искрено девојчиња мое мислење е дека треба да бидете што поедноставни,поприродни.Па на вас не ви е потребна ниту шминка.Секако,ве разбирам знам дека сакате да изгледате посебни таа вечер но докажано е тоа дека колку повеќе се трудиш нешто ќе погрешиш така да опуштете се и уживајте !!!
Девојки помагајтее..... Вакаа јас имам темен тен(не многу али сепак ми е темен тенот...) и кафена коса.. Сии најдов преубави штиклии плаво со сино се...Сеа сакам обичен,едноставен жолт фустан ии да го искомбинирам со неко убаво ланче или алка...Што мислите ќе ми стои ли?/ Фалаа однапред..
еве некои фустанчиња кои мене ми се бендисуваат. еднобојните може да се искомбирнираат со некое убаво ланче,може и менѓуши и алка ама да не биде многу нападно,а за цветните доволни се само едни убави големи менѓуши и може некоја алка и мислам дека супер ќе стојат на убави римјанки или балетанки
На почеток не сакав да носам фустанче ама ајде ќе ставам некако и ова ми е најубаво и сакам вакво да шијам: дали мислите дека е добро за полуматура? И нема да носам штикли - секако, ќе си носам пупиња
Најубаво ти е некое слатко, несвечено фустанче, балетанки и убав скромен накит. Па полуматура е, уште сте деца. Кога ќе ми текне кај мене на полуматура, ја и уште 3,4 другарки облечени како горенаведеново, другите сите со некои теткински фустани, огромни штикли, пунџи, нападна шминка, црвени кармини, една и со курна дојде..... До вчера со фармерки и патики по цели денови, штикла незнаеле што е, битно за полуматура ко теткици...одвратно.
дајте бе и за мене нешо пошарманноОО ќе шијам ама нзз какво моделче имам уше 1 месец самоо ај ве молаамм
јас сакам вакво фустанче да си шијам сега ми текна хаха ама не знам убаво ли е? да не е премногу за ан полуматура?
Кошулкава ептен ми се допаѓа, само наместо со шорцевите да се комбинира со хеланки, а долу балетанчиња.
а да ве прашам случајно да не знаете каде има вакви убавки и слатки фустанчиња низ Скопјее ств. незз каде да најдам а за шиење не сум сигурна баш дали ќе ми го погодат! ;/ ве молам за помош! ))))))
знам дека повекето од вас ке ме нападнат можда,ама јас да си искажам свое мислење,сите коментирате како било срамота со штикла 15 да се појавеле за полуматура,ако е комбинацијата убава и складна зашто да е срамота ? па кога ке носат друг пат 15 цм ?? на матура? не,сега се влезени у филми сега им се тие години каде што треба да завлезат у некој филм а потоа 2ра 3та година ке си се смеат ама сепак на полуматура они биле најубави секако е дека е убаво да слушнеш муабети дека си бил најспремен и сеа тоа,немој да ме сватите погрешно не зборам јас за вака да се дое на полуматуra http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... sch&itbs=1 -.- ама сепак високите штикли можат супер да се искомбинираат )
Види, јас на матура не планирам да носам 15 цм. Не дека не одговара комбинацијата, туку едноставно не личи на дете од 14 год да носи толкави штикли. Ако ги споредиш сразмерно, бројката на штиклите е поголема од бројката на годините. :geek: НО, не викам дека треба да се оди на полуматура како од спиење станат. Јас кога се гледам од полуматура - фала богу ретки се тие слики - мислам дека поглупо не сум можела да се облечам. Да ми е овој памет сега, купувам едно шарено, цветно фустанче, ниски кафени римјанки некои, кафено каивче да нагласам половина и спремна сум за полазак. Ем цело лето ќе си го изнаносите, па не е којзнае колкава работа ако си завршил осмо одделение. Уште си малолетен, не можеш да работиш и те брка законот на уште 4 години во школските клупи.
да де да,ама во Скопјево наше не гледаат што е на за наша возраст а што е,на пример кај мене од генерација сите ке бидат за над наша возраст со корсети ,со деколтеа длабоки и свашта и немоеш ти да се избациш така да кажам како шо ти вика мајка ти пошо сите вака ке те гледаат >>.)
И јас оваа година сум полуматурантка, и уште поим си немам што ќе носам, а и сметам дека е рано. А сите ме прашуваат што ќе носам. Но, ја сум си по крупничка и еве некои што мислам дека ќе ми стојат.