Како не, испаѓа ние не се трудиме за нашите деца, зошто сме преферирале пол. Хах, син ми е чуван од мене како бубрег во лој, шетан, мазен, пазен, воспитуван, редовно работам со него, го социјализирам, само со мене сака да оди по родендени кај другарчиња, со мене спие дури, гушнат, а и јас не можам без него, кога не е дома, ноќе се будам панично го барам дур ми текне дека е кај бабите. Ама не, не се трудиме ние зошто сме сакале женско. Не можам више на темава да дискутирам, нервен слом добивам од коментари. Да ти е живо и здраво бебето и лесно да си ја износи бременоста а за друго не се секирај, секоја реакција е нормална, јбг, хормони работат.
Фала тиКакво и да биде, најсакано ќе биде. Муабетот беше желбата, не степенот на сакање, ама кој да се објаснува
Сите си имаме некоја желба потсвесно, али да кажеш неќам машко или неќам женско малку ми е неприфатливо.
Može ima pričini i za toa, neli? Tuka stanuva zbor za želba, ako idev na toa ne sakam, možev ušte da potplatam i kje dobiev što sakam, ali toa e vekje zabegano
Машки ги погодуваат случајно и порано (исто изгледа полот во рана бременост, штрчи како ку*е. А девојчиња 16+
Поретко женските. Мн е мало, сеуште неразвиени полови органи. Треба докторот да има мн убаво ехо + бебето да е убаво испружено и наместено... Мене за првото ми рекоа машко 12та, машко испадна. За второ исто машко 12та, девојче испадна накај 18та. За третово 12та др рече не личи на девојче (со др зборови, може е машко), но ќе видиме наредна недела што е навистина
женички дали е срамота кога ќе идам на преглед кај докторот да му кажам да не ми го кажува полот туку да ми го запише на ливче . истото да го однесеме во слатката и да ни направат торта дали е момче или девојче .. сакам и јас да се изненадам ... не само другите битно ми е да ми е здраво и живо ...за што е не ми е битно (прво дете ми е)
Истото го направив јас ништо не е страмота. Моите две ќерки сакаа да правиме со балон и торта. Неколку прегледи пред да почнеме го потсетував да не ми го кажува полот туку кога ќе го види конечно да ми го запише на ливче. И така бидна во 18 та недела го виде полот го запиша на ливче јас и го дадов на сестра ми и ја организиравме забавата
Дали на првиот скрининг ќе се види полот? И дали прашува др дали сакаме да знаеме? Сакам изненадување да направам.
Zavisi kako e zavrteno i zavisi koj gleda kolku znae. Mene tri različni dr me gledaa i na gak i matična i plus privatno, do 17 ne možea da vidat ubavo, tek 18,19 doznav
Може и да утнат, бидејќи како што ми објасни др. и женското личи на машко , бидејќи не е скорз оформено. Мене ми кажа личи како на машко, ама не е скроз оформено, после тоа на два наредни женско. Причекај си до кај 16 та недела најубаво. Да не биде како комшиката, отиде направи шопинг за машко, после кога и кажаа женско се караше