На 12 недели сите бебиња имаат "куре", понатаму или се намалува или се зголемува соодветно на полот. Мене ми кажаа во 16та недела.
За да видиш кој пол е (куре) ќе почекаш. Во раните недели мн слично изгледаат репродуктивните органи кај момчиња и девојчиња. Најпрво гледаат тестиси и усни, па после друго
Zdravo zenski, znam deka e rano ama ete za nekoj den kje vlezam vo 14ta nedela i sega petok kke odime na 4d, dali ima slucajnost nekoja da se vidi polot uste odsega? mnogu sum ljubopitna hehe
Da ama so e interesno vo 11 nedela bebeto mi beshe 5cm i 40mm taka neso duri doktorkata mi rece napredno e demek ama kje vidime ajde sto i da e zivo i zdravo samo
Eh sea bev na pregled i mi vika doktorot 80% sum siguren ama ne kazuvam odma zoso sakame balon da pukame, trebase da napisi na livce za vo plikce da se staj a jas sum 16ta nedela i mi rece aj mje izdrzite uste 2 nedeli da ne naprajme kiks hehe mnogu sum radoznala
Јас за првото дознав некаде 12та недела кај Димчев во Систина. Сега за второво пак сум на скрининг кај него, па можно е да дознаам . Најсигурно е после 16та недела.
И јас дознав 12та недела,ама ќе почекам до следен преглед за посигурно. Инаку сакам да го знам полот, само ќе го кријам до роденденот на дм за да го изненадам.
Јас сум 13 недела, денес гиникологот рече дека е машко и дека е 99% сигурен. И јас и мажот ми видовме дека е машко, ми извади и сликичка. Друго, рече дека тестиси сега не може да се видат, бидејќи се во мешето на бебето и дека ќе се спуштат по 20 недела.
Zdravo Mamicki Koga Se Gleda Koj mesec Ot Bremenosta Se Gleda Daki E Masko ili Zensko Nie Sme so Bebyskoto sea ke punime 3 meseci dali ova kotrola ke doznaeme ili uste e rano
Мене на третиот месец ми кажа дека личи на машко ама не беше сигурна, па така си почекавме наредна контрола и потврди
Ke Gledame ia nie Sea na kotrola ako pokasa ake ne narednata kotrola fala vi mnogu lesna bremnost na site mamicki ❤️