Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Сите да си поминете убаво, што ќе славите вечерва. :D

2. nirvanaholic

nirvanaholic Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    147
    На tea4e, sweet-star, Dobie и 2 други им се допаѓа ова.
  3. yuiop

yuiop Нов член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    32
    Каква е оваа полуматура......кога средно е задолжително......
    Само пари да се фрлаат...........ццццццццццццц

На Lizzy.Grant, koritsaki и feminium им се допаѓа ова.
  4. Niki.Swag

Niki.Swag Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    OMG! Стварно не знам што да кажам,полуматурантките биле бедни? Вие сте бедни, во 21 век живееме ало. Сигурна сум дека и вие да бевте полуматурантки и вие би облекле високи штикли.Сменето е времето зарем не го сфативте тоа до сега? Поминаа времињата кога носевме балетанчиња и фармерки со блузиче.Тотално ги подржувам и навистина не мора да значи дека ако полуматурантка носи штикли или на плута така повисочки сака да привлече внимание,да провоцира и слично,секој си има свој став и свој стил и вие немате право така да критикувате и навредувате.Се надевам дека никој нема ова да го сфати како навреда,само го искажав своето мислење. Со среќа полуматурантки,убав провод

5. s.t.a.r.s.h.i.n.e

s.t.a.r.s.h.i.n.e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    28
    Се премислив во последен миг. Ќе носам ова [​IMG][​IMG] [​IMG]

На tea4e и sweet-star им се допаѓа ова.
  6. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Нашата полуматура помина, носев кремово фустанче со кремови штикли на полна пета 10 цм. и најубаво си поминавме. Прво не сакав да носам штикли но откако сите мои другарки си купија, купив и јас. Инаку се согласувам со Niki.Swag дека времињата се сменети и дека сега сите гледаат да изгледаат што поубаво и да носат што по свечени фустани. :)

7. another11

another11 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Мислам дека сум прво машко на темава и ако е потребно избришете го моето мислење, само заради оваа тема направив акаунт на ЖЕНСКИ форум колку да напишам нешто.
    И јас сум полуматурант годинава, и знам како ќе изгледаат скоро половина од девојчињата. Едвај 2-3 ќе бидат облечени како за нивна возраст. Има некои на кои им стојат убаво фустаните што се за поголеми возрасти и штиклите ама мислам дека требало да не претеруваат толку. А пак видов неколку деца кои од што им се толку ВИСОКИ штиклите ќе бидат доста повисоки од партнерите а без штикли се доста пониски :fubar: И иначе јас едвај чекам да се разделам од моето одделение. Дури лани мислев да се преместувам во друго одделение но сега ми е мило што не се преместив бидејки им покажав дека сум доволно јак за да издржам се! :) Го мразам одделението со исклучок на некои девојчиња и неколку момчиња и жал ми е што ќе се разделам со тие а ќе се најдам во средно со тие што ги мразам :@ :@ и стварно нејкам да се разделам од некои наставници и наставнички затоа што стварно сум во добри односи со нив, а тоа почна во осмо и мислам дека подобро бидејки ако било од порано сега потешко ќе ми било :/ И да ве прашам, момчињата без партнерки како влегуваа, танцуваа ли или..? Јас на почеток нејќев партнерка и сега сакам ама џабе ми отиде возот хехе :D

На LittlePinky, nati44 и I.want.to.sleep им се допаѓа ова.
  8. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Утре ми е полуматурата а сеуште не знам што ќе правам со косата :x :emo:
    Само се надевам дека мојата фризерка ќе даде некоја добра идеја. Всушност никогаш не ме разочарала, ќе измисли таа нешто интересно.. Инаку еве го и моето устанче

Не е розево туку црвено со бели линии :)

Имам сандали на платформа, 9cm .. Не сакав толку високи но другарките ме убедија.. Сите имаат над 10, :worried:
    Но и овие се добри.. Само немам слика на компјутер за да ги покажам..
    Ако имате нешто на ум за коса на ваков фустан, ве молам дадете предлог зошто мене ништо не ми влегува во глава!
    А да и имам околу 2cm долги обетки и големо ланче со неколку кругови.. ако тоа помага да ми дадете предлог :D

После полуматурската ќе ви покажам финален производ како сум изгледала. ;)

Прикачени фајлови:

• CAM00207.jpg
      CAM00207.jpg
      Големина на фајлот:
      162,3 KB
      Прегледи:
      394
    • CAM00213.jpg
      CAM00213.jpg
      Големина на фајлот:
      159,4 KB
      Прегледи:
      394
    На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    За полуматура се трудев да изгледам што поедноставно.
    Бело фустанче имав, со златен кајш, бело со златна ташна, бело со златни балетанки и белеегзија.
    Косата малце горе како со плетенки фатена.. Ете и слика..

