Полуматура

Discussion in 'Мода и стил' started by Tammie, Feb 11, 2010.

1. lolitoo

lolitoo Популарен член

Цвете и ние се договаравме со другарками да бидиме партнерки,и ние немаме партнери,но ќе видиме што ќе биди има време до тогаш.За полуматура и јас гледам да носам некое едноставно фустанче,пупина и плик ташничка.

2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Леле леле кога ќе се сетам колку се потресував околу полуматурата. :D
    На крај испадна да носам обично фустанче, штикли и косата обично ја врзав пунџа и замислете не ставив ни грам шминка. Кога ги гледам сликите ми се плаче. :( Лош спомен, лоша слика. :rofl:
    Инаку имав партнер, колку да се каже е тоа.
    Не мора до толку да се потресувате со овие партнерите.

3. guitar97

guitar97 Нов член

Ама Вие изгледа нејќете партнери пошо ви е срам? :x Или не? Како и да е, ние бевме повеќе женски во клас, па одевме две девојчиња со едно машко. :)

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Воопшто не обрнав внимание за полуматурата, црно фустанче, обични сандали на плута, пеглана коса со плетенка и минимална шминка по инсистирање на мајка ми и една постара другарка, инаку тогаш не се ни шминкав. Јас некои работи и за матура ги сметам претерани што ги прават, а не па полуматура... божем којзнае што си завршил. :D

Stefani999 likes this.
  5. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Фустанчево е многу слатко,да го носиш ич не се премислувај ;)

Dog-lover likes this.
  6. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

За фустанчето што го купив ич не ми е мака,убаво ми е многу,единствено ми е мака за чевлите,требаше да се потрудам да најдам поубави и фризурата требаше малку скроз да ја изменам.Другото си е во ред. :)

7. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Ej луѓе што мислите кратко фустанче и конверс патики над глужд вискоки? така нешто панирам или кратко фусатнче керм и црно со некој сандалки ниски?
    А и дали ќе биде претерано со штиклички 5 цм високи,танка штикла?

8. sweet-star

sweet-star Популарен член

Зависи од моделот на фустанчето(ако можеш прикачи слика) дали ќе одговара со конверс патики.
    За идејата со сандалите не сум за,од причина што според мене сандалите се пообични,онака за секој ден.
    Со штиклите нема да биде претерано,не се високи.

Инаку,јас догодина ќе бидам полуматурнтка(кога летна времево....) и веќе почнав да размислувам што како ќе биде,што ќе носам. Рано е,ама сепак јас да се спремам. :lol:
    Овие идеи ми се допаѓаат.

Attached Files:

9. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Девојчиња, зошто се избрзувате со 'матурски стајлинзи' на полуматура? Имате само 14 години, се уште сте малечки и баш на овој настан треба да бидете најслатки! Имате време и за штикли и за појака шминка. Едноставни слатки фустанчиња, балетанки или чевли со полна пета и малку шминка - сигурна сум дека сите ќе бидете убави! И едноставно уживајте во вечерта, заедно со оние личности со кои сте поминале 8/9 години заедно на училиште - тука лежат убавите спомени, а не во облеката! ;)

10. Karategirl99

Karategirl99 Активен член

Оваа година и јас сум полуматурантка,планирам да облечам некое поедноставно фустанче, и некои пониски штиклички,пошо сум 170cm :D

Attached Files:

11. sweetgirl358

sweetgirl358 Популарен член

И јас оваа година полуматурантка :inlove:
    Мислам дека сум единстевената која не сака да носи штикли за полуматура :wasntme: , едноставно сакам да изгледам како тинејџерка, со интересно фустанче, сандалки, пуштена- испеглана коса и некои симболичен накит :!: а не како некоја тетка со штикли, фризури... :tmi:
    Се надевам дека нема да го сменам мислењето, бидејќи има уште многу време и до сега низ главата ми имаат поминато 1000 идеи, а сигурно уште толку и ќе ми поминат дури да се одлучам :D

12. srcence1607

srcence1607 Популарен член

хмм јас кога бев полуматурантка носев црно обично фустанче со машничка имав бело болеро, и ниски црни штиклички на полна пета со бел раб беа околу 7-8 цм мислам беа. Косата ми беше со внатрено плетенче од едната страна на главата па косо идеше надолу накај другата страна и тоа што остана од косата ми беше во локна. и носев ташничка мала црна за преку рамо.

Сега кога ќе видам колку сум била анорексична-страв ме фаќа :tmi: хаххахаа

догодина матура- па ќе бидее многуу подоброо :rofl:

13. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Јас сега знам само дека сакам слична ваква коса :D

Attached Files:

sweet-star and stojanovskata like this.
  14. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Планирам некое вакво да носам.. :D

Attached Files:

• 04 (1).jpg
      04 (1).jpg
      File size:
      222.4 KB
      Views:
      334
    • 02.jpg
      02.jpg
      File size:
      179.3 KB
      Views:
      334
    cresa-jagoda likes this.
  15. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Ја планирам да си носам кратки панталончиња,некоја едноставна блуза и сако.Штикли на полна пета,црни со каивче.Или пак некое едноставно фустанче,кое не е премногу теткинско или пак за на свадба :!:
    Косата пуштена испеглана:)

16. Dakota

Dakota Активен член

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... d22fdaf71a за мене вакво нешто е перфектно за полуматурантка, фустанот е од една креаторка Ива, која што има Ателиер во Капиштец, јас правев фустан кај неа за матура прекрасна е и врвна изработка.

17. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Јас плукната на тебе :rofl: :rofl: ..шала...И јас не сакам штикли и такви работи....Па само 14г сме..Се сложувам

sweetgirl358 likes this.
  18. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Планирам фустан...нешто бакво ми се свиѓа,ама има време

19. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Jeej конечно и јас полуматурантка оваа година.Од една страна пресреќна сум, а од друга кое ќе ми текне дека треба за фустани,фризури и шминка да мислам ми се крева косата.Таква сум јас целата-лимон табиет што би се рекло. :rofl:
    Едно е сигурно-штикла нема шанса да облечам, или балетанки или стартки.Исто така некоја понежна шминка, несакам пренападна да бидам.За накитот нахнадно ќе мислиме.А косата или виткана, или скроз права или нешто измеѓу хаха.Дотогаш и ќе се исфарбам црна, па ќе видиме.
    Иначе еве нешто што ми фати око од фустанчиња:
    -Според мене совршени, несакам да бидам наџиџана со теткински фустани, а другарската вечер посебна приказна ќе биде :)

Attached Files:

20. lightning123

lightning123 Истакнат член

хее.. јас пак мислев дека сум единствена која не сака штикли. Но имам еден проблем... Јас сум ниска, па глупо ќе ми биде во балетанки. Другите високи 160 и кусур и пак на штикли.. И сеа чаре за мене? и јас ли да се правам дадичка на штикли ко нив? офф бе... а може ли да не одам на забавата? :(