Јас сум 12 недела и скрининг ми направи и приска проверив и ми кажа дека е машко премногу е рсно с ми рече сигурна била
Bev vchera na prv skrining i mi reche navodno e zhensko ama za posigurno kje mi kazhela za 1 mesec t.e slednata kintrola i iskreno me zbuna malce....
На ехо е баш ретко да се види полот толку рано. И скоро ниеден др не кажува со сигурност кој пол е бебето. Ама со пренаталните тестови точноста е 99%
Мене ми кажа во 12 недела некаде, на тој скрининг, ми рече дека по нешто друго си видела она дека е девојче. Кога го покажав сликичето од ехо, на жена која родила 3 женски и едно машко, ми рече одма девојче е и се гледаат јајниците... Но секако толку рано постои и можност за грешка. Најбитно е да се живи и здрави.
Знам дека има случаеви каде со сигурност може да се потврди пол толку рано. Но тоа е поретко, нели Но знаеме и мн случаеви каде или не се гледа воопшто, или па докторот има погрешено. Дискутиравме дали преку приска се открива полот, па пишав дека Не. Само преку пренатален тест
Ех, на времето немаше медицински методи за да се утврди полот на бебето. Ако жената зрачеше природна убавина и кожата и беше мека, тоа значи дека носи машко дете. Ако е груба и ружна - женско дете. Среќа па излеговме од тие патријархални размислувања, или бар се надевам дека е така?
Девојката која лежеше со мене кога се породив, последниот преглед (само неколку дена пред да се породи) потврдено дека бебето е машко. И погодете шо роди? Женско Кутрата не знаеше кај се наоѓа Оставајте си секогаш 1% настрана од сигурноста, зошто секакви чуда се случуваат
Sestra mi taka ja iznenadija.....celo vreme mashko i vikaa deka nosi na kraj so priroden poragjaj ragja zhensko...sve kupeno na plavo za bebeto....polot ne e ama bash ich vazhen,bitno e da e zdravo i zhivo i alishta se kupija rozovi ama sho ako ja porodea carski?Togash sho bi mislela?Sekako deka i go imaat zameneto....dopolnitelen shok....