грб да се лежи. Е на тоа д-р ми кажа дека смее и такво нешто во медицината нема, туку проблемот е што бебето притиска на една од аортите или вени (не ме фаќајте за збор не памтам до толку пред една година беше :Р), и може да и се слоши на трудницата, или да почне да губи воздух, а со бебето нема никаква врска, тоа си е заштитено во меур....
    И при самиот преглед се уверив :) почнав да бледеам, да се ладам, кога ме виде д-р ме сврти на лево и одма друга песна, како ништо да не било, па ми кажа „Гледаш на што мислев“ :rofl:
    Е така, а додека и е пријатно на трудницата нема мака :)

6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Нели одев на овие подготвителни часови на ГАК, сестрата ни го кажа тоа и дека да се прекинува доток на храна, но баш така прво мајката ќе осети ако нешто не е во ред.

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.452
    Допаѓања:
    250.823
    Јас пишав и овде, се случи да лежам на грб, па два пати останав без воздух.
    Језиво беше чуството, испаничив, па затоа одбегнувам да лежам на грб.
    Левата страна не ја чуствувам веќе, на десната имам проблеми со кичмата, па никако неможам да се наместам, па затоа легнувам да спијам кога ќе почнат да ми се затвараат очите. Најчесто во 4 сабајле, ама порано неможам, макар да се разбудам и рано наутро.
    Почнав да се саклетисувам, на сите им е ладно, мене ми е топло :D .
    Маки, ама ајде се трпат. Плус да не заборавам на стравот од породување. Како што се ближи времето, мене ме фаќа невидена паника.
    И секако, наздравје спиење!

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас и порано кога спиев на грб ќе го изгубев воздухот и одма право рипав од кревет како луда чинам ќе умрам веќе... и сега во бременоста пред неколку дена така двапати ми се има случено едно по друго дури и го будев мажето да му кажам дека ми е лошо... а практикувам да спијам на страна лева десна менам почесто на десна спијам.. на грб само кога гледам тв или кога сакам малко да одморам и да се подружам со бебушка

9. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас и одсекогаш сум спиела на страна никогаш на грб, но кога легнувам на грб онака да одморам малку имам забележано дека бебево тогаш најмногу ме клоца. Незнам зошто така. Ваков случај имало кај вас?

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да да на грб кога лежиш тогаш бебето е најактивно... :dance:

На donna.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    кај секоја трудница е така :) тогаш клоцајнето нај добро се осејча

На donna.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Сеуште беспрекорно си се вртам и си спијам секако...освен на стомак.

13. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Спиење... :sweat:
    Ноќеска не знам колку време поминав моткајки се наваму-натаму.
    Не можев да спијам па си замисливав како ќе ми биде со бебето, во болница за пораѓај, па дома :)
    На грб, на лева страна, на десна страна...ништо не помага. А бебето вежба некои боречки вештини без разлика како и да сум наместена.
    На крај се сместив, мешето потпрено на грбот на мм, нога крената преку неговите нозе :lol: и сум запсала конечно.И можам да кажам дека тоа што ми беа подигнати нозете направи огромна разлика. Ќе пробаме и вечер пак па ќе ве информирам дали ќе функционира пак.

14. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

И јас така...:D

15. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Јас едвај спијам, само на лева страна можам. Имам заборавено како е на грб и на десна страна спиењето.

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Jас и не спијам ]:) како и да се свртам за пола сат колкот ми је цел здрвен :( на грб нема шанси почнувам да се гушам така да од сега нема ни да легнувам :) мм се смеј вели со седење спијај

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас повекето спијам на десна страна,ретко да се завртам на лева и чат пат на грб сум.
    ама вечер сум спала скоро цела вечер на десна и малце повеке бев завртена на стомак :^) се загрижив да не му направив нешто на бебуш :?:

18. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    Јас само на лева страна можам да спијам

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    менувам лева десна .. и внимателно се вртам ... а на грб само кога сум будна гледам тв и слично.. не спијам повеќе на грб

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Сеуште си стојам на пишаново...можеби е чудно.Ама не можам да се пожалам за спиењето.