Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Абее зошто вакво размислување, зошто?
    Ако си ниска мора да ставаш штикла и да се правиш теткица? Стави си нешто ниско како што прилега на нас, не се депримирај ради височината.И јас не сум некоја висока, па штикли да ме натераш да ставам нема шанса :)

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    и јас не сакам, но сите ќе бидат две глави повисоки. глупо е да си само 145. :( на крај ќе си седам дома во ве-це цела ноќ и ќе се сожалувам сама себеси. :( глупа полуматура... па и без партнер. еден збор:ужас (за мене тоа е полуматура). за џабе ми се сите убави зборови коа сум песимист... :)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    ^ Немој толку да му ја мислиш, за некоја година ќе сватиш колку не битна е всушност полуматурата, облечи си нешто ниско, некое фустанче и забавувај се, сепак тоа е последниот ден од основно па вреди да се памети по добро. Не гледај што ќе носат другите, носи го она што ти го сакаш, битно е да си останиш своја. ;)

4. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    ^^
    Абе не се оптеретувајте толку,ако не сакате штикли не мора да носите,тоа си е ваш избор.Јас кога славев скоро сите со штикли беа или на плута па ни пола саат не издржаа,почнаа да се соблекуваат,а јас си бев по балетанки и супер си поминав,барем не морав да играм боса.Така да одлучите си вие самите и не гледајте какви ќе бидат другите и дали ќе бидат повисоки,гледајте за вас самите,да ви биде удобно ;)
    И ако сакате идеи за фризури,кажете,ги имам зачувано сликите,а и долго време ми требаше да одлучам :lol:

5. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    баш сте срцки.. ^_^ благодарам

6. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Мене не ми е јасно каде треба да барам фустан хаха :lol: ПОМОШ? :$

7. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јас гледав нешто на интернет,ама незнам многу за такво порачување,ако некоја знае некоја страна,за фустани конкретно,да ми каже? :)
    Или па некоја продавница во Скопје,со разумни цени,не надувани за полуматуриве и матуриве,па нереални цени до плафон. Некои едноставни,интересни фустани за полуматура?Некој?Негде? :?:

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.240
    Допаѓања:
    34.617
    Во New Yorker видов многу убави фустанчиња..тамам како за полуматуранки.Ама цена не видов.
    Ако не ве мрзи,можете да отидете и да проверите. :)
    А за да не ве кошта многу,зошто не ви сошијат? Така и нема да ги потрошите многу вашите родители и ќе си купите уште нешто за вас. ;)

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Мене стварно не ми беше и се' уште не ми е јасна еуфоријата околу полуматура.
    Ајде за матура, до некаде разбирливо, ама ова..
    Во мое време, не дека сум престарена, сите беа нормално, ама баш нормално облечени.
    Фустанче/суќна во комбинација со интересна мајца и балетанки и тоа. Немаше ни едно девојче во штикли.
    А вас тука ве читам ќе сте носеле штикли на полуматура и ќе порачувате фустани од интернет, само за тој повод. Не ни сакам да претпоставам какви ќе бидете како матурантки.
    Бидете тоа што сте, и не се 'китете', премногу кич изгледа за ваши години.
    А и секако, спомнете си за фактот дека само 8мо одд. завршувате, а не некое клучно поглавје.

А да не спомнувам околу фактот дека за вашите хирови ги трошете родителите, а на поголем дел знаеме како заработуваат. Ама нели нема врска, важно е да сте претставителни ;)

10. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    кога веќе сакате фустанче повелете нешто поедноставно вака ко сликиве на матура пак големото школо основно завршиле хаха :))

Прикачени фајлови:

• sadsadas.jpeg
      sadsadas.jpeg
      Големина на фајлот:
      5,7 KB
      Прегледи:
      135
  11. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Девојки ова фустанче добро ли е за полуматура? Секако јас нема да носам штикли,ќе си носам некои црни балетанки и златна алка или ланче. Ваше мислење? :?:

Прикачени фајлови:

12. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    уфф... фустанот е сон бе срцка. :inlove: :inlove:

На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    И јас сум годинава полуматурантка .. хихи едвај чекам ама па нејќам да се разделам ни од класов :( за фустанчето многу ти е убаво и ја би носела такво нешто ама и штикли ептен им го имам меракот :inlove:

14. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Бидејќи добив негативни критики за хеланки на полуматура, се сетив и на друга комбинација. Дали ова е прикладно за полуматура и колку вам ви се допаѓа? Инаку и ланче планирам да ставам, а за ташничка сеуште незнам. :)

Прикачени фајлови:

• 27704310-03.jpg
      27704310-03.jpg
      Големина на фајлот:
      46,4 KB
      Прегледи:
      312
    • images (2).jpg
      images (2).jpg
      Големина на фајлот:
      5,2 KB
      Прегледи:
      310
    На MaggieTatum и sweet-star им се допаѓа ова.
  15. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    513
    Кога веќе се понуди, може да ми дадеш некоја идеа за фриска :D

16. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Девојчиња,да не речите ви солам памет и сл,морам само да ви кажам некој збор околу целава церемонија за полуматура.
    Не се стерсувајте уште од сега,не нарачувајте и не трошете за џабе за фустани и штикли,и додатоци.
    Откако ќе помине ќе си се смеете зошто сте биле како тетки и ќе сфатите дека всушност сте биле премали,а сте мислеле дека сте возрасни.
    Допрва животот ви доаѓа,и допрва ќе треба да избирате и олку да се стресувате,ви доаѓаат матури,дипломски,свадби и сл.Рано е толку да се спремате и стресувате околу полуматурата,зошто не е ништо верувајте.
    Облечете лежерно фустанче,балетанки и фатете ја убаво косата,и спремни сте,верувајте не е нешто посебно,а ќе бидете сепак најубави од сите тетки таму на штикли и со кило пудра.
    Тој што е посебен,ќе биде забележан и без ново фустанче кое чини над 20.000 или штиклите од 1000е.

17. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    157
    Мене ми се допаѓа комбинацијава,посебно бидејќи не е нешто ептен ,,теткинско"- едноставнa e и убавa комбинацијава :lol:.
    Ќе можеш и после полуматурата да ги искористиш овие парчиња облека.За ташничка може да биде исто ваква боја,или некоја друга пастелна па дури и црна.За ланче ако е ист ваков фустанот мислам дека нема потреба бидејќи има чипка,но може и некое понежно. :D ;)

18. BelieberYeahh

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    Еве некои фризури, јас ја имав првата :inlove:

Прикачени фајлови:

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BelieberYeahh

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    Еве и оваа,не ја собираше..

Прикачени фајлови:

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    шаркав по фејсбук и оп, ја најдов фотографијава. Значи, девојчето во центар кога го гледам се гледам себеси. Дали мислите дека е океј вака да се облечам : без трегери, туку со машничка и други патики и бела кошулка?

Прикачени фајлови: