Цвете и ние се договаравме со другарками да бидиме партнерки,и ние немаме партнери,но ќе видиме што ќе биди има време до тогаш.За полуматура и јас гледам да носам некое едноставно фустанче,пупина и плик ташничка.
Леле леле кога ќе се сетам колку се потресував околу полуматурата. На крај испадна да носам обично фустанче, штикли и косата обично ја врзав пунџа и замислете не ставив ни грам шминка. Кога ги гледам сликите ми се плаче. Лош спомен, лоша слика. Инаку имав партнер, колку да се каже е тоа. Не мора до толку да се потресувате со овие партнерите.
Ама Вие изгледа нејќете партнери пошо ви е срам? Или не? Како и да е, ние бевме повеќе женски во клас, па одевме две девојчиња со едно машко.
Воопшто не обрнав внимание за полуматурата, црно фустанче, обични сандали на плута, пеглана коса со плетенка и минимална шминка по инсистирање на мајка ми и една постара другарка, инаку тогаш не се ни шминкав. Јас некои работи и за матура ги сметам претерани што ги прават, а не па полуматура... божем којзнае што си завршил.
За фустанчето што го купив ич не ми е мака,убаво ми е многу,единствено ми е мака за чевлите,требаше да се потрудам да најдам поубави и фризурата требаше малку скроз да ја изменам.Другото си е во ред.
Ej луѓе што мислите кратко фустанче и конверс патики над глужд вискоки? така нешто панирам или кратко фусатнче керм и црно со некој сандалки ниски? А и дали ќе биде претерано со штиклички 5 цм високи,танка штикла?
Зависи од моделот на фустанчето(ако можеш прикачи слика) дали ќе одговара со конверс патики. За идејата со сандалите не сум за,од причина што според мене сандалите се пообични,онака за секој ден. Со штиклите нема да биде претерано,не се високи. Инаку,јас догодина ќе бидам полуматурнтка(кога летна времево....) и веќе почнав да размислувам што како ќе биде,што ќе носам. Рано е,ама сепак јас да се спремам. Овие идеи ми се допаѓаат.
Девојчиња, зошто се избрзувате со 'матурски стајлинзи' на полуматура? Имате само 14 години, се уште сте малечки и баш на овој настан треба да бидете најслатки! Имате време и за штикли и за појака шминка. Едноставни слатки фустанчиња, балетанки или чевли со полна пета и малку шминка - сигурна сум дека сите ќе бидете убави! И едноставно уживајте во вечерта, заедно со оние личности со кои сте поминале 8/9 години заедно на училиште - тука лежат убавите спомени, а не во облеката!
Оваа година и јас сум полуматурантка,планирам да облечам некое поедноставно фустанче, и некои пониски штиклички,пошо сум 170cm
И јас оваа година полуматурантка Мислам дека сум единстевената која не сака да носи штикли за полуматура , едноставно сакам да изгледам како тинејџерка, со интересно фустанче, сандалки, пуштена- испеглана коса и некои симболичен накит а не како некоја тетка со штикли, фризури... Се надевам дека нема да го сменам мислењето, бидејќи има уште многу време и до сега низ главата ми имаат поминато 1000 идеи, а сигурно уште толку и ќе ми поминат дури да се одлучам
хмм јас кога бев полуматурантка носев црно обично фустанче со машничка имав бело болеро, и ниски црни штиклички на полна пета со бел раб беа околу 7-8 цм мислам беа. Косата ми беше со внатрено плетенче од едната страна на главата па косо идеше надолу накај другата страна и тоа што остана од косата ми беше во локна. и носев ташничка мала црна за преку рамо. Сега кога ќе видам колку сум била анорексична-страв ме фаќа хаххахаа догодина матура- па ќе бидее многуу подоброо
Ја планирам да си носам кратки панталончиња,некоја едноставна блуза и сако.Штикли на полна пета,црни со каивче.Или пак некое едноставно фустанче,кое не е премногу теткинско или пак за на свадба Косата пуштена испеглана
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... d22fdaf71a за мене вакво нешто е перфектно за полуматурантка, фустанот е од една креаторка Ива, која што има Ателиер во Капиштец, јас правев фустан кај неа за матура прекрасна е и врвна изработка.
Jeej конечно и јас полуматурантка оваа година.Од една страна пресреќна сум, а од друга кое ќе ми текне дека треба за фустани,фризури и шминка да мислам ми се крева косата.Таква сум јас целата-лимон табиет што би се рекло. Едно е сигурно-штикла нема шанса да облечам, или балетанки или стартки.Исто така некоја понежна шминка, несакам пренападна да бидам.За накитот нахнадно ќе мислиме.А косата или виткана, или скроз права или нешто измеѓу хаха.Дотогаш и ќе се исфарбам црна, па ќе видиме. Иначе еве нешто што ми фати око од фустанчиња: -Според мене совршени, несакам да бидам наџиџана со теткински фустани, а другарската вечер посебна приказна ќе биде
хее.. јас пак мислев дека сум единствена која не сака штикли. Но имам еден проблем... Јас сум ниска, па глупо ќе ми биде во балетанки. Другите високи 160 и кусур и пак на штикли.. И сеа чаре за мене? и јас ли да се правам дадичка на штикли ко нив? офф бе... а може ли да не одам на забавата?