Супер е,баш онака прикладно за возраст Можеш да го искомбинираш со балетанки во розева боја како тоа лентата на фустанчето
temava me pogodi znaci..lani bev polumaturantka i pred polumaturava mnogu bev za sportski stil i si velev ajde barem za prvata vecer neka e fustance a za vtora i treta da si kupam sho mozam neso poednostavno i sportski.ama ne mi bese na um toa deka vo kafic ke slavime sepak ne sum odela po kafici.. polumaturata e vo juni i normalno ida letno vreme..sekoja vecer ke si izlezena ke shetash ke pocnis i vo kafici da odis sepak ke se pravat zabavi i ke mozis ova sho si go kupila za polumatura da go iskoristis da go oblecis pak za na nekoja zabava bi vi preporacala na site polumaturantki (moe mislenje poso jas zgreshiv za 2 i 3 vecer se oblekov epten sportski i ne mi se sedese vo kafic -.- pa da ve upatam i da vi kazam sho ke ve ceka posle toa) fustancinja ili iskombinirajte suknja uz telo so visok struk so prozirna koshula i baletanki.. fustanche bi vi preporacala belo so kafeav slab kais i nekoi kafeavi sandalcinja i farmersko letno jaknice.. i edno nesto..tie sho imaja visoki shtikli i bea prenapadno nasminkani..bea uzasni kako tetki!..sho poednostavno to poubavo no so stil !
И јас второво го меркам од дамна. Само незнам се продаваат ли кај нас вакви? а за шиење нема да поминам ефтино да ми сошие вакво. ќе ми стави грд материјал некој. Инаку во фустанов сум заљубена
Преубав е вториот а скратен уште поубав ќе биде.. btw ако носиш фустан веќе подобро би било да облечеш балетанки и палто ..ако пак носиш стартки тогаш облечи некој спортски фустани или пак сукна и мајца.
Значи вака, оваа година сум полуматурантка и како и сите и јас незнам што да носам. Знам дека е рано, но сепак.. Но бев многу иритирана од мислењата дека никако не треба штикли да се носат. Па и тоа се чевли, а јас сум еден од најголемите обожаватели на штиклите, значи тие се моја страст. Веќе имам свои штикли 11cm кои планирам да ги носам на полуматура. И сметам дека тоа не е нешто многу чудно и несоодветно за наша возраст. Но се сложувам дека сатените се ужасни, јас сатен не би носела на матура, а не пак на полуматура, всушност сатен не би облекла воопшто некогаш. Да се навратам на тоа како јас планирам да бидам облечена. Некое може нежно корестче без деклоте, црни салонки, пеглана коса и нежен накит. За втората вечер ќе размислам, ама повторно некоја нежна боја на едноставно фустанче, салонки, пеглана пуштена коса и нежен накит.
Колку ми паѓа смешно сега кога ќе помислам на полуматура, не дека беше многу одмана ама.. вакво фустанче, онакво фустанче, па дали е подобро фармерки да облечам или не, штикли вакви-онакви. Ви препорачувам да не се замарате многу, некое најобично фустанче или фармерки со некоја кошула, балетанки или ете штикли ако сакате и ништо повеќе. Најважно е да ви биде удобно и убаво да си поминете. П.С. За сите што се интересираат има многу убави и интересни фустанчиња низ Страдивариус, Бершка, ГТЦ.. сигурно ќе се најде нешто.
Нели? мене сите ми се преубави и скоро сите се секојдневни и се баш за полуматурантки а богами и за матурантки отколку кичурајки како што знаат да носат
Незнам дали ќе најдам негде ама би носела ваква кошула , во комбинација со црна суќња и балетанки ( е вакви балетанки чудо ќе биде ако најдам , ама може од интернет ќе ги порачам ) .
Има исти во кавери шус кочани. http://www.facebook.com/photo.php?f..._514002641975334_420428549_n.jpg&size=640,640