Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Предлози за фризура

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

2. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    ајде и јас да си кажам каква ќе ми биде косата,како на сликата ми е во план и плус ќе носам панделка на празната страна,тоа ми е во план а и може да се предомислам ништо чудно ама сега за сега стојам на ова :)

Прикачени фајлови:

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    imam doma nekolku ne odbleceni fustancinja i 1 os svajcaija sega mi go donesoa ... ke stavam sliki za pomos :)
    [mod-kirilica:1sj1q93h][/mod-kirilica:1sj1q93h]

Прикачени фајлови:

4. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Помала сум од вас но да сум на ваше место би одбрала нешто убаво,едноставно да не е нападно :) знам дека има многу убави фустанчиња и неможеш да се одлучиш но одбери нешто едноставно ;)

5. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Ех да беше така и јас велев така мила ама кога дојде за мене не било така,баш лани кога беа полуматуранкиве велев леле шо се сите вакви ко теткици облекле штикли,фустана,а сега јас не сум ништо подолу затоа не кажувај предвреме :rofl:

6. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    5.867
    Не си најдов фустанче по мојата замисла, ниту пак најдов материјал сличен за да шијам. Купив фустанче уште од пред неколку недели. Тегет во комбинација со светло/бледо розево.
    Коса. Ќе ја виткам до пола коса, а шишките ќе ми бидат горе фатени со шнола и подигнати/истапирани.
    Море не се замарам, полуматура било. Големата работа.

На TeddyS му/ѝ се допаѓа ова.
  7. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Од цела генерација, најверојатно само јас и уште неколку девојчиња ќе сме на рамни чевли, но ич не ми е гајле за тоа 8)
    Иначе, за 1ва и 2ра готова сум, се си купив. За 3та, ќе си комбинирам нешто, најверојатно црни фармерки, сиво болеро и некоја маичка :lol:

8. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    288
    И јас си купив така обично фустанче за полуматура сеа уште да си најдам некој убави сандалки и готова сум :)

9. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    И јас да се пофалам - си купив шорцеви и кошула заедно со сандали со тиркизни камчиња. Не ми е јасно зошто толку многу се оптеретувате со полуматура. А кога ќе ги видам моите врснички на штикли од 20ка :puke:

10. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Сите се замараат со тоа како ќе се облекле другите, ова она. |(
    Па ви е гајле.Едноставно облечете се како што вие се чувствувате. 8)

Ако се чувствуваш доволно возрасна за штикли, облечи штикли. :!:
    Ако сакаш да носиш минич, носи минич. :$
    Ако сакаш да изгледаш гламурозно, изгледај. :makeup:
    Ако сакаш да изгледаш едноставно, изгледај. :hai:
    Ако нејкеш фустан, не носи. :rock:
    Ако сакаш сандали, носи си. :)

Најважно е вие да се чувствувате убаво во облеката кога ќе се погледнете во огледало. Не ги слушајте другите околу вас. Подоцна, за неколку години, ќе се каете што не сте се послушале себеси.
    Поздрав :) :*

11. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Девојки, што мислите, дали темно кафеава сенка, тенка линија на туш и маскара на очите ќе бидат прикладни за полуматурава? На устата планирам да ставам проѕирен сјај.

Експериментирав малку со шминка деновиве, испробував разни комбинации и најмногу ми се допаѓа вака, но не знам дали ќе биде соодветно и ненападно. Ваше мислење? :$

12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Можеш и така, но еве во продолжение и неколку слики со кафена сенка кои не изгледаат нападно... :)
    П.С. не претерувај со тушот и избегнувај долниот дел од капакот да ти биде како на втората слика! Ги ставив како пр. за боја и како би изгледало! :)

На Whatsername му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    ако имаш бледо лице и проѕирен сјај , најдобро е да го постигнеш ефектот smokey eyes мој совет ;) ;)

14. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Така нешто и планирав, како на првата слика што ја постираше WhiteAngel, но помалку драматично и само со малку кафеаво моливче на долниот капак.
    Благодарам многу. :)

15. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    Сега полуматуриве ко матурски станаа, сите носат ептен свечени фустани и високи штикли повисоки дури од тие на матурска што ги носат... Ептен се напредни помаливе... :o

16. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Значи деца си се изнаживеавте. Кај нас не само матурантите туку и полуматурантите збеснуваат а не се свесни колку. Значи кај нас се прават така наречени „пробни“ матури, се собираат пред матура и прават журка и тоа не 1 туку секој трети ден :lol: :lol: Стварно тоа е претерано...
    Полу матура за мене и така и така е глупост а уште со новава мода почнаа и дома да слават :puke: :puke: катастрофа. Славам дека детето ми заврши 8 одд. |( |(
    Полуматурата треба да се прослави само како една забава за крај бидејќи после 8одд. тргнуваат сите по различни патишта и не треба да се претерува во ништо.
    За сите полуматурантки еден совет: Облекувајте се соодветно за ваша возраст и уживајте си ги годинкиве, не се облекувајте како тетки :lol: :lol: и оставете ги штикливе за матурантки и апсолвентки

17. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    За тие што не купиле/сошиле еве еден предлог, мене ептен ми се допаѓа но секој со свој вкус еве го [​IMG] (само со некои штикли на плута и избледени фармерки или сао со штикликите :) )

Инаку моето фустанче е слично на ова

На Whatsername му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Aurelia-Aurita

Aurelia-Aurita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    41
    Братучетка ми студира во Грција, и на еден нејзин другар коа му реков дека овде се слави полуматура се изнасмеа.. Искрено, за мене е само последна вечер кога сме сите заедно, но за жал повеќето изгледат како да се на свадба.

Не сакав да носам фустан ама бидна. Ќе носам цветно фустанче -- бело, со виолетови, розови, кремови цветчиња и штикли не мн високи со дебела штикла, боја нешто како кремовите цветчиња.
    За втора вечер купив сукњичка розова со висок струк, сина блуза, бел каиш и бели сандали. :)

19. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    јас правев полуматура пред 5 години...и шо убаво тогаш си носевме мини-сукнички и некои маички (да се знае да личиш на 14 годишно девојче). затоа јас незнам шо се глупирате..сеа ке напињате фустани џоа матурантки а за матура шо ке облечете, космонаутски костими???? лелеее оваа помладиве генерации ме излудуваат...ај мојата донекаде успеа да се издржи до некој степен, да се знае што е девојка а што жена...абе лани кога правев матура сретнав во центар полуматурантки-па да се здружевме не ке се знаеше која е матуранка која полу...све виткани коси, фустани шминки, штикли 20ка ц ц ц ц ц |( не иде на доброооо....ама ваш избор да не испадне дека солам памет..само мое мислење :angel: .

20. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Како што редовно ги читам мислењава од темава, гледам сите кажуваат дека ќе носат фустанче или сукничка прикладна за своја возраст, како и едноставна фризура и не толку високи штикли. Според мене, никој не се глупира со тие работи, мора да се слави полуматура и тоа е тоа. Просто, незнам од каде излезе скроз спротивниот мубет од сето ова :x

На Aurelia-Aurita и angel4e121 им се допаѓа ова.