Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Партнери??? За полуматура имате партнери? :?:

2. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    ^ Во мое време (звучам како старица :D ), пред едно 6 години, им купувавме колекција (парфем, дезодоранс и гел за туширање мислам дека имаше). А што друго би му купила? Мене партнерот за полуматура ми купи парфем и букет. Сосема прикладно и доволно.

3. LadyX

LadyX Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Па да така нешто парфем сакам и јас да му купам

4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    е од сите мислење ова ми е најсмешно (мислам офф топик, ама морав да искоментирам). Трнерки и патики Адидас (смајли што се крсти). Па што не сте и купиле лцд телевизор.
    мислам дека овие полуматуранките/полуматурантите многу се замараат и премногу даваат значење на полуматурата. Да да што направиле завршиле 8 одд.

На Ognenija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    дечки..си купив розова робичка со ровоза палтенце..штиклите ми се крем...ноктите како да ги направам..:/

6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    17.133
    Стави кремав. :)

7. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    За сите што викаат дека е глупост да се преокупираме за полуматура - Да, можеби тоа што сме завршиле осмо не е некое големо постигнување за ВАС, но за НАС е нешто најголемо што ни се случило за време на нашите 14 години, некои 15. За нас тоа е исто како што и вас ви е за апсолвентска или матура. Така да би ве замолила да имате барем малку почит, и вие сте било полуматуранти некогаш, ако кажете дека не сте биле ни малку возбудени тогаш лажете. Ви благодарам на вниманието!

А сега, ова работава со партнериве. Јас мислам дека тоа е голема глупост и доста непотребно, али ова што ми го кажаа другарките е најголемата глупост која сум ја слушнала до сега! Спремете се... Партнерите кои ке ги прашаат партнерките треба да најдат превоз до и од полуматура, дечкото треба да дојде кај девојчето и да се слика, да се поздрави со родителите и шта не, и за крај како цреша на шлагот - да и купи цвеќенце за на рака! |( Seriously?! Дали само јас сум заостаната што не го знам ова, али сега ми е јасно зошто машките кај нас не прашуваат девојчиња - Кој ќе се мачи со овие глупости, жити се! И јас да бев машко немаше никој да прашам :!: , господее! Ако мене некој ме праша, јас ќе го ослободам од овие срања, навистина непотребно...

На Butterfly-Girl, Saki15 и lolita97 им се допаѓа ова.
  8. it.1.girl

it.1.girl Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    1 вечер - Фустанче,балетанки,ташниче.
    2 вечер - Целосни кратки пантоонциња (горниот дел корсет), летни чизми, ташниче на една рамка.
    3 вечер - Некои фармерки во боја,корсет,балетанки, ташниче на една рамка.

Што велите?

9. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124

Likeeeeeeee

Ама можеш првата вечер штили со полна пета :*

10. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Oдлично само јас би ги прескокнала летните чизмички ако се високи, а тие до глужд ми се океј :)
    Иначе што е муабетов партнери за полуматура? Бог да чува, па уште да им купувате нешто :lol:
    Лани славев полуматура па таква глупост немаше..

11. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Oти имала лцд телевизор :^)

12. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    Вака да се разбереме!
    Ако некој сака штикли нека облече
    ако некој сака балетанки нека облече
    Некој сака да изгледа гламурозно и привлечно тогаш нека се облече така
    Некој сака да го прослави успехот за сите овие 14 години тогаш нека се облече во фустанче и штикли или балетанки или сукниче зависи како сака
    Но ако мислите дека најубаво ке си поминете со штикли облечете ги и забавувајте се
    Но ако мислите дека не сакате да бидете со штикли не ви изгледале убаво па ко тетки....
    тогаш облечете балетанки и одете уживајте
    Важно е да го прославите успехот за сите овие 14 години сакале у штикли сакале у балетанки
    На пример јас носев штикли и преубаво си поминав не ги ни соблекував додека игравме
    Важното е како се чувствувате во своја кожа
    Мислите дека ке бидете убави и привлечни со штикли но ве мачи тоа што другите ке ве критикуваат е тогаш за инает облечете штикли и покажете се во најубаво светло.
    Но ако мислите дека балетанките ке ви прилегаат одлично тогаш носете балетанки
    Јас всушност многу се 'замарав' околу полуматурата бидејќи сакав да го прославам трудот за сите овие 14 години и не баш ми е мило што беше така бидејќи полуматурата и матурата ми се многу важни вушност тоа се настани кои го обележуваат мојот долгогодишен успех.
    И јас отсекогаш сум сакала на прослави да изгледам гламурозно привлечно и убаво и не жалам за ова бидеќи најубаво си поминав без разлика што бев на штикли.И готово крај на приказната мислам дека се е разјаснето.

На annadeni и Elena-97 им се допаѓа ова.
  13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Кои бе 14 години што ти е тебе? Кој успех на 14 години? Што зборуваш? Едвај 8мо завршила. Сега средното е задолжително, ќе зборува за успех од основно. :^)

На vesni4kaaa, Zaljubena111, La.Reina.Del.Sur и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    секој заслужува барем една вечер забава после сите тие години и не викам дека основно не е задолжително!!!Тука нема ништо лошо!

На Saki15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. someone.like.me

someone.like.me Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Оваа година ни е полуматурата, за 12/13 дена.. Купив плаво фустанче..долго над коленици и корсет е!
    За фризурата.. Не сакам некои фризури да изгледам како госпоѓа-ќе ја испеглам и ќе направам некоја плетенка.
    Шминка.. Ќе се нашминкам дома.. Некоја нежна шминка..
    И да, ќе носам штикли..
    Можеби порано сте носеле балетанки, но сега ние носиме штикли.. И да 14годишни сме, но нема да купиме некои штикли како за 24годишни. Сега, мошеби и не верувате но и 12годишните носат штикли за во град! :D

16. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Ве читам и неможам да поверувам какви одговори :x . Сите што се напишале „Е шоо де 8 завршила јакото чудо„ ама мислам дека сите кога сте имале 14 години и кога сте завршиле 8 тоа за вас претставувало нај голем успех. На ова мое мислење 100% од девојките што се на факултет или што завршиле веќе средно ќе се смеат. Не верувам дека вие кога сте завршиле осмо не ви било важно како ќе се појавите на полуматура. А за тоа со штиклите секој има право што ќе носи и што ќе си купи. Можеби вие кога сте имале 14 години не сте знаеле за штикли, денешниве од 10 години фаќаат дечковци се муваат и носат штикли, и тоа за партнери во мојот град тоа е традиција со години е така :) можеби е смешно но тоа е. И еден мој совет до сите полуматурантки носете што мислите ви е нај добро, а за штикли ако сакате носете ако не немора. СЕКОЈ СИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР! ;)

На smiley-94 и lolita97 им се допаѓа ова.
  17. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Дај не продавајте муда за бубрези. Никој не ви го скратува славењето. Луѓе пробуваат малце да ви ја развијат свеста за некои работи. Бидете си полуматуранти, бркајте дечковци, бирајте партнери, никој не ви го ускратува тоа, ниту нож под грло ќе ви стави за да не носите штикли. Премногу нагло мозочињата ви го прифатија американскиот сон. Се се добронамерни совети |(

На vesni4kaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    ^^^^^^ не грижисе, не не‘ фати американски сон.

19. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    Можеш плетенка како венче и да ја испеглаш :*

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nicenicegirl

nicenicegirl Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    можиш да ја свиткаш на кршливи прамења да ти биди комбинација од пеглана и виткана за твојата должина баш убаво ке ти седи :) и немој да правиш некои фризури малечко си :))

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.