Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    Хехех..јас тоа дете прв го запознав кога ми пиша на фејсо и одтогаш разбрав дека учи во нашата генерација ама што да се прави од жал му прифатив..поточно си загазив :D :D не знам што да правам кога ќе ме види во школо стои и ме гледа како гром да го удрило во тој момент..аауф незнам што ќе правам а еве се ближи полум. :P :P

2. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Леле, од толку многу, баш него ли го најде :D
    Види некој ако е без партнерка прашај го и кажи му на овој извини неможам да ти бидам јас, бла бла. Ако ти е незгодно пиши му или пријди му кажи ај да се договориме што и како и ќе биде. ;)

3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Шо знам. Гледам сите и се чудите на Памелка. Па и кај нас е така некако. Од сабајлето има трубачи и се игра во школскиот двор. Се собираат сите генерации, професори и се игра. После се оди до плоштадот и таму се игра.
    Вечерта се собираат сите на плоштад, се редат, сликаат и шетаат. Се качуваат в комбе и одат до ресторанот кај што слават. И мислам до 2 седат. И ова не е од сега. Па тоа е со години и години така. Уште кога прв пат тргнав на школо, па се сеќавам и градинка кога бев, така беше. Мене ич не ми е чудно ова што Памелка го зборува, може дека од мала ги гледам полуматурантите па некако нормално ми е. А може и имате право дека се преовеличува, ама нема везе. И тоа ќе помине, па еден ден сите ќе се смееме кога ќе ни текне :D

На stojanovskata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    Кога би била пак полуматурантка би порачала фустанче од Асос. Има толку евтини, а едноставни и преубави фустанчиња. Нема да се мачам да барам по градов, а воедно и ќе бидам сигурна дека никој нема да има исто ко моето. :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    сите овие фустанчиња се преубави и се таман за полуматурантките,барем јас така мислам , само без високи штикли,на нешто ниско како балетанки ке биде уште по убаво

6. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    Абе незнам од жал го прифатив..му реков каде живеам и да дојде да ме зема..ама ме нервират неговите постапки пр. ние си имаме посебна гр. на фејсбук и сега јас што ке напишам и тој истото ке го напише..или исто така ми пишува на чат и ме прашува што имаме за домашно тој и тој предмет... абе од кај да знам човече не сме од иста стаја и не ни даваат исто домашно...аман незнам што ќе се прави :P :P :(

7. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Има вакви во Бершка :)

8. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Имам многу да зборувам на оваа тема.
    Нешто најубаво за деца од 14-5 год. е токму тоа,полуматурата.Се дотеруваат,се радуваат и тука нема ништо лошо.Не знам зошто велите зошто толку се замараме со тоа,дека за неколку год ке сме се смееле?!Искрено многу подобро е да се замараме со ова,да си бараме фустанчиња,да се нашминкаме,отколку уште на оваа возраст да се занимаваме со дечковци,љубов,секс.
    Вие возрасните велите :вие сте деца,бидете деца:Токму така.И затоа многу ке се замараме сега со ова,затоа што тоа е еднаш во живот,еднаш си дете,еднаш ти е полуматурата :) .

Инаку,ние ке славиме на 6-ти во кафич-дискотека.Многу подобро од ресторан.Повеке одговара матуранти во ресторан,отколку полуматуранти.Се знае што сакаат 14-5 годишни,а и тоа одговара на нивната возраст.И не ми е јасно како некои училишта слават во ресторан.

Јас веке имам купено се,уште пред недела-две.Фустанчето ми е во нежно розева боја,цел фустан е со чипка-цветови,од напред е до клената,а од позади е малку,многу малку подолго,розево плико-ташна и кремасти штикли,5 цм,лаковани.Според мене прекрасна комбинација :) .Вие што мислите?

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Сите зборите за фустани, фустанчиња,корсети, и не знам што не, а што се деси со добрата комбинација на суќничка и маиче со сандалчиња?
    Јас уште си ја чувам мојата прекрaсна суќничка од полуматура, бела со мали карнерчиња, розевко маиче и розевки сандали фалтформс мислам дека беа по сега модерно кажано.
    Ни шминка на шминкер, ни фризури на фризер, ни партнери ни поклони, ни кафани ни трубачи, туку во Охрид во некоја кафич/дискотека беше не однесоа цела гнерација и незаборавно си поминавме.
    Сами се шминкавме по малку, фризури се сами си правевме еден на друга, и екстра ни беше.
    Имаше исклучоци и тогаш, но добри 80 посто беа или во суќничк или во фармерки/панталони.

