Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327
    Цвете и ние се договаравме со другарками да бидиме партнерки,и ние немаме партнери,но ќе видиме што ќе биди има време до тогаш.За полуматура и јас гледам да носам некое едноставно фустанче,пупина и плик ташничка.

2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Леле леле кога ќе се сетам колку се потресував околу полуматурата. :D
    На крај испадна да носам обично фустанче, штикли и косата обично ја врзав пунџа и замислете не ставив ни грам шминка. Кога ги гледам сликите ми се плаче. :( Лош спомен, лоша слика. :rofl:
    Инаку имав партнер, колку да се каже е тоа.
    Не мора до толку да се потресувате со овие партнерите.

3. guitar97

guitar97 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    11
    Ама Вие изгледа нејќете партнери пошо ви е срам? :x Или не? Како и да е, ние бевме повеќе женски во клас, па одевме две девојчиња со едно машко. :)

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Воопшто не обрнав внимание за полуматурата, црно фустанче, обични сандали на плута, пеглана коса со плетенка и минимална шминка по инсистирање на мајка ми и една постара другарка, инаку тогаш не се ни шминкав. Јас некои работи и за матура ги сметам претерани што ги прават, а не па полуматура... божем којзнае што си завршил. :D

На Stefani999 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Фустанчево е многу слатко,да го носиш ич не се премислувај ;)

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    За фустанчето што го купив ич не ми е мака,убаво ми е многу,единствено ми е мака за чевлите,требаше да се потрудам да најдам поубави и фризурата требаше малку скроз да ја изменам.Другото си е во ред. :)

7. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Ej луѓе што мислите кратко фустанче и конверс патики над глужд вискоки? така нешто панирам или кратко фусатнче керм и црно со некој сандалки ниски?
    А и дали ќе биде претерано со штиклички 5 цм високи,танка штикла?

8. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Зависи од моделот на фустанчето(ако можеш прикачи слика) дали ќе одговара со конверс патики.
    За идејата со сандалите не сум за,од причина што според мене сандалите се пообични,онака за секој ден.
    Со штиклите нема да биде претерано,не се високи.

Инаку,јас догодина ќе бидам полуматурнтка(кога летна времево....) и веќе почнав да размислувам што како ќе биде,што ќе носам. Рано е,ама сепак јас да се спремам. :lol:
    Овие идеи ми се допаѓаат.

Прикачени фајлови:

9. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214
    Девојчиња, зошто се избрзувате со 'матурски стајлинзи' на полуматура? Имате само 14 години, се уште сте малечки и баш на овој настан треба да бидете најслатки! Имате време и за штикли и за појака шминка. Едноставни слатки фустанчиња, балетанки или чевли со полна пета и малку шминка - сигурна сум дека сите ќе бидете убави! И едноставно уживајте во вечерта, заедно со оние личности со кои сте поминале 8/9 години заедно на училиште - тука лежат убавите спомени, а не во облеката! ;)

10. Karategirl99

Karategirl99 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Оваа година и јас сум полуматурантка,планирам да облечам некое поедноставно фустанче, и некои пониски штиклички,пошо сум 170cm :D

Прикачени фајлови:

11. sweetgirl358

sweetgirl358 Популарен член

Се зачлени на:
    25 септември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    642
    И јас оваа година полуматурантка :inlove:
    Мислам дека сум единстевената која не сака да носи штикли за полуматура :wasntme: , едноставно сакам да изгледам како тинејџерка, со интересно фустанче, сандалки, пуштена- испеглана коса и некои симболичен накит :!: а не како некоја тетка со штикли, фризури... :tmi:
    Се надевам дека нема да го сменам мислењето, бидејќи има уште многу време и до сега низ главата ми имаат поминато 1000 идеи, а сигурно уште толку и ќе ми поминат дури да се одлучам :D

12. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    хмм јас кога бев полуматурантка носев црно обично фустанче со машничка имав бело болеро, и ниски црни штиклички на полна пета со бел раб беа околу 7-8 цм мислам беа. Косата ми беше со внатрено плетенче од едната страна на главата па косо идеше надолу накај другата страна и тоа што остана од косата ми беше во локна. и носев ташничка мала црна за преку рамо.

Сега кога ќе видам колку сум била анорексична-страв ме фаќа :tmi: хаххахаа

догодина матура- па ќе бидее многуу подоброо :rofl:

13. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Јас сега знам само дека сакам слична ваква коса :D

Прикачени фајлови:

• large.jpg
      large.jpg
      Големина на фајлот:
      50,9 KB
      Прегледи:
      369
    На sweet-star и stojanovskata им се допаѓа ова.
  14. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Планирам некое вакво да носам.. :D

Прикачени фајлови:

• 04 (1).jpg
      04 (1).jpg
      Големина на фајлот:
      222,4 KB
      Прегледи:
      334
    • 02.jpg
      02.jpg
      Големина на фајлот:
      179,3 KB
      Прегледи:
      334
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Ја планирам да си носам кратки панталончиња,некоја едноставна блуза и сако.Штикли на полна пета,црни со каивче.Или пак некое едноставно фустанче,кое не е премногу теткинско или пак за на свадба :!:
    Косата пуштена испеглана:)

16. Dakota

Dakota Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... d22fdaf71a за мене вакво нешто е перфектно за полуматурантка, фустанот е од една креаторка Ива, која што има Ателиер во Капиштец, јас правев фустан кај неа за матура прекрасна е и врвна изработка.

17. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Јас плукната на тебе :rofl: :rofl: ..шала...И јас не сакам штикли и такви работи....Па само 14г сме..Се сложувам

На sweetgirl358 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Планирам фустан...нешто бакво ми се свиѓа,ама има време

19. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Jeej конечно и јас полуматурантка оваа година.Од една страна пресреќна сум, а од друга кое ќе ми текне дека треба за фустани,фризури и шминка да мислам ми се крева косата.Таква сум јас целата-лимон табиет што би се рекло. :rofl:
    Едно е сигурно-штикла нема шанса да облечам, или балетанки или стартки.Исто така некоја понежна шминка, несакам пренападна да бидам.За накитот нахнадно ќе мислиме.А косата или виткана, или скроз права или нешто измеѓу хаха.Дотогаш и ќе се исфарбам црна, па ќе видиме.
    Иначе еве нешто што ми фати око од фустанчиња:
    -Според мене совршени, несакам да бидам наџиџана со теткински фустани, а другарската вечер посебна приказна ќе биде :)

Прикачени фајлови:

20. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    хее.. јас пак мислев дека сум единствена која не сака штикли. Но имам еден проблем... Јас сум ниска, па глупо ќе ми биде во балетанки. Другите високи 160 и кусур и пак на штикли.. И сеа чаре за мене? и јас ли да се правам дадичка на штикли ко нив? офф бе... а може ли да не одам на забавата? :(