Јас главно спијам на страна, меѓутоа може да се случи во текот на спиењето да се свртам на стомак несвесно и кога ќе заприметам ме фаќа страв. Дали можи така нешто да му напрам на малото? Стомакот малку ми е потпорастен, а плус на тоа е кога мм несвесно ќе ја стави ногата над мене и плус притисок ми прави
Јас ептен си имам мака со спиењево т.с. ќе си имам мака Од секогасш сум спиела на стомак и само така можам да заспијам, одкако дознав дека сум бремена се обидувам да спијам на страна ај си викам да почнам да се навикнувам ама никако не ми успева, само се измачувам и додека не легнам на стомак не можам да заспијам Не знам што ќе правам кога ќе почне да ми смета стомакот како ќе спијам, мислам дека жива ненаспана ќе бидам Уф уф уф ептен се нервирам искрено да ви кажам
Се трудам да спијам на страна (десна,лева- било која) Ама... скоро секогаш кога ќе се разбудам се наогам во положбата легната на грб Легнувам на старана но преку ноќта си спијам на грб... тоа е, во сонот не можам да се котролирам како спијам!
Обично спијам на лева страна , перничето под стомак и така . Имам вакво перниче , ми се наоѓа ептен .. мешко го легнувам на него и кома
и пред да останам трудна а и сега спијам на лева страна...лежам прво на грб неколку минути колку да го исправам што се вика а после се вртам на лева и спијам цела ноќ така...на десна страна имам пробано ама имам киселини па оп одма на лево
Poslednite tri cetiri dena nikako da najdam polozba za spienje.stavam i pernica megju noze ma nee bratko celi veceri se prevrtuvam i nemozam oko da sklopam i se taka do sabajle dodeka ne stanam...ocite mi se zatvoreni placam za son...se izv za lat
Хехехехе спиењето понекогаш е мачна тема.....и јас обично спијам настрана но многу ми е тешко бидејќи пред да останам бремена спиев само на стомак никако не можев на поинаков начин и сега ептен ми е тешко да се навикнам....На почетокот не спиев ич само клоцав,се превртував,шетав по цели ноќи....Ајде ќе се навикнеме
Како расте мешко така повеке проблеми имам со спиењето,положба несднајдува лесно. Повекето на десна страна спијам и на грб,на лева никако неможам
Јас моментално спијам и на лева и на десна страна, а повеќете спијам на десна некако поубаво ми е. Мислам дека бебуш е укотвен на лева страна од таму повеќе го осеќам и ако се свртам на лево да спијам ме боцка стомакот и мислам сугестивно дека го гмечам бебето.
У последно време многу теско.се вртам де на лево де на десно на грб пробувам аматеко м е.со перница без перница мегу нозете.....,нозете врз мм....абе има ноки кога иц не спијам ама тоа е
Здраво девојки Нова сум на фирумот. Бремена сум 6 недела. Другата недела сум на контрола па очекуваме да си го слушнеме и срценцето Кажете ми за позицијата на спиењето. Смеам да спијам на грб или само на страна. Поздравче
Уште си на почеток мила, уживај како сакаш спиј си За понатаму кога ќе почне мешето да расте, најдобро било на лева страна да спиеш, па потоа на десна а не е препорачливо на грб и на стомак. На лева страна најбргу стигнувале хранливите материи до плодот, така имам читано. Јас сум 23та недела па сеуште можам да спијам како сакам, не ми е голем стомакот многу
Пред да заспијам ,свесно легнувам странично ,но во текот на спиешето некако се извртувам и пак лежам на стомак. Не можам да се свестам кога ми се случува тоа ,знам дека не чини за бебето ,ама ете ,секојдневно ми се случува.
Никако не можам да се наместам да заспијам,де лево де десно на грб ама не бива тешко ми е вртењето.Највеќе на десната страна на левата ама секој ден се потешко по цели ноќи не се спие
Јас спијам само на лева страна, десната е зафатена веќе подолго време. Бебушот во главно си спие на десна страна и ако се свртам на таа страна одма реагира, клоца и мрда т.е се кара со мама.
Јас спијам на страна цело време, ама сега дали дека стoмаков голем,бебчо мрда,удира нема шанса на страна да спијам, подобро ми е на грб.