Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Тука си потполно во право и почитувам што прифати критика. :)
    Мој совет ти е да избереш комбинација од други бои, да не биде розева и бела и да не ставаш ракавици, најдобро намерно, изборот е твој. :)

На ivimis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    убаво е ..али сепак мислам дека не е за на полуматура..сепак уште сте деца..зашто да се правите нешто пто не сте :) ( не дека сум многу поголема..али го пројдов истово..и затоа мислам дека не треба многу да се замарате)

На TeddyS му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Абе така викаме сите,ама кога ќе отидеш таму, кога ќе ги видиш сите ко Греми Награда да примаат |(
    Добро и е фустанчето, само без ракавици секако, и тие светките горе немора :)

4. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Допрва ќе го шиеш? Кога ти е полуматурската? :o

5. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    523
    Добро нема да ги носам ракавиците и јас мислев да не носам ама сакав да ве прашам Више ми е на шиење и затоа ке ми биде розово со бело

Тоа е твое мислење сепак на мене ми се допага :P
    Како што реков нема да носам ракавици, а и светките нема да ми бидат баш како на слика претрупани :D
    Полуматурската ми е на 10 така да има време утре или во вторник ке ми го дадат а и штиклите ке ми ги праве еден кондурџија и шминка и фризура ми е закажано и ке ми останат само додатоците

6. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    аааааа и конечно дојде тој деннн,одвај чекам да се изнаиграм и конечно да му речам збогум на лицемерието.
    Нема нии една солза да пуштам,а доколку тоа се случи верувајте дека ќе биде од радост што конечно нема да ги гледам тие лица лицемерни(не сме сложен клас боопшто,за жал :| )само за одредени личности што ќе се разделам ќе ми биде криво за друго ништо само го чекам часот да дојде да се изнаиграм :lol:
    Утре ќе ставам и слика да ме видите и прокоментирате(прифаќам секакви коментари ;) )

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    И мене денес ми е полуматура, неможев дури ни да спијам од возбуда. :rofl: А позната сум по тоа што можам да спијам и до 13 саати, а денес само 6 саати..
    Не е битно, и ние ич не сме сложен клас, и од некои едвај чекам да се решам, а од некои и ќе ми биде жал, ама тоа тоа ти е, што да праиш..

8. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121

Ау какви солзи , иначе истото .. од петто одделение чекам да се разделам нема да ми е воопшто жал за никој ;)

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Angel4e121 и Elennaa убаво да си поминете вечер :)
    А за сликава од Linn1 имам само :o :o :o со сила млади и убави девојчиња сакаат да личат на девојки, да не речам тетки. Без навреда, зборам за сликата во глобала, која си ти точно не знам. Најмногу впечаток ми остави во средина девојчето со крем фустанче и црвени штикли и ташна :shake: Комбинацијата не е воопшто лоша ама впечатокот :x

На Dgirlll и Elennaa им се допаѓа ова.
  10. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Од фотографијата на Лин, машките изгледаат повпечатливо од девојчињата, иако имаат само кошулки и фармерки. Штосот е во тоа колку да се биде поедноставен, а да се изгледа прекрасно. Не велам дека девојчињата не се убави, да убави се. Но, некако, сето тоа искомбинирано не ми одговара на годините. Има исклучок, а најмногу крајното девојче. Браво за оние кои навистина се запрашуваат уствари колку години имаат. :)

На Dgirlll и Jojoba им се допаѓа ова.
  11. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Добро е, нема некои екстраваганции (велам нема бидејки сум видела и полоши). Машките се онака, нормално облечени, фармерка, кошула, патики-тоа е својствено за нив (добро е што не облекле костуми :lol: ) А девојките се...како да кажам...фустанучињата искрено не ми се свиѓаат баш многу многу, но не се лоши! Добри се! Штиклите се веќе исдискутирани, не одговараат на годините, но знаеме дека се носат и тоа е ралноста! Нема што да се прави!
    Ако најдам слика од мојата генерација обавезно ја постирам
    Едит: Тука се сликите, најдов нешто. Е сега, да напоменам, ако некој/а сфати дека било која слика и е позната молам ЛП!

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Лош впечаток ти остави?

