Мене во 11 недела ми кажа докторот со резервa. Тестот после само потврди дека бил во право. Манекенче моево сака да биде - блашко не му се сака
Баш на тебе помислив дека на истите недели веќе го знаеше полот,кај мене матичната ниш не кажа Искрено сакам да биде изненадување.Колешката ми вика заостаната сум била
Се работи за лична желба имам едно моме најсакано кое ептен запна да знае дали е девојче. Изгорена е за девојче од тета Морав да го прашам докторот. Тестот само даде конечен одговор. Ако не се лажам, тука некаде сме со години - не ти предложија и тебе?
Не си .. И мм сaкa дa е изненaдувaње aмa јaс сaкaм дa знaм чистo зa дa знaм кaкви рaбoтички дa си купувaм сини или рoзевки
Мојава матична без да ја прашаш ќе ти каже,барем такво искуство имаат колешките кои исто одат кај неа. @fana Не ми е проблем,нека биде се жолтко,зелено и бело...
Јас не сакам да знам. Сакам да биде се во ред, но кога ќе се роди да знам дали е машко или женско. Ако веке се случи да дознаам, им се испушта на докторите, не сакам никој од другите околу мене да знаат Не сакам уште додека е само бебе во мојот стомак веке да има име дадено од другите
Веројатно е до искуството на докторот. И плус викаат не е 100проценти веродостојно. Али се гледа сепак
Мене во 12+1 не ми кажа пол иако јас настојував и викав машко е нели се гледа , од пуста желба за машко и не сакаше ништо да каже вика само ке шпекулираме многу е рано, може тоа е папочната... ама мене на ехото ми се виде дека е машко и матичната само ми потврди во 15та недела
Мене и двајцата што ме гледаа 12 недела ми кажаа уште тогаш дека е машко. Беа со резерва, ама скоро па сигурни. Инако како што мене ми објаснуваа во таа недела не се гледа по половите органи (клиторисот и пенисот во таа фаза изгледаат скоро исто), туку нешто по главчето и конструкција. Сепак не секој знае да процени толку рано.
Истиот доктор на мене не ми кажа на кукле и кажал, не ќе да е до техниките ваљда до бебето е , што знам
Само они си знаат. Како и да е муабетот ми беше дека мене ми кажаа и погодија и двајцата во 12 недела.
Сакам да споделам нешто со вас. На прв братучед и жена му кога го чекаја првото бебе пред 6 години на сите прегледи и велеја дека е женско. Ја гледаја 3 ца доктори. И во 9 ти пред да се породи велеја женско со сигурност. И тие си се спремаја се предвреме количка, креветче, алишта се розево... И во породилна сала братучед ми беше присутен на пораѓањето и прв го виде бебето кога излезе и почнал да вика ова е машко не е женско... И така си имаја син наместо ќерка како што му кажуваја 9 месеци. Ова во странство не во МК.