На thinkerbell, pamelche и LilBaby им се допаѓа ова.
  10. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Не знам зошто сите се оптоваруваат со полуматура.Уште од почеток на осмо имаше девојчиња кои што бараа фустани.
    Јас пред еден месец се шетав во City Mall и во Зара си најдов обично зелено фустанче и тоа си го купив за полуматура,а пред некој ден си купив едноставни кремасти балетанки.Треба уште болеро, некоја ташничка и накит(не премногу свечен) да си најдам.Еве до сега што имам купено.

Прикачени фајлови:

• 6264056500_6_1_3.jpg
      6264056500_6_1_3.jpg
      Големина на фајлот:
      44,9 KB
      Прегледи:
      314
    • img-thing.jpg
      img-thing.jpg
      Големина на фајлот:
      9,6 KB
      Прегледи:
      312
    На I.want.to.sleep му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Се согласувам.Зарем како што кажа и teedybeear,не е подобро да се дотераш,да се нашминкаш и да се чуствуваш прекрасно,од тоа да плачеш по,,несреќната,, љубов,(дечкоти де)?Со ова второво ем ќе се разочараш,ем психички ќе се истрошиш,ем подоцна ќе жалиш по времето што залудно си го потрошил по невредни луѓе,а сега сте го нарекле,,мојот најсакан,,!А вака,ќе си се дотераш,сакаш штикли?Епа носи си,исполниси се внатрешно,чувствувај се посебно,пријатно во својата кожа,забавувај се.
    Гледам, се изборивте против штиклите,само незнам што толку лоши последици има?
    Навистина,на 14 години не личи со 15ка,ама па затоа има пониски.На крај краеви,па уште на 10-11 години,по штикли се за најобична прошетка низ град,па за полуматура,мислам дека е прифатливо.

На Ana122, teedybeear, dream.queen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Луѓе кој со што сака нека си оди!Како најубаво ќе се чуствувате и во што во тоа одете си.Бај д веј ВЕЧЕР ми е полуматура..возбудена сум али не ме фатило уште трема или пак да сум премногу возбудена од причина што само што станав и уште не сум свесна дека треба во 6 да искочам и да идам на незнам ни ја каде и послем и на полуматура да идам :) Во главно ај најубаво да си поминам :D

13. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    па јас ќе носам плаво фустанче корсет скроз обично :D ..... со праска сако,праска пупина, праска коланче и праска чантиче како плико ќе го носам. Сега уште накит да побарам :?:

14. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
    Јас си купив едно фустанче на риги плаво со бело и старки тоа ќе носам.:D и некое ташниче ќе си земам и нешто за одозгора.:))

15. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    Jас не гледам ништо лошо во тоа да се слави полуматура,знам дека не сме завршиле некое големо школо но сепак со тие деца сме биле 5 години и барем пред да се разделиме да прославиме една вечер заедно,нема ништо лошо во тоа :) за облека, кој како сака нека се облече,нека се облече во нешто во што се чувствува убаво но сепак без претерување, не треба многу свечено и треба да биде соодветно со возраста.

Jас за полуматура си купив фустанче праска боја со патент напред,штикли црни 12ка,плик ташна праска боја и болеро праска боја иначе полуматурата ни е овој петок :lol:

На Jessnow и Sweet-Mila им се допаѓа ова.
  16. Sweet-Mila

Sweet-Mila Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30
    Како и секој и полуматурантите имаат желба барем после 5 години чекање да го прослават завршувањето на основното образование..Па на крај тоа е нивна вечер нека облечат тоа што го посакуваат..Нема причина зашто да ги убедуваме да не облечат ова или она..Сепак постојат граници,но ако него/нејзе им е убаво во тоа што мислат дека го сакаат и тоа што планираат да го облечат нека не мислат на тоа што другите би мислеле за нив.. :) ;)

17. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Бело фустанче со чипка горе, го постирав на темава пред некое време, со плишани црни полна пета 10ка, и плишано црно плико. Испеглана коса со многу нежна шминка.
    Едноставно.
    Нека пројде и полуматура, и готовоо :D

На The.king му/ѝ се допаѓа ова.
  18. The.king

The.king Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    138
    јас за мојата дамнешна полуматура си имав црна балонка фустанче,бели балетанки и бела ташна едноставно ама убаво и не се шлакав многу многу со сенки само основна шминка си ставив пудра молив туш римел руменило и кармин

19. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Мене денес ми е полуматура...ке носам бело фустанче, црни штикли 12цм, црна плик ташна, фризура ке ми прават на флизер, нема да имам вештачки нокти како сите други од мој клас, за шминка нема мн да ставам само пудра римел моливче и толку...едвај чекам...

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  20. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    EMILI1999 каде ке славите?