Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    Кремасти ^_^

2. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Како личен стилист на сестра ми, вториот услов при бирањето би бил умереност и нежни, пастелни бои. Првиот секако е и мене да ми одговара фустанчето. Шиење никако пошо барем на мене секогаш нешто ми било промашено. Затоа купи си на раат и не се малтертирај, најдобро.

Ако се однесува на мене, јас би ја облекла во куси бели панталончиња и некоја интересна маичка. Едно шеширче и ај чао. Ама, момата си сака фустан и среќа што сме ја изгледале во фино дете со вкус, па нема да има плачки и тепачки.

Ма, најубава има да ми биде :l:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Ме интересира бевте со штикли или со балетанки за полуматура?
    Искрено како што ми се наближува полуматура повеќе не се замарам..
    Едноставно сакам да изгледам, некои девојчиња викаат ќе носеле штикли..
    Ама јас сум висока 173 цм.. па и штикли уште :tmi: валда балетанки

Инаку вие што носевте?
    И за на табло какви кошули имавте?
    Две девојчиња од кај мене викаат, да биле со "Боцки" :^) со нитни и такви глупости..
    Како накинџурени. :@ Ама неможам да им се противам, инаку многу е поубаво една бела кошула и марама :)

4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Јас бев во балетанки и пак да бидам полуматуранка ќе си одам во балетанки.Уствари не бев во балетнаки...грешка :) Во римјанки бев,сепак ниски се :D
    Носев едно фустанче,обиччо со карнери и на средина имаше машничка.Машничката и карнерите беа цветни,а горниот дел беше обичен.

Кога се сликавме за на табло,ние носевме бела кошула и некоја си безвезна ( читај теткниска марама) која едно со друго не одеа...али шта чеш.Мораше.
    Инаку јас бев пред 2 години полуматуранка,од тогаш до сега..не е исто...или што знам :)
    Гледам годинешниве матурнати-полуматурнти најчесто се сликани со тие кошулите што се сега во мода,мислам дека знаете за кој ви зборам. :lol: :lol:

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
    Ние за сликање сакавме кошула, ама цел клас сме различни градени или многу се слаби или многу крупни (дебели), така да ако земавме ќе мораше 3, а пари на никој не ни се дава. Најдовме едно сако подетско розево и со бела рамбовка одоздола ќе се сликаме. Прво и ја бев против сако да не изгледа мн. ворасно, ама ова е баш слатко, ни многу детско ни многу ‘теткинско‘.

6. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Инаку тие што носеа кошули ме интересира, каде на крај ја дадовте кошулатА? :)

7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
    ^ Ја како што знам, обично на ждрепка се влече и кај кој се падне. :D

8. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    второво е поубаво :inlove: и јас сакам такво во тој стил.
    Може ли некои предлози за фустанчиња кои ќе можам да си ги носам и после полуматура??

9. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Ви благодарам за одговорите иначе јас си купив фустан :lol: после толку мислење каков да си шијам си купив :P ментол боја е и многу ми се допаѓа .. :)

^girl.9 еве ти неколку :) имам на компјутерот и други, ке ги прикачам некој ден

Прикачени фајлови:

На girl.9 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ние за сликање гледавме неколку кошули и одбравме една што се фаќа на покрупните, а ние другите помалите си ја фативме со штипка позади и беше погодено на сите. :lol:

Мене ми се засвиѓа еден фустан ама сепак има уште време и модели за избирање. Не сакам да биде ништо превише, туку да си бидам јас, полуматурантка, а не теткица. За штикли не сум, единствено ако се на пуна пета.

11. MarijaBieber69

MarijaBieber69 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
  12. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    За полуматура се решив за нешто многу едноставно.

Лесно, кратко фустанче со некои убави балетанки, крем за боја?
    Па и штосен накит и толку.

На Chocolate.me, Matee и Hipster им се допаѓа ова.
  13. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Преееубаво е. Но, ако фустанчето е бело, јас би избрала некоја појака боја на балетанки, не крем :D

На cveke123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Втората таа со плетенката или последната :)

15. la-nina

la-nina Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    27

јас на оваа комбинација не би ти препорачала да ставиш никаков накит.. може само некои обетки доколку се одлучиш косата да ти биде соберена ... сепак покрај чипка не ти треба и накит .. чипката на фустанчето ти е доволна не треба да се пренатрупуваш и да изиграваш новогодишна елка па сиот накит што го имаш да го ставиш ... тоа е мое мислење, ти си знаеш најубаво

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    @cveke123
    Многу убаво и нежно фустанче, и некој убаво ти пиша погоре и јас би одела со некоја пожива боја не со крем балетанки.
    E сега за накитот, јас не се согласувам дека не треба да ставиш накит, баш без накит би било преедноставно.
    Али пошто се работи за полуматура, нешто посмиерно и поедноставно.
    Алка накоја поголема или мало ланченце, во зависност со балетанките и ташничето.

17. la-nina

la-nina Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    27
    може да стави нешто од накит, но и реков да не претерува сепак тоа е полуматура, а не матура и за 14-15 годишна возраст е доволно да стави само обетки и некоја нараквица, да не претерува .. и да ниде многу нападна

18. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Ми се дига косата кога вие матурантките се правите демек големи па не сме смееле да се радуваме.И што ако сме завршиле само основно? Не смееме и ние да се радуваме,дружиме?
    Глупости на квадрат. :x

Инаку,јас ниту шијам фустан ниту барам на нет,кога ке дојде времето со мајка ми под рака и на шопинг низ продавници па што ке ми се допадне тоа.А за балетанки ке си купам од продавицата за чевли што е во населбава каде што живеам,не купувам предвреме бидејки не знам каков фустан ке си купам,ама да можам сите балетанки и сандали на плута би си ги купила од таму.

19. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
  20. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012