Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    И јас оваа година сум полуматурантка.Најверојатно ќе одам во балетанки и некое фустанче.
    :D :D :D :D

2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    the girl-1 мене ми е совршено за полуматура! Баш е такво младешко и интересно. И после ќе можеш да си го износиш.

Да знаете да одите качете се на штикли. Ама ако не знаете да одите - отстрана изгледа многу глупаво кога ќе видиш некоја осмоодделенка оди како нозете да и се врзани. :!:

Јас за полуматурата бев на сандалки со штикла од 3-4 цм, немав потреба балетанки да носам и е нешто многу поразлично од 12 цм штикла. Сега речиси сите одат во штикли и на полуматура, но оние со штикла од 15 цм (да, и такви имаше) стварно не личеа на ништо. Ем се натегнале во некои фустани што не им одговараат на годините. :puke: Ни за матурска во четврта не се облекува балски фустан или нешто пренакитено.
    Мојот фустан беше 900 денари и си беше токму на место - за осмоодделенка. Сандалите ги купив 1400 мислам и ташна 300 денари - сребрено пликче.
    Некое интересно фустанче со сандали на плута или балетанчиња што после ќе можете цело лето да си ги износите се полн погодок. ;)
    Не лупајте пари на маникири и такви работи, бидејќи стварно е смешно, нема потреба.

SweetChild мислам дека ќе ти ја искористам идејата, за матура кај мене. Само нема мартинки да облечам. :lol:

3. party.girl

party.girl Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  4. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    еве неколку и од мене:

5. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    WarriorAngel
    Женска,слободно ! Јас мислам дека таа комбинација ќе одговара и со обични црни штикли или пак со оние што се со каивче горе :)
    Почитувам стил и останувам достојна до него ;)

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Gosspi-Girl

Gosspi-Girl Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Фустан за полуматура

Здраво девојки.
    Ми треба ваша помош. Ќе ве молам ако сакате да ми дадете слики од кратки и тесни фустанчиња за полуматура.Фала многу :D

7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    17.155
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Иако јас ооодамна бев полуматурантка еве ви некои идеи, мене ептен ми се слатки фустанчињава :)

9. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    3.593
  10. kirijakija

kirijakija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
  11. Cuvstva

Cuvstva Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Јас мислам дека сите погрешно го сфаќаат зборот :полуматура:,а и самото значење.
    Ке почнам да зборам за тие што слават полуматура што завршиле 8-мо,а и годинава и јас спаѓам во нив.Сите сакаат да бидат дотерани,средени и убави,а тоа што претеруваат некои што се прават како тетки е веќе друга работа.Значи,убаво е да се радуваш,да се дотераш,нашминакаш,лакирани нокти,фризура,се е тоа убаво,но сите кога ке бидете на слика да изгледате како убави девојчиња,средени со стил,прикладно за 14-15 год,а не како да слават 8-ми март некои жени во ресторан.Не е важно тоа што завршиле само основно,дека и средното е задолжително,напротив треба да се радуваат и истата вечер да се забавуваат и нема ништо лошо ако се дотерани.Еве пример јас:на фризер ке одам за виткана коса, на маникир за нокти,сандали на плута,фустан и зарем има нешто лошо во тоа? Зарем треба да завршиме факултет за да се радуваме и забавуваме? Кога ке дојде време ке биде и тоа.Не знам зошто вие повозрасните толку драматизирате и ви изгледа толку смешно.Зарем вие никогаш не сте биле полуматурантки? И ве молам сега не кажувајте дека не сте се радувале толку ова она,за штикли да може не сте носеле било др време,но сепак сигурна сум и дека вие сте се радувале.А пак не знам ни зошто ние полуматурантите го сфаќаме ова мн погрешно.Денес мн полуматуранки не знаат како да се облечат.И штикли да облечат не е лошо,ама не да изгледа како тетка,туку и со штикли можат да се направат мн убави комбинации. :)

На SashaF му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Се согласувам со мислењето над мене, но ништо лошо нема во штиклите туку во тоа што некои не знаат ни да одат па купуваат штикли само затоа штом другите купиле. А некои и изгледаат како теткици или апсолвентки. Треба да си личат на девојче од 14 години.

На SashaF му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    4.896
    Искрено мене денешниве полуматуранки повеќе ми личат на апсолвенки одколку на полуматуранки.Најсериозно :emo:
    И морам да е пофалам SweetChild ептен ти е убава идејата,ти одговара на годините :rock: :rock:

На SashaF, SweetChild и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  14. anna.jerry

anna.jerry Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    16
    Оваа година и јас сум полуматурантка. ќе носам некое фустанче и балетански па дајте некој пример. замислувам да биде бебешка кајсија или ментол боја. :)

15. Happy.Barbie

Happy.Barbie Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И јас оваа година сум полуматурантка :) .Фустан ке носам и на прво место каде ке одам да барам ке одам во Шутка.И сандали на плута.Балетанки не ми се носи,на штикли сеуште не знам да одам,сакам ама ке се испокршам,затоа сандали на плута.А за фризура,виткана.

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    17.155
    Кај има вакво бе :o

Сакам и ја!
    Со плави старки :drunk:

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Cuvstva Во право си за напишаното.
    НО сепак девојче од 14-15 години верувајте не го личи на штикли од 12цм па макар и наједноставна да и е комбинацијата што ја носи,да има едноставна шминка и фризура.
    Немам никакви предрасуди но сепак...ајде сега сите ставене штикли од 12-15цм па на матура/апсолвентска како ќе се појавите?
    Бидете мали додека можете :)
    Има време за се...и за штикли и за многу шминка и фризури...
    Се во свое време ;)

18. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    the-girl1- Прекрасно е фустанчето и одговара на годините само може и со балетанки да се носи. Мене ми е прекрасно :inlove: Оценка 10/10 :)
    S.W.A.G-Повеќе како за матура ми е фустанчево :) инаку е прекрасно но не е за полуматура.

19. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    А дали имате проблем со дебелината?? на мене нозете ми се дебели и не ни знам што ќе облечам а оваа година сум полуматурантка и пред една недела започнав со диета ?? :D

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    На профилот ти пишува 20, а велиш полуматурантка. Мора да биле многу мачни годините со повторување :D

Kако и да е, ако си полуматуранта не личи на годините да почнете со комплекси. Можеби ти мислиш така, но дебелината не се препознава по нозете. Едно е да бидеш дебел, друго е да имаш мускулести нозе. Башка што зависи и кој дел од нозете мислиш дека е дебел.

На nati44 му/ѝ се допаѓа ова.