Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Барав, барав и конечно се решив за некаква комбинација за полуматура прикладна на телово и висината.
    Паа коментари? :)
    -Фризурата може да биде или како на сликата,или едноставно извиткана на патец само.
    -Шминката уште не е фиксна, али гнавно ваква ќе биде, со нежен месо боја сјај.
    -Кремаста плик ташна

Прикачени фајлови:

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    И јас сакам така :D.Најјака ќе му бидам на сите :rofl: :lol: :rofl:

3. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Девојчиња мој совет,нема потреба да размислувате дека ако носите штикли сте теткици.Јас пред толку години славев,и сите носеа штиклички.Зборам за ниски,за на плута и слично а не за 16ки.Ако ви се носи балетанки носете,но јас еве воопшто не се каам што носев штикли и што се оптеретував со шминка,коса и облеката.Кој што сака нека каже,ама таа вечер треба да ви остане во меморија и ако сите носат балетанки не значи дека и вие треба да носите ниско.Или пак ако сите носат штикли да морате и вие,а сакате да носите балетанки.Правете како што ви е ќефот и меракот.Не е воопшто страшно тоа што се замарате,нормално е девојчиња сте сигурно дека ќе размислувате за таа вечер.
    Според мене не е оправдано да се отиде во патики,или пак шорцеви.Многу сум против шорц ,премногу ми изгледаат невкусно,што би рекле старите-вруќа панталона :lol: безразлика дали е подолг или пократок сепак не ми е соодветен.

На mrj му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Ви се бендисува овоа? Да не е малце кратко?

Прикачени фајлови:

5. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Подобро би било да не биде микс од шари, иако се две. Ако е само со една шара, било која од овие две ќе биде мач бетр. :) Вака не баш...
    Едит: Го разгледав иште еднаш. Не е лошо ни со две шари, но мене повеќе ми се допаѓа само една ако има.
    За кратко, не е кратко. Таман си е :)

6. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Фала на одговорот..Иначе па може и со една..Мене оваа со точките ми се бендисува повеќе.Има време до јуни може и нешто друго да најдам.

7. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Јас мислам дека девојчето од сликата е типско , но преедноставно за полуматура.. добро, секој со свој вкус.. но можела малку повеќе да си посвети внимание...
    Да прејдам на главното, и јас сум полуматуранка годинава.. Знам дека повеќето девојчиња ќе носат штикли но не се замарам со тоа што тие ќе носат.. јас сакам да сум типска и секогаш уникатно облечена...
    За Нова Година сите од моето друштво носевме штикли , но , некако позгодно ми е во патики..и мајка ми ми вели дека најдобро ќе биде за полуматура ниско да си облечам.. Но, бидејќи не сакам балетанки единствен избор ми се патики.. Сакам да ја искомбинирам комбинацијава на сликава со конверс патики.. ама палтото да не биде вакво буквално http://www.femina.mk/images/articles/6066/01-1.jpg а и овие исто така со конверс... http://www.femina.mk/images/articles/6066/03.jpg ... http://www.femina.mk/images/articles/6066/04.jpg .. во некој ваков стил... што мислите ?! Ако најдете некои слични ќе ве замолам да ми кажете... Благодарам однапред :*

8. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Но дилемас енимор. Крај! Лајтнинт мора да носи штикли. А, има ли штикли број 36? Лелее ако немаа... Маки, маки... :(

9. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Има.Не се грижи,има,ама изборот е помал.

10. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Воопшто нема мал избор,има огромен-од се што гледаш штикли,балетанки кондури има број 36.
    И незнам зашто го кажуваш тоа како мака,биди среќна што имаш мало стапало,а замисли да носиш голем број.Многу поубаво стојат штикли на мало ноџе и многу по женствено. :)

11. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Како на Пепелашкаа! :o :wasntme: :rofl: Ок, да не бидам оф топик, дојдов за да кажам нешто друго. :!: :D
    Скоро сите мои врснички ќе носат штикли... дали треба да се срамам што не сакам да се качувам на штикли...? :?: Јас си стојам на балетанки, ниски, скроми и лесни. :$

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    ^^Нема што да се срамиш. :D и јас исто сакам балетанки или конверс патичиња. :) Јас+штикли некако не ми одговара. :D Така да ќе си носам балетанки или патики, :) ако веќе не сакаш да се двоиш, земи си штикли, некои така пониски што ќе ти одговараат, и јас можеби така ќе направам, има време до тогаш.. :D :)
    :hai:

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.511
    Допаѓања:
    17.523
    Епа вака девојки , и јас оваа година сум полуматурант но имам еден проблем . Јас сум највисоката девојка од цела генерација ( и од мочиња и од девојчиња ) па мојот партнер од мене е понизок 2 -3 цм а јас сум 178 - 179 цм ( 178 цм бев кога се мерев во септември ланската година) и малку е нелогички јас да носам штикли . И онака не ми е пријатно поради тоа што немав голем избор на партнери затоа што се само 4,5 деца на моја висина а и пониски па јас и штикли да облешем и што ќе биде јас ќе сум 190 цм :o :@ . Па така да јас сум приморана да носам нешто ниско , инаку фустанот треба да ми биде бел и на него ќе има црни траки на јаката и коланот така да девојки please help me :(

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.515
    Допаѓања:
    106.014

Нема што да се срамите, ќе ви се смачи од штикли , цел живот ќе носите ,а деца нема да бидете повторно

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    ^^
    И јас носев балетанки,а сите покрај мене беа во штикли...Нема врска тоа,после се расоблекуваа,и играа боси,што мене ми е преглупо! :worried:

На eliesaab и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  16. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
  17. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27

Нема потреба да се срамиш :) Баш ти ќе си најтипска и најубава , ќе делиш во сите останати.. Сите ќе изгледаат помалку или повеќе слични ... а ти ќе делиш во сите нив.. кај сите ќе оставиш убав впечаток, верувај.. :angel:

На Papillon.Papi и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  18. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Јас мислам дека би биле супер за полуматура. Не се толку кич, а не се и толку едноставни. Ми се допаѓа тоа што не размислуваш како повеќето и не носиш фустани. Според мене најприкладна комбинација за со конверс е третата. Можеш да носиш креамсти патики... со нитни, би изгледало вака нешто:
    Или ако не сакаш да биде толку светкаво, можеш без нитни. (како моите) :$
    Ти ги ставив линковите со [​IMG]

На sToBiToBi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Мене па Конверс старки ич не ми одат за полуматура.Ептен се за дневна шема, евентуално за некој роденден во домашна атмосфера, ама полуматурата е сепак посвечен настан, исто ко на свадба да би отишле со старки.Ако не сакате штикли има тооолку голем избор на сандалчиња и балетанки.Иако не знам како не ве фаќа мерак за штикли, јас одвај чекав да ги носам на полуматура, и не жалам најудобни штикли ми се што сум ги купила.
    Инаку џабе е што ги гледате работиве по нет кога 90% ги нема тука, одете при крај на мај по продавнициве, јас првото фустанче што ми се засвиѓа си го купив, и тоа за 500 денари. :D

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    За Конверс може да се направат со нитни, ако не најде текви, ама за горе, облеката незнам... но можеби има некаде... :)