Пред некој ден во училиштето на син ми славеа полуматура.Тоа што јас го видов беше страшно ,девојчиња од 14-15 години облечени буквално како тетки со балски фустани и сарми на глава,со штикли кои им го отежнуваат одењето едноставно затоа што не се наменети за нив. За разлика од 90% од полуматурантките имаше 10% вистински полуматурантки кои си беа облечени согласно со годините некои во фустанчиња некои во сукњички со некоја интересна блуза и патики или балеринки,а косите врзани во коњски опавчиња . Мене искрено ми беа преубави затоа што од нив зрачеше детската радост и невиност .Искрено не ја разбирам желбата на 14 години да се изгледа како да се има 30тина.На сите вас полуматурантки најискрено ви посакувам да одите и да се забавувате на прославата без притоа да се замарате толку многу со фризура ,гардероба ,нокти ,штикли, за сето ова ќе имате време во животот .Сега уживајте во слободата што ја имате ,во немањето грижи ,во детството.
Сепак одиме на полуматура за да се забавуваме бидејки таа ни е последна вечер што ја поминуваме со генерацијата.... Навистина многу големо значење се дава на облеката, потоа солариуми, надградба на нокти, па дури слушнав и за надградба на коса! Мене тоа ми звучи страшно! Сепак сме само 14 години и треба да се облечеме онака како што ни одговара. Да ги оставиме црните и кичести фустани и нападна шминка за матура... Мој совет е сите да бидеме свои и уникатни а препознатливи по едноставноста.
Цурки прославивте нкои или сеуште не? Постирајте некое сликче или оставете линкови од цела генрација да ве видиме, баш сум љубопитна да ги видам теткиците!
Ние не сме прославиле уште..и јас едвај чекам да ги видам..хахаха.. Патем еве уште едно слично на моето фустанче (четвртото само шсто е со розево) Ме интересира дали според вас изборот е добар?
Има повеќе што се отишле на солариум, а се полуматуранти. Мене такво нешто на 13-14 години на крај памет нема да ми текне. Па едно девојче дури рекло „Сакам да бидам уште поцрна, ќе дојдам уште еднаш“ ... Не знам како им дават од дома... Па, слепи ли се родителите бре?
Јас за надградба на нокти и порано бев слушнала..но кога слушнав за надградба на коса и солариум...верувајте ми се слоши...Веројатно и родителите се заслепени од изумите на новата младина...
јас денес направив надградба на нокти бидеч ми беа катасрофални цели излупени за никаде,за солариум е најглупавото нешто што сум го слушнала ејјј па тоа е штетно за кожата девојчина од 14 години Ама добро секој си има свое право на живот тој си праи лошо мен ништо не ми прави ама мислам дека е претерано.
лелее лин паа вака не се облекуваат матуратките бее сите со штикли,голема почит до девојчето што е со пупина на крајот во бело
Линн1 ми се допаѓаат фустанчињата на некои девојки. Гледам сите носите штикли, убави се. Ги соблековте на пола вечер или на почетокот ? Спојлер и мислам дека те знам од фејсбук
Ги прочитав сите ваши мислења ... Сите си имаат различен стил и вкус На мене многу ми се допага ова фустанче и решив вакво исто да носам Ке носам и штикли не многу високи Косата ми е долга и ке ми виде навиткана Ви се допага лииии ??
Даа розеви штикли ке носам Вакво исто ке ми сошијат овие денови треба да ми е готово па после полуматурската ке ставам слика да ме видете Само незнам дали да носам ракавици Да носам ли или не ?