Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Даа,мислам дека е супер за полуматура.Мене највеќе ми се допаѓаат првото и третото,и мислам дека ако носиш нешто слично на третото(мислам на боите,црно-бело) можеш да облечеш старки во боја,тиркизни,розеви.. :)

На sToBiToBi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    13.307
    Мене воопшто не ми се допаѓаат старки со некое така по ,,свечено,, кошулче или фустанче. Многу ми е глупаво. Некое летно фустанче онака лабаво со патиче ниско да, али вака у никој случај. Подобро облечете си балетанки ако не сакате више да носите штикли и попатно да личите на теткици, отколку патика.. Сепак ваш избор, ваш стил :)

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
  4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    Несакам партнер, несакам штикли а несакам ниту пак да се издвојувам од другите :@

Иначе ви се допаѓаат овие како за полуматура или се мислам да не се ептен кратки? :?:

5. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Од мене :up: ..И јас сакам вакво нешто..Овие првиве можеби се малку кратки(малку :!: ) а др се ок..Последниве ептен се убави

6. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    ај малку и јас да прокоментирам во темава :D

Snow-Star - ако знаеш да одиш во штикли и ти се удобни, слободно носи ги, немој воопшто да се мислиш.. Имам кажано и во друга тема, ама ајде и овде - според мене, многу е поубаво кога високи девојки носат штикли.. кога носат балетанки (или кога ниски девојки носат штикли) мене ми изгледа многу неприродно :lol: Сепак ова е мое мислење (сигурно нема многу коишто би се согласиле со мене :D) и треба убаво да размислиш пред да се одлучиш, мој совет ти е да ги разгледаш комбинациите на Луис Роу (Louise Roe), значи девојката е мноогу висока и често носи штикли со вртоглаво високи потпетици, па сепак изгледа најубаво...
    - ова се само некои комбинации што ги најдов набрзина, ама можеш да гледаш некоја епизода од Plain Jane ако имаш време, емисијата е убава а воедно ќе си видиш и повеќе комбинации :D

sToBiToBi - убави (и прикладни) се сите комбинации, ама мене посебно ми се допаѓа првата :) И одлично би одела со тиркизни старки.. Јас најверојатно фустан ќе носам на полуматурата ама на другарската вечер (кога ќе одиме во ресторан) можеби ќе ти ја украдам идејава, долго време планирам нешто вакво :D

x-MajaEsposito-x - сите фустани (со некои мали исклучоци) ми се допаднаа, не се кратки, баш се како што треба :D И од тебе ќе крадам идеи :lol:

И аман што се оптеретувате толку околу штикли, кај нас сите сакаат да носат штикли ама кој носи сите го озборуваат :tmi: Јас најверојатно ќе носам балетанки, многу сакам да носам штикли ама како пингвин ќе одам, така да ќе си останам со балетанките :D

На Goozla и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  7. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.511
    Допаѓања:
    17.523
    Значи јас обожавам штикли :inlove: не сум многу стабилна со нив за тоа што јас сум спортски тип и повеќе носам патики , но сепак знам да одам на штикли . Но од друга страна јас ќе бидам највисоката девојка таму и сите ќе гледаат во мене и ќе ми биде непријатно а и со жив зор си најдов партнер колку мене висок но сепак незнам ќе размислам . :)

Р.S. Ти благодарам многу за комбинациите ми даде прекрасни идеи за полуматурата . :)

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.189
    Иако одамна бев полуматурантка, морав да искоментирам. :) Првото и третото фустанче се преубави. А за кратки - зависи во која средина живееш и дали ќе се чувствуваш удобно.

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Тоа за партнерот е твој избор, штиклите ти се исто така твој избор. Сакаш носи, сакаш не. Сега јас како што знам полуматурантките се многу „големи“ и веќе може да замислам и какви отприлика ќе бидат облечени. Сите на штикли, како теткици..
    Инаку мене посебно многу ми се свиѓа ова.

