Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Абее зошто вакво размислување, зошто?
    Ако си ниска мора да ставаш штикла и да се правиш теткица? Стави си нешто ниско како што прилега на нас, не се депримирај ради височината.И јас не сум некоја висока, па штикли да ме натераш да ставам нема шанса :)

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    и јас не сакам, но сите ќе бидат две глави повисоки. глупо е да си само 145. :( на крај ќе си седам дома во ве-це цела ноќ и ќе се сожалувам сама себеси. :( глупа полуматура... па и без партнер. еден збор:ужас (за мене тоа е полуматура). за џабе ми се сите убави зборови коа сум песимист... :)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    ^ Немој толку да му ја мислиш, за некоја година ќе сватиш колку не битна е всушност полуматурата, облечи си нешто ниско, некое фустанче и забавувај се, сепак тоа е последниот ден од основно па вреди да се памети по добро. Не гледај што ќе носат другите, носи го она што ти го сакаш, битно е да си останиш своја. ;)

4. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    ^^
    Абе не се оптеретувајте толку,ако не сакате штикли не мора да носите,тоа си е ваш избор.Јас кога славев скоро сите со штикли беа или на плута па ни пола саат не издржаа,почнаа да се соблекуваат,а јас си бев по балетанки и супер си поминав,барем не морав да играм боса.Така да одлучите си вие самите и не гледајте какви ќе бидат другите и дали ќе бидат повисоки,гледајте за вас самите,да ви биде удобно ;)
    И ако сакате идеи за фризури,кажете,ги имам зачувано сликите,а и долго време ми требаше да одлучам :lol:

5. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    баш сте срцки.. ^_^ благодарам

6. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Мене не ми е јасно каде треба да барам фустан хаха :lol: ПОМОШ? :$

7. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јас гледав нешто на интернет,ама незнам многу за такво порачување,ако некоја знае некоја страна,за фустани конкретно,да ми каже? :)
    Или па некоја продавница во Скопје,со разумни цени,не надувани за полуматуриве и матуриве,па нереални цени до плафон. Некои едноставни,интересни фустани за полуматура?Некој?Негде? :?:

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.332
    Во New Yorker видов многу убави фустанчиња..тамам како за полуматуранки.Ама цена не видов.
    Ако не ве мрзи,можете да отидете и да проверите. :)
    А за да не ве кошта многу,зошто не ви сошијат? Така и нема да ги потрошите многу вашите родители и ќе си купите уште нешто за вас. ;)

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Мене стварно не ми беше и се' уште не ми е јасна еуфоријата околу полуматура.
    Ајде за матура, до некаде разбирливо, ама ова..
    Во мое време, не дека сум престарена, сите беа нормално, ама баш нормално облечени.
    Фустанче/суќна во комбинација со интересна мајца и балетанки и тоа. Немаше ни едно девојче во штикли.
    А вас тука ве читам ќе сте носеле штикли на полуматура и ќе порачувате фустани од интернет, само за тој повод. Не ни сакам да претпоставам какви ќе бидете како матурантки.
    Бидете тоа што сте, и не се 'китете', премногу кич изгледа за ваши години.
    А и секако, спомнете си за фактот дека само 8мо одд. завршувате, а не некое клучно поглавје.

А да не спомнувам околу фактот дека за вашите хирови ги трошете родителите, а на поголем дел знаеме како заработуваат. Ама нели нема врска, важно е да сте претставителни ;)

10. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    кога веќе сакате фустанче повелете нешто поедноставно вака ко сликиве на матура пак големото школо основно завршиле хаха :))

Прикачени фајлови:

• sadsadas.jpeg
      sadsadas.jpeg
      Големина на фајлот:
      5,7 KB
      Прегледи:
      135
  11. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Девојки ова фустанче добро ли е за полуматура? Секако јас нема да носам штикли,ќе си носам некои црни балетанки и златна алка или ланче. Ваше мислење? :?:

Прикачени фајлови:

12. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    уфф... фустанот е сон бе срцка. :inlove: :inlove:

На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    И јас сум годинава полуматурантка .. хихи едвај чекам ама па нејќам да се разделам ни од класов :( за фустанчето многу ти е убаво и ја би носела такво нешто ама и штикли ептен им го имам меракот :inlove:

14. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Бидејќи добив негативни критики за хеланки на полуматура, се сетив и на друга комбинација. Дали ова е прикладно за полуматура и колку вам ви се допаѓа? Инаку и ланче планирам да ставам, а за ташничка сеуште незнам. :)

Прикачени фајлови:

• 27704310-03.jpg
      27704310-03.jpg
      Големина на фајлот:
      46,4 KB
      Прегледи:
      312
    • images (2).jpg
      images (2).jpg
      Големина на фајлот:
      5,2 KB
      Прегледи:
      310
    На MaggieTatum и sweet-star им се допаѓа ова.
  15. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Кога веќе се понуди, може да ми дадеш некоја идеа за фриска :D

16. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Девојчиња,да не речите ви солам памет и сл,морам само да ви кажам некој збор околу целава церемонија за полуматура.
    Не се стерсувајте уште од сега,не нарачувајте и не трошете за џабе за фустани и штикли,и додатоци.
    Откако ќе помине ќе си се смеете зошто сте биле како тетки и ќе сфатите дека всушност сте биле премали,а сте мислеле дека сте возрасни.
    Допрва животот ви доаѓа,и допрва ќе треба да избирате и олку да се стресувате,ви доаѓаат матури,дипломски,свадби и сл.Рано е толку да се спремате и стресувате околу полуматурата,зошто не е ништо верувајте.
    Облечете лежерно фустанче,балетанки и фатете ја убаво косата,и спремни сте,верувајте не е нешто посебно,а ќе бидете сепак најубави од сите тетки таму на штикли и со кило пудра.
    Тој што е посебен,ќе биде забележан и без ново фустанче кое чини над 20.000 или штиклите од 1000е.

17. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    157
    Мене ми се допаѓа комбинацијава,посебно бидејќи не е нешто ептен ,,теткинско"- едноставнa e и убавa комбинацијава :lol:.
    Ќе можеш и после полуматурата да ги искористиш овие парчиња облека.За ташничка може да биде исто ваква боја,или некоја друга пастелна па дури и црна.За ланче ако е ист ваков фустанот мислам дека нема потреба бидејќи има чипка,но може и некое понежно. :D ;)

18. BelieberYeahh

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Еве некои фризури, јас ја имав првата :inlove:

Прикачени фајлови:

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BelieberYeahh

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Еве и оваа,не ја собираше..

Прикачени фајлови:

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    шаркав по фејсбук и оп, ја најдов фотографијава. Значи, девојчето во центар кога го гледам се гледам себеси. Дали мислите дека е океј вака да се облечам : без трегери, туку со машничка и други патики и бела кошулка?

Прикачени фајлови: