Не можев да останам рамнодушна на вакви коментари, а и имам право да реплицирам како што можеш да приметиш ова е форум, така да ако не ти одговара кога некој не се согласува со тебе, тогаш не ни пишувај.
Не зборев со тебе, со друга членка се надоврзав. Вака како рипаш како попарена испаѓа дека сум во право
Па реплицираш на мој коментар де, имам право што мислам да си пишам, и не не си во право за мене, за другите може си не знам.
Па јас не скокам со небулози дека нешто имам против, кажав свое мислење, а ти да ми реплицираш дека "не сакам да признаам" не знам што е тоа што не сакам да го признаам ама добро. Ти гледај и пази да не се разочараш ако ти е машко бебето те молам, тоа како најбитната работа да е. Ох бре...
Сите ние си ги сакаме децата, не се секирај ти за нас, најсакани се на свет. Нема да ги оставиме во болница ако не се од посакуваниот пол, едноставно желбата си го прави своето, останува она барем да беше м/ж...
Може и е? Има болести кои генетски се пренесуваат на машки, односно женски деца. Има свашта, конташ? Не дека имам таков проблем, само не скокај веднаш..
Никој не пиша дека не си ги сакате, самата помисла на тоа дека ќе земете да се трескате од земја ако се машки ми е глупава, па како сакате сфатете си.
Ја сум со инвитро, верувај, ако не си правела, немаш појма што сум поминала, кој трнлив пат. Го сакам уште неродено, иако е тешко за верување. Ама САКАМ женско па то ти е бре... Дека имаш машки, затоа, да имаше женски друго ќе мислеше
Ти навлегуваш во друга тема сега, овде не спомна дека генетски предиспозиции има некој па затоа не сака машко, туку желба за женско, а ако било машко нервози и трескање од земја... whaaaat?
Кај виде дека се трескаме од земја? Само, за себе кажувам, сакам да е женско од практични причини. Полесно ми е така
Не, немаше друго да мислам, за мене дете е дете, не ми е важно дали е машко или женско, и 5 да се машки нема да се нервирам, ниту да не зборам со никој 7 дена, како некоја што пиша погоре.
Не чини забегавање, ама таа верувам се зафркавала. А може и си има своја интимна причина зошто е така, не знаеме. Ја некако машки деца сум чувала, сум чувала женски, машките ми се така... Ај да не коментирам.. Какво биде, биде, навивам за женско
Не сум бремена, но многу би сакала да имам машко дете. Не постои причина онака некоја внатрешна желба ми е. Но што и да е,да е здраво и живо пред се. И да, би сакала да го знам полот што побрзо
Ако збориме генерално, има и женски што не се мили, или не зборуваат, или милион др. причини, генерално гледање нема денес, се зависи од тоа колку ќе му се посветиш на детето, колку внимание ќе има од тебе и сл. Полот ама ич не е битен, кажувам бидејќи знам колку се трудам за своите деца да се тоа што се денес, а за нивна возраст и повеќе од што треба се.
Само тие што не знаат каква е борбата за дете и колку е тешко кога ќе изгубиш дете можаат да викаат сакам женско или сакам машко. Само здраво и живо да е што ќе ни даде Господ тоа. Имам и машко и женско , ама уште плачам по првото изгубено бебе, женско. Ме прашаа неколку пати кого сакам повеќе секогаш сум одговарала двајцата, едноставно неможам да направам разлика.
Еве со инвитро сум, се ти е тогаш јасно, ама сепак навивам за женско, мада нема да паднам у несвест и на машко, едноставно желба..