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Имам ваков сличен и со цветен дезен е :)
    предлог како да ја направам косата и шминка ... не сакам многу шминка пошо е со цветен дезен па да не изгледа пренападно :)

Прикачени фајлови:

14. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ти си таа? :lol: Да лош, според мене ова не е облека за полуматура и изгледа пренападно за таа возраст. А инаку комбинацијата си е супер.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.989
    Допаѓања:
    11.644
    Whiteangel незнам колку години имаш и кога си славела полуматура, ама и вие доста слично изгледате со денешниве (секоја често на неколкте исклучоци). Мноооогу светки и фустани што ни сега не би ги облекла.
    Деца сме биле тогаш, 13-14 години. Еве јас ќе ставам слика како повеќето изгледавме за полуматура. А не помина многу време од тогаш
    овде сум со другарка

a тука сме неколку од одд.

Прикачени фајлови:

• 0606_190026X.jpg
      0606_190026X.jpg
      Големина на фајлот:
      14,6 KB
      Прегледи:
      651
    • 000025.JPG
      000025.JPG
      Големина на фајлот:
      127,4 KB
      Прегледи:
      651
  16. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Исто, исто беше и кај мене. Јас носев сукњичка, маичка горе на врзување една штосна и доле сандалки. Имаше и кај мене со штикли али тотален промашај. Сега гледам дека стварно убаво комбинираат ама не изгледа добро на тие години. Вчера од такси спроти супер тинекс во едно кафанче (не знам како се вика) видов едни полуматуранти т.е. само една успеав скроз да ја изанализирам. Бел сатенски фустан буквално до под г*з и црни штикли екстремно високи, плус имаше мн долга коса што даваше искрено впечаток како да е некое ... да не се изразам лошо. Значи девојчето беше згодно ама за тие години... it's too much!! :o Не сме ни ние кој знае кооолку постари али ептен се смениле времињава...

17. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Славев минатата година, така што изгледаме исто со денешните зашто сме од тие генерации. Сликите ги поставив како пример како изгледаше уште една генерација полуматуранти од новово време. Спомена исклучоци: секогаш ги имало и ќе ги има. Не знам кои се (и не мора да знам) можеби сум меѓу нив можеби не, тоа е најмалку важно, но општ факт е дека денешните полуматурантки се облекуваат така како на сликите! А дека денес ќе најдеш некоја облечена како на твоите слики не верувам. Такви нема денес!
    Еве еден пр. лани си купив целосни платнени пантолони од оние што изгледаат како шалвари. си одам дома и си планирам кај ќе ги носам, а мајка ми само ми рече: „Јас такви носев на полуматура само жолти беа моите.“ Подзимав. Значи во нејзино време се носеле такви алишта или фармерки, нешто едноставно, а денес се гледа да се облечеш како да ти доделуваат оскар!
    Тоа се новите генерации!

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    Речено сторено :D Вака се облеков за полуматура :)

Прикачени фајлови:

• SAM_2195.JPG
      SAM_2195.JPG
      Големина на фајлот:
      113,5 KB
      Прегледи:
      597
    На lolita97, marama, AIT и 7 други им се допаѓа ова.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.622
    Јас кога бев полуматурантка ич не се трескав од земја да изгледам којзнае колку посебно.Онака излегов да купам некое фустанче и во првата продавница кај што влегов си најдов едно обично,црно и си го купив. :)
    Штикли не носев туку балетанки,а верувам дека да сум со сегашниов ум би носела штикли ама не многу високи.Ние полуматурата ја славевме во Охрид во Орце Николов и баш супер си поминавме.
    Еве слика од мене и од тоа како јас изгледав за полуматурата.Носев сребрени балетанки,сребрена ташничка и обетки што не се гледаат. :)

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      106,1 KB
      Прегледи:
      565
    На danniela5, BeYourself, sweetyears и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Од што сме многу сложно одд, дури немаме ни слика една заедничка со цело одд. Иначе еве како јас бев облечена вчера.

Прикачени фајлови:

• kuik.jpg
      kuik.jpg
      Големина на фајлот:
      31,7 KB
      Прегледи:
      546
    • gfsdg.jpg
      gfsdg.jpg
      Големина на фајлот:
      21 KB
      Прегледи:
      546
    • gdfgfdg.jpg
      gdfgfdg.jpg
      Големина на фајлот:
      22,5 KB
      Прегледи:
      544
    На BeYourself и dancing.queen им се допаѓа ова.