Само витканото беше поинакво..
    Сите ме пофалија, прекрасно поминав, кога ќе сум во можност ќе ви испратам слика :)

Прикачени фајлови:

• large.jpg
      large.jpg
      Големина на фајлот:
      50,9 KB
      Прегледи:
      314
    На axl-babe му/ѝ се допаѓа ова.
  10. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Според мене за полуматурата не треба да се претерува .. најубаво е штикли 10 см и едноставно фустанче :)

11. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Jaс за мојата полуматура бев како што ми доликува, балетанки, фустанче, ташна(нормално), и обична фризура да ми доликува на годините :D

12. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    10 см шо збораш бе не е норамално за 14-15 год. 10 см уау :o ( велиш да не се претерува а велиш штикли 10 см ,ако добро те сватив)

13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Се согласувам со тебе. Навистина претеруваат оние досадни шмизли. Сигурно на мојата полуматура, 90% од девојчињата ќе бидат нашминкани со 300 т. пудра и ќе носат штикли со платформи. |(

14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Ова девојче сериозно?
    Знаеш ли ти колку се 10цм штикли?
    Абе јас неможам да одам по нив,не најсериозно,ме болат нозете само по половина час,и не ги носам,така си стојат у шкаф,а ти велиш 10цм за полуматура?
    Вака да ти кажам,земи си некој или пониски,ептен ниски на плута,или пак балетанки,зошто ќе ги слечеш и боса ќе играш од што ќе те болат нозете.
    Ако во секој случај се ослучиш за олку високи штикли,земи си и балетнаки или некој пониски,ако несакаш да си одиш дома боса. :lol:

15. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    И ние оваа година ќе славиме полуматурска, едвај чекам :angel:
    И да :!: И јас ќе носам штикли (не превисоки) како и сите други полуматуранки.
    Ајде пукајте :tmi:

16. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    ^^ И јас годинава полуматуранкта :rofl: иначе штикли нема само балетанки,единстевана ќе сум во балетанки 8) :muscle: Иначе имам некоја идеја :D вакво фустанче, можда друга боја, незнам има време :D

Прикачени фајлови:

• ggr.png
      ggr.png
      Големина на фајлот:
      514,8 KB
      Прегледи:
      314
    На Primrose.x му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anii-99

anii-99 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    фустанчево тука случајно го најдов и се заљубив во него :inlove: и јас сум оваа година полуматурантка и ќе бидам што е можно по природна.... да не сте виделе нешто слично ??? [​IMG]

18. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    И јас сум полуматурантка оваа година.... И уште од сега се мислам што ќе носам :lol: :wasntme: Бидејки спаѓам во plus size, фустанот ќе биде сличен на сликите во споилер :!: . Инаку кај нас (во Охрид, учам во Григор) се слават три вечери полуматура. Прво одиме на 4 дневна екскурзија низ нашава ни Македонија, па после мислам дека 3те вечери во диско (различни места), не сум сигурна. Првата вечер имаме маичмки за женски розеви а за машки црни, втора и трета како сакаме. Јас за втора сакам фустан,а за трета фармерки и блуза. :)
    [​IMG] [​IMG]

19. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    [​IMG] :inlove:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  20. smile22

smile22 Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Па ја оваа година сум полуматуранка па вака:

за косата вака палнирам да ми ја направаат а за шминка нема да претерувам само креон ,некоја сенка но минимално ќе биде .. значи фустанот кога го видов се залубив во него ако најдам некој сличен ваквов кје си го купам и нема да го носам со вакви штикли туку само пониски црни и црно ташниче.

што мислите за ова ??

Прикачени фајлови:

На summer-lover и Dog-lover им се допаѓа ова.