Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ 3-3ипол во ресторан? Озбилно? Од колку саат почнува забавата? Па ние на матура дали до 2 бевме :^) Во моментов се осеќам како баба.

На LittlePinky и MaggieTatum им се допаѓа ова.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.460
    Допаѓања:
    17.155
    ^ Незнам, 7ипол, 8 мислам дека ќе треба да одеме.
    Обично седат до 1, 1ипол, ама ние ќе бидеме во еден ресторан до школото одма, а и една од наставничките е газдарица, така да секогаш ги оставаат касно за да не ’мрзнат’ децата пред школо или низ парковите. :D

3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ако сето тоа го правите сега, што ќе правите за матура? Истиов процес за матура ние го правевме, без музиката во школо (Борис отсекогаш ги ставал матурите во петок, за да не реметиме часови со музика во работен ден.)
    Од кога е оваа традиција, како, што...сите ли прават? Мене не ми се свиѓа искрено. Убаво е да се прослави, ама цела ноќ надвор и наутро во школо со музика (баш исто како матурантите) за едвај 15год... :| И девојчиња со штикли, нападно нашминкани, со фустани што им додаваат 10год... па алкохолизирани малолетници ќе се појават, па педофили, па све... Не ни беше покусо нам што си славевме со време и до време. Не ми иде со модерниве времиња...

На thinkerbell, pamelche и Lov3 им се допаѓа ова.
  4. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мене кога ќе ми текне на мојата полуматура 2009 година се чувствувам како БАБА кога го читам ова. Колку брзо се менуваат времињата.

5. s.t.a.r.s.h.i.n.e

s.t.a.r.s.h.i.n.e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    28
    ma look [​IMG] [​IMG] [​IMG] (samo malce posvetla bojata)

6. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.460
    Допаѓања:
    17.155
    Па да, ама сега кога цела генерација ќе остане да седе ја да идам дома и да си мислам како си поминуваат? Мислам, нема смисла. Кај сите, таму и ја. :)
    Алкохолизирани ќе бидат само тие шо ќе се прават највечи фраери и шо од една чашка се опијануваат. Сега ’шемата’ ни е како големите така и ние. :)
    А за музиката насабајле во школото, наставниците ни ја организираат, само ние пари даваме. :)

8. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Јас ке носам многу едноставно фустанче кремаста или праска боја, дека не сакам да биде некое со циркони и во многу бои...ке купам некое еднобојно или двобојно со каивче мало, за штикли ми е мерак да ги носам иако не се согласувам да се носат штикли на полуматура ама мерак ми е и ке носам салонки црни обични и фризурата ке ми биде како со плетенка на страна не многу упадливо али средено....е сега незнам каква ташничка да носам јас сакам плико ама незнам која боја ако знаете некој предлози со слика дајте ми , и за накитот нема да носам ништо освен тенка дамска алка со мали обетки, а за шминка нема да ставам ниту грам изгледа ке бидам единствена без шминка... :D

9. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    добро добро полека! значи сите генерации пред нас прават вака и не мислев буквално по град неголи по населба! А и нормално моите првин не ме пуштаа али бидејќи сите ќе бидат неможе само јас дома да спијам :!: Знам дека е рогорозно али што да се прави ;) А за тоа со музика да секоја година има музика оцабајле во школо!

10. stojanovskata

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    А иначе ќе бидам облечена во едно циклама боја фустанче на корсет е и под гради има како врвка исто циклама боја и има на неа некои монистри.Доле балетанки,изгледа ќе бидам единствена со балетанќи а не дека нејкам да носам него 180 сум висока и на штикли ќе бидам до плафон па затоа мора балетанќи :(.Ташничка и балетанќи незнам каква боја и за тоа ми треба совет како е подобро со темно сина или со крем боја да го искомбинирам фустанчето ?Од шминка ќе ставам само туш,моливче,римел и сјај..сенка никако пре бабски ми е некако!Накит појма немам и лак боја циклама една другарка ќе ме лакира ако најдам таков лак :)

11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Стојановска јас сум за темно сина ташна и балетанки, ама нема да биде лошо и со кремави или бели.

