Не ми е за полуматура,за друга пригода.Дечко ми ме напна фустан па фустан да си најдам некој убав и еве ко будала низ темиве барам убави фустаниии... Има ли некаде вакво во Ск (некоја др боја)?
Знам дека сум офф, ама не можам да издржам да не кажам. Кала девојче еден ден ќе плачиш по ова време. Верувај ми, ќе сакаш да си ја треснеш главата од ѕид кога ќе ти текне дека си имала дечко толку мала, дека вака си се однесувала и дека наместо на полуматура си излегла со дечкото. Знам дека сега мислиш дека со него ќе останиш цел живот (дај боже да биде така ако го сакаш тоа), ама нема да се оствари. Премала си, а мислиш дека си преголема. Знам, те разбирам и те сфаќам. Такви ти се годините и сите различно поминуваат низ нив. Мој совет ти е да си најдеш убаво фустанче, балетанки, испеглај си ја косата, малку шминка и трк на полуматура. Тоа што можеш да го живееш сега, нема никогаш да се врати. А со дечкото можеш кога било да излезеш И уште нешто. Џабе зборуваме и трубиме за штиклите. Во нивните очи сме само застарени девојки што немаат појма. Знам зошто и јас размислував така, а сега не можам да си простам што отидов на полуматура со сандалки на плута Доволно се дискутираше на таа тема. Нека носат што сакаат, ќе се свестат и тие, малечки се сега
Немојте да се притресувате, тоа е само полуматура. Облечете се удобно, немојте да се прешлапувате со шминка со ланци и со сарми на главата, ништо нема да ви биде ако вечерта ве познаат дека сте вие. :geek: Не заборавајте, терате полуматура, а не присуство на модна ревија. Разбирам, сите сакате да сте средени, облечени, убави и дотерани, ама тоа може да се направи и на друг, многу попристоен начин. Да не дрдорам многу, нели, секој има вкус. Бар така повеќето мислат.
Едно прашање до сите паметни,очигледно само јас изигравам будала тука. Ако е ЗАБРАНЕТО да се слави полуматура зошто секое школо,секоја година слави? Благодарам однапред.
^ Никој не рече дека е забрането да се слави, туку само да не се притресуваме толку. Славиш полуматура, не правиш свадба.
па искрено или изиграваш будала или си. Колку што гледам сите кои се повозрасни од тебе и кои поминале низ тоа даваат свое видување за тоа што е полуматура и добронамерен совет да не се тресите мнг зошто тоа и сама ќе видиш дека е баш ништо, молимте 8 одд сме завршиле и што? некои не ни знаат да читаат па ќе дојдат како за на бал, а ќе се смешни. Зборувам општо не за да навредам некој. Јас кога славев полуматура носев најобично фустанче до колена и балетанчина, и тогаш сите така ПРИСТОЈНО и беа облечени. Сега сите сакате на 14 години да личите како за 20-25. И смирете се малце, полуматурата е ништо. Допрва се битните работи кои треба да се слават дипломски, магистерски и тн. Ама и за тоа најубави ке сме ако секогаш сме едноставни и во склад со годините облечени
Ме нервира фалење и луѓе што се фалат,ама сега сум сосема горда и слободно ке кажам дека ке бидам најубава и најсоодветно облечена.Изгледа од сите девојчиња само јас изигравам будала што ке се облечам соодветно за годините. Во одд сме 7 девојчиња се вкупно и сите 6 ке носат штикли кој 10 цм,кој 12,кој 15 цм. Инаку јас планирам вака: -Косата собрана и розева панделка. -Еднставен фустан,крем боја и розева машна. -Розеви балетанки. -Сјај и малку розева сенка. Добро е нели?
Супер е..Што ќе ти се високи штикли на тие години??Мене не ми е јасно што се преоптеретуваат со штикли,кога не ни знаат да одат како прво на нив? Но,како и да е нивни избор е..Инаку зашто играваш будала?Што нема да облечеш штикли? Остај ги другите,како ти е тебе комотно така оди си..и да ти кажам супер ќе си поминеш во балетанки ќе се изнаиграш И комбинацијава ти е баш прикладна за твоја возраст
Јас ќе носам фустанче,балетанки и ташничка на рамо.Косата може ќе ја носам вака природна виткана (а многу сакам) или ќе ја пеглам.Шминка нема многу да ставам.
Почнаа пробните фризури и шминки за полуматура. Да, да , почнаа да одат. Сега ваљда пинкат дома татко им да изнајми авион за прскање комарци,за да се покријат со пудра.
Јас сум против свадбарски фризури, 1км штикли, 3тона пудра и миниш фустани Но некои полуматурантки ми се некако... штознам пре детски и пре обични.. Бојче, маичка и стартки? - па не баш... Дури и балетанките ми се спортски. Според мене, треба во се да се биде умерен. Пеглана/Кадрава/Приберена коса, малку пудра со бледа сенка и креон, некое сјајче, пристојно-кратко фустанче, и штикли на висина до 6-7 цм. Сепак е свеченост, не личи баш на балетанки..
^ Не би се сложила. Има секаков избор на балетанки и преубаво изгледаат во различни комбинации. Ако не е балетанка, тогаш има сандалки на мала плута. Зарем ние кога завршувавме основно, на прославата не изгледавме убаво затоа што не бевме на штикли? Јас добро се сеќавам дека кај нас немаше такви да штрчат (зашто баш и ќе штрчеа). Накнадно што и учителите во тоа време пропагираа пристојно облекување и се знаеше што треба да се носи на школо и како треба да се изгледа. Знам дека се сменија времињата, ама тоа не значи дека новото нормално е убаво и исправно. И ако некој се чувствува поубаво во маичка и старки, верувајте подобро ќе си помине од некој што поради мнозинството се одлучил на штикли на кои не може да оди, па цела вечер ја преседел. Тоа што е битно, е вие како се чувствувате во тоа што го носите, а не што ќе речат другите.
Има преубави балетанки и баш се за девојчиња.Има еднобојни,со машни,цветни,секакви и прекрасно изгледаат и не можам да се сложам дека балетанките се спортски.Не. Секој си има стил и си се облекува како сака.Но бедни се тие што облекуваат штикли на полуматура за да привлечат внимание.
И конечно си го купив, е сега за доле незнам. Штикли, полна пета, балетанки? Имате замисли? Јас немам идеииии
Ништо од наведеното (според мене) Според мене најдобро би стоело со некои нежни сандалки на средна висина
јас планирам вакво фустанче да носам со ваква боја сако и пупина вакви со иста боја Добро е ?? и уште не знам за накит ?
супер ти е комбинацијава! од накитот можеш да носиш обетки,алка или прстен нешто во слична боја на сакото или бело или крем Супер ќе бидеш.