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sweetgirl358

sweetgirl358 Популарен член

Се зачлени на:
    25 септември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    642
    Јас се заљубив во фустанчето од Tally Weijl премногу ми се допаѓа :inlove:
    Што мислите дали е добро за полуматура? :?:

Прикачени фајлови:

11. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    Преубавко ее, само ако лагаш да го носиш треба обувки и ташна др. боја потемна можеби :lol:

Инаку девојчиња не вреди толку многу да се замарате за полуматурската..едно обично фустанче едни балетанки убава фризурка и малку шминкичка и супер ќе сте. Јас лани бев полуматурантка и бев во балетанки и нежно розе боја фустанче со бели точки, а сите мои школски беа како тетки пудра 3 кила, шминки креони..темни бои на црвила..превисоки штикли-какоо кловнови |(
    Што поедноставно толку поубаво :*

На Tinna.xD и sweetgirl358 им се допаѓа ова.
  12. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Имам другарка коа е прилично крупна,а годинава е полуматурантка сака фустанче да носи да си шие може некое моделче да пратите :)

13. annadeni

annadeni Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Првпат ја отварам темава и ги читам коментарите и баш сум изненадена..кај нас нема девојче кое не носи штикли значи тотално сите се во штикли освен некоја ако е многу висока тогаш балетанки...патики досега никој ама никоој во последните 5 години немам видено да облече..инаку сакав да прашам шо мислите за оваа комбинација?

http://www.aliexpress.com/item-img/Free ... 7659.html#

http://www.aliexpress.com/item/Fashion- ... 84806.html

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1795499_638345409555592_1591463242_n.jpg

14. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Не е ова за полуматура, премногу е за поголемки. Особено штиклите. Значи. не ми се ни свиѓаат. Тоа ти е мое мислење. А, за штикли,... Кај нас и оние што се два метра носат. Тоа почна пред две години. Порано сите беа во балетанки или сандали.. Се ѝ сешто.

15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    annadeni- И јас мислам дека комбинацијава е ко за повозрасни, тоа си е мое мислење.Оваа година и јас сум полуматуранка и несакам да носам штикли зошто не ми се свиѓа стилот на теткици уште од 14 год. ама морам да носам зошто не сакам да се издвојувам и тоа страшно ме живцира :@ Во тоа не се сложувам со тебе зошто сме само 14год иако се замислуваме големи сепак, не сме.

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    annadeni ова никако не доликува на девојче на таа возраст-никако. Полуматура не е незнам какво достигнување па и свеченост. Облечетесе согласно годините што ги имате. Девојки на 14 годишна возраст носат балетанки, а не 15 -ки штикли. Убаво Маја има искоментирано погоре -никако да изигрувате теткици-остарени пред време. И да купите штикли ако не сте носле толку високи ќе изгледате и одите како прекршени. Знам дека постојат убави комбинации за таа ваша возраст и баш се слатки и убави. Сепак ова ти е мој совет. Останатото е твоја одлука.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  17. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Гледам сите се против. Да ти кажам јас мое мислење. Фустанчето одамна го меркам и никако да си го купам, значи многу ми се допаѓа, елегантен е, не е многу краток, не ги открива многу градите ептен малце се гледаат, според мене совршено. Само штикличките не ми одат со него заедно во комбинација. Да го искомбинираш со некој поелегантни и пониски штиклички.

18. Tinna.xD

Tinna.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    225
    Убаво кажа chocolate...girl што поедноставно толку поубаво...
    По мое мислење подобро ви е да носите балетанки или сандалки отколку штикли зошто еве јас лани бев полуматурантка и носев балетанки па сепак неможев да достојам на нозе цела вечер а не пак да бев на штикли освен ако веќе планирате да седите цела вечер... а и поприкладно е за годините да се носат балетанки/сандали или старки ... :)

На IvannaT и chocolate...girl им се допаѓа ова.
  19. annadeni

annadeni Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Сепак неможам да се одвојам од другите сите носат штикли и си носат балетанки резерва зашо ние кај нас одиме на полуматура до 12 потоа си имаме организирано забава во диско штиклите некоја друга боја секако а и не мора такви..дадов мој коментар зашо стварно сум изненадена :?: мислам сите нешто спортско а кај нас не верувам дека некоа девојче има помислено на такво нешто..а и фустанчето многу ми се допаѓа нели секој со различен вкус е јас само онака прашав за мислење :)

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    И убаво ти одговорија , девојка и жена ќе бидеш цел живот , пред тебе се сигурно уште 30 год на носење на штикли и поелегантни фустани , дете еднаш си !
    Бидете тоа што сте не се правите сосила возрасни , има преубави фустанчиња за девојчиња на ваша возраст , и балетанки , сандалки . Сеа ви е интересно со штиклите по дома до таму до ваму , ама коа ќе се изнастоите , изнаиграте не од нозе не од кичма , 3 дена ќе ви се плаче ! Не сте уште дооформени не си ја упропастувајте кичмата уште од сега. Само се чудам зашто ви се брза да пораснете ?

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.