На stojanovskata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Леле ова полуматуриве што ги направија, па и матуриве. :rofl:

Музика во школо од сабајле. Брееееееееееееееееееееееее мајката!!! :rofl:

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.460
    Допаѓања:
    17.155
    ^Години, години наназад има кај нас. :)
    Ама шо, се радуваме и ние :drunk:

14. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Еее памтам и јас кога бев полуматурантка (мнооогу мноогу одамна, пред скоро 1 година :D ), висев 24/7 на темава.
    Јас би ви препорачала неколку работи:

- Не очекувајте премногу. Јас толку фантазирав за мојата полуматура, мислев дека ќе биде најјакото нешто на светот. Да, беше интересно, но толку многу го преувеличав настанов што на крајот на вечерта останав разочарана и не беше ништо посебно.
    - И јас мислев дека ќе седиме цела вечер пред школо, или пак дека ќе лутаме негде низ парк, ама сите беа премногу изморени и пола од децата не ги пуштаа од дома да шетаат надвор цела ноќ. Мене не ме пуштаа, искрено ми се изнасмеаа кога им ги кажав моите планови кои тогаш ми беа нормални, но сега кога ќе ми текне што сум зборела ми иде да си се изнасмеам самата на себе. И плус не се знае какво ќе биде времето бидејќи за мојата полуматура врнеше вечерта така да тоа иде во предвид.
    -Во однос со облеката, јас би го сменила целиот мој изглед за полуматура. Од фустан, до шминка, до коса. Само си останувам на истото, за полуматура - балетанки. Ми текнуваат 100 комбинации кои би биле подобри, но ете во тоа време таа ми се допаѓаше, ама луѓето растат и созреваат, им се оформува стилот и слично и ретки се тие што велат дека се целосно задоволни од својот изглед (барем за полуматура).

Женски убаво да си поминете, уживајте колку што можете и верувајте ми, за 1 година ќе се смеете што толку сте се преокупирале со ова, ВЕРУВАЈТЕ!

15. stojanovskata

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Верувам дека ќе биде така ! :D
    Исто и јас значи секогаш кога ќе замислам дека нешто убаво ќе си поминам обратно се случува и така и со оваа полуматура си замислував али од денес па се до понеделник кога ми е полуматура ќе си замислуам само најлоши работи што можат да се случат!!!!Подобро да биде очекувано лошо неголи пак изненадно разочарувачки!!!!!За тоа за цела ноќ седење надвор може и кај нас да не се исполни али сигурно нема да спијам или кај една другарка ќе бидеме соберени или пак дома али ќе се зафркавам,ќе слушам музика,гледам некои пресмешни филмов со брат ми али нема спиење :D али нел реков дека се најлошо ќе си замислувам затоа еве си замислувам како спијам и се нервирам зашто не ме пуштиле да останам цела ноќ :rofl:

Дајте сите полуматуранќи да пишат дефинитивен изглед!!! Онака да се споредам со другите :rofl:

16. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Девојки, другата недела сум на полуматура кај една другарка ептен блиска ми е, како сестра ми е, предложете ми поклон, стварно да е специјален, парите не се проблем, сакам стварно мојот поклон да и остави впечаток. Предлози? :)

17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не беше лично за тебе памелче :) туку на тој што го смислил и на сите што се согласиле. Најмногу учителите и родителите. Ама добро...како што реков, ја и модерниве времиња не се согласуваме добро :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Си ја поминавме полуматурата на еден смирен начин, и никакви музики, ресторанти..
    Си отидовме цела генерација на 4дневна екскурзија, се прошетавме, една вечер славевме во хотелот, иако и претходните вечери имавме забави ама на оваа жива музика и подотерани бевме.
    И од цела генерација, само на еден клас класната не им дозволи да си облечат штикли и кога дојде вечерта, кога не виде сите класови во штикли, рече пред сите дека и' е мака што не им дозволила и дека сме биле прекрасни.
    Секако, таму немаше кој многу да не дотерува, класната не шминкаше ние сами си правевме фризури и еве ме мене:
    се изгорев од мака кога ми рекоа дека не ми е убав фустанот, а само јас си знам колку скапо го платив..

Прикачени фајлови:

На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мене фустанчево ми е прекрасно, што му фали? :^)

На kosmodiks му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^^ И мене фустанчево мн. ми се свиѓа, тие што ти искоментирале може биле малкуцка љубоморни ;)
    мене само штикливе не ми се свиѓаат, ај што се штикли туку и огромни се. Не гледам причина зошто на проф. и било криво, јас навивам за неа :wasntme:

На kate21 и kosmodiks им се допаѓа ова.