Полот на бебето - да го знаеме или не?

Discussion in 'Бременост' started by Svetle, Nov 22, 2009.

1. Arendelle

Arendelle Популарен член

Мене не ме држеше срце сакавме да знаеме. Околу 16 недела мислам беше кога го дознав полот и за двете деца. Како кажаа од прва така и беше, немаше промашување.

Meckicja and mal.ecka like this.
  2. lylaby

lylaby Популарен член

Јас сум во конфузија, во смисла на тоа дека во деветта недела докторот рече рано е но мислам дека е машко 90 проценти сум сигурен дека е машко. во 12та недела одам на преглед но кај друг доктор на дежурство и тој вели дека е женско... последен пат во 13та недела одам на приска и докторот вели машко...Не ми е јасно, излегува дека секој си има различна перцепција и како во моментот види си кажува.. како е можно пред пет дена да ми речат дека најверојатно е женско а после пет дена да ми кажат дека е машко....чудно.. :) da e zivo i zdravo kakvo i da e///

3. Coco31

Coco31 Популарен член

Мене во 11+6 ми кажа дека е машко и кога бевме пак на контрола во 16+5 ми потврди дека е машко :inlove: @lylaby сигурно на следното ехо ќе видат што е. Какво и да е нека е живо и здраво :)

lylaby, mariz and Bebulleee like this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

До кај 10-12недела половиот орган изгледа слично... затоа најдобро ке се потврди во 16та кога поубаво е развиено. Тоа што изгледа куре во 12та, може да е и куре или клиторис.. Мене во 12та ми рекоа машко, а испадна во 16та девојче, девојче имам сега :) Затоа накај 16та не бараат куре, туку сенката од тестиси за да се потврди дали е машко.. :)

SunnyGirl2 likes this.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

На следниот преглед ке се види. Со исклучок ако е завртено во некоја положба да не се гледа.

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Рано е. Се е шпекулација до кај 16/17 недела. Уживај :) или е машко или е женско :)

podravka and lylaby like this.
  7. lylaby

lylaby Популарен член

Па тоа си велам, како докториве си дозволуваат да шпекулираат...ако не си сигурен подобро е да ќутиш....

8. Adeline

Adeline Популарен член

Јас знаев и пред да ми каже доктор.

Minnie-e likes this.
  9. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Jas imam eden Tup ginekolog ako mozam taka da recam. Jas sakav zensko a maz mi masko. Pa eve 5ti pat bevme na ginekolog . I ni vikase de masko e deka zensko e jasno se gledase za 20ta nedela. Na 21 nedela otidov u gak kade Glavnata direktorka me pregleda i rece ako ova na nego mu e zensko neka se obesi Samo neka e zivo i zdravo

10. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Zdravo devojki
    Dali na obicniot eho aparat se gleda polot na bebeto?
    Utre sum na pregled kaj maticniot i voedno vleguvam vo 18ta nedela....ne znam dali moze da me vidi 4D ili moram da cekam do 20-21va nedela koga se pravi vtorata priska pa togas da me vidi 4D??
    Nekoj da spodeli iskustvo

11. forumce

forumce Форумски идол

Може да види на обично ехо

Last edited by a moderator: Jul 26, 2018
    SummerGirl likes this.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се гледа, ама тоа зависи од многу фактори. Дали е бебето наместено за да се види, дали докторот е добар за да види, исто и дали апаратот е добар. На приска не може да се види пол, може само на скрининг.

SummerGirl likes this.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Мене во 12 недела ми рече дека му личи на машко и во 17 недела ни потврди, сега сум во понеделник за втор скрининг кај др доктор и ќе го прашам и него :) ама сигурно е машко. Само да се живи и здрави, па што ќе ни дај Господ тоа :)

SummerGirl likes this.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

За поголемиот во 16та недела дознав. Немаше потреба докторот да каже. Одма се виде дека нешто има измеѓу нозињата. :lol:

За помалиот дознав во 19та недела. Апла се гледаше дека бебето има куЛе. :rofl:

15. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Во 14 недела ми рекоа дека најверојатно е девојченце, а во 16 недела дека со сигурност е момченце. Само нека ми е живо, здраво, право, не е важно дали е момче или девојче, секако ќе ми биде најсакано.

Среќичка likes this.
  16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Кога најрано можат да кажат за полот на бебето?

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Рано може да ти кажат и во 10та недела, ама најверојатно нема да им е точно. После 16та недела отприлика, ама обично на вториот скриниг околу 20та недела кажуваат за сигурно. Пред 4от месец често грешат.

Јас во 16та недела инсистав да ми кажат што е, докторот ми викаше нема шанси да се гледа сега, јас му викам ајде види може ќе видиш, и после ехото ми вика 99% е женско. И тоа ми го потврдија на следниот скрининг. Се зависи од моментот, некогаш убаво ќе видат, некогаш не се гледа и само погодуваат. Ама пред 16та недела изгледаат премногу слично за да некој може да каже каков пол е детето, дури и да е со 4д. Не дека не може да погодат, ама можноста за грешка е огромна.

Иначе на баш на прашањето дали да се знае полот, јас не гледам зошто да не се знае. Може е интересно при пораѓај да дознаеш, ама јас не би оставила да чекам до тогаш, кога месеци претходно можат да кажат.

18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Значи јас си сонувам дека на прв скрининг ќе знам што носам па и нека е 4Д.(facepalm)
    Иначе нема шанси да издржам а не знам цели 9 месеци, или некој близок да знае ама да не ми кажува, има руско мачење да им приредам додека не ми кажат :P Од друга страна мислам дека би било двојно повозбудливо искуството на породување ако не знаеш што ќе пречекаш во раце хехех

eta likes this.
  19. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Јас бев на контрола на 1 јули точно 12 недела. Го гледаше на ехо се супер мерки му правеше докторката и на 4D го видов. Е сега за пол ја прашав рече уште е рано на следна контрола ќе ми каже за 4 недели. На сликичките од 4D што ми ги даде не знам дали нешто јас сама си бладам или стварно гледам куре. На сликичката е со свиткани дигнати нозе во профил и гледам една точка како штрчи нагоре. Многу сум нестрплива сакам веќе од мерак да почнам да купувам облека. Маж ми истото го гледа што и јас само во збунка сме сеуште и само ме кара рано било да почекам да кажат што е па тогаш да му купам нешто од мерак.:lol:

20. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Ако толку ти е мерак купи нешто во некоја универзална боја како бела или жолта. :)

Li-Li and piksooki like this.