Многу ми се свиѓа. Ако сакаш да носиш штикли тогаш можеш со циклама, зелена или жолта боја. А за накит можеш некои мали обетки и некоја алка.
so nekoi ubavo baletanki so masnickai nekoja nezna tasnicka kako temno kafeja ama da ja nosis na ramo nesho kako podolgo i letna alka
Можеш да искомбинираш со тегет или розева боја балетанки.Како боите на корсетот,а накит ме ставај многу.Некоја алка можеби .
Добар е за полуматура, не е провокативен, не е кич, мислам дека би стоел согласно на возраста и приликата. Останатото останува на твојот вкус.
Со крем штикли, некоја алка крем ташниче и тако даље. А можеш и со циклама штикли и ташниче циклама и алка/и обавезно. Леле беее.. Јас останав единствена во фармерки,) и балетанки, а?
Јас ваков ист пробував и премногу ми се допадна, ама јас имам бел тен и многу ме избледнуваше. Инаку фустанот е препрепрепрепрекрасен
Само што ја разгледав темава, а веќе одма имам коментар: Штикли, сериозно? Мислам, ве молам немој да ме сфатите погрешно, не ви викам - облечете се вака или онака, ама сепак мислам дека тоа е доста непрактично решение. До крајот на вечерта, многу од вас ќе завршат боси или во балетанки што си ги понеле како резерва. Гледајќи вака, можеби сум старомодна, но на мојата полуматура никој не носеше штикли, а муабетот ми е дека повозрасни девојки сега и на матури и на свадби не издржуваат цела вечер во штикли. Не ми е поентата да ви паметувам, но има доста интересни балетанки (со малку поткрената штикла, значи 2-3 cm) или пак одберете сандали со полна пета, сигурна сум дека има доста голем избор. Не знам од каде доаѓа желбата да пораснете пред време Сето ова кажано со најдобра намера Сепак - поминете си убаво, ве чекаат уште многу вакви прослави и веселби
И јас сум полуматуранка годинава, но нема да носам штикли. За разлика од мене, има едно девојче високо е метар и осумдесет и пак ќе носи штикли. Абе ајде. Се прават жени, а всушност се девојчиња од 14год. Па дури и миничи, ѓердани, прстења, вештачки трепки и нокти, сѐ е вештачко. За шминка да не вртиме приказна. Затоа јас решив да бидам изродот годинава и да одам во фармерки, кошула и балетанки. Кој што сака нека збори, од оговарање живеат тие. Јас не сум должна поради нечии амбиции да се претворувам внедозреана жена која штотуку излегла од своетл работно место-јавна куќа. Жена на квадрат. Можеби моето мислење ви делува саркастично, но тоа е вистината. Основно завршуваме, не се разделуваме со другарката пред меден месец. Размислете малку повеќе.
^ Биди таа на која што сите ќе ѝ велат - "Алал да ти е што не носиш штикли, колку ти е лесно", наместо да бидеш таа што вика - "Леле колку ме болат нозете, како не облеков ниско." Една од причините заради која повеќето носат штикли, претпоставувам дека е - "Затоа што и другарка ми ќе носи, па мора и јас да носам", која е скроз погрешна причина, ама скроз! Да се натпреварувате која е подобра, подотерана од другата?! Многу пати јас сум излегла во град со другарка (која што постојано е средена и во штикли) и толку пати сум се покајала заради тоа. Друга причина претпоставувам е затоа што сте избрале многу свечен фустан, па мора и штикли со него, нели?! Мене ми е јасно дека многу помлади излегуваат повеќе соблечени отколку облечени, ги гледам редовно во автобус, па носење штикли не им се новост, но тоа е друга тема и друга проблематика зошто е тоа така, на која местото не ѝ е тука Од сегашна гледна точка, многу ми е криво што на моите сум им потрошила 3000 ден.за фустанот од полуматура. Затоа на матура се поправив со фустан од 1500 Јасно дека родителите ќе пробаат да ви купат што ќе посакате, но имајте милост за нив Во темава се изнагледав такви слики од штикли, што јас со моите 26 години никад не би ги облека затоа што се превисоки, прегломазни и слично
Се океј,со повеќето од ова се сложувам.И јас не планирам и нема шанси да носам штикли, иако сум прилично ниска 160, а и повеќето од класот ќе носат.Ама ми е гајле едноставно.Шминка, имам во план нешто нежно да одговара со се, нокти јас како што ќе ги налакирам, вештачки не иди во предвид ии тоа е. Но имам критики кон твојот избор, колку и да сакам не можам да се воздржам.Таа комбинација, не ми оди воопшто за полуматура.Колку и да сме мали, колку и да е една обична вечер оваа полуматурскава, сепак треба да се има во предвид дека не е сепак едно излегување во град.Јас знам минатата година имаше полно девојчиња кои си имаа убаво искомбинирано облека од поспортски тип, доколку не сакаш фустанчиња.Не е за трачарење, секогаш ќе се трачари па ако сакаш и најубаво облечи се, но сепак треба малку од малку да се припази. Без лутиш.
Не бре, каков лутиш. Јас сум и пониска од тебе, 146, но тоа ми е. Кај нас лани беа сите на штикла, седум кила шминка, кај професионален фризер, и ја ласерско депилирање беа женските, кратки фустанчиња.. До кај отидоа веќе? Оваа година па можам само да им се чудам какви ќе бидат. Побетер. Затоа јас само фармерки ќе си купам и толку. Или балетанки или патики (не од оние спортските) ќе облечам, и така само еднаш и тие и ти сум ги облекла Кошула необлечена исто имам, фризура не правам. Само ќе ја измијам, и чешел и крај. Нокти, ќе се снајдам некако. Толку. Вие како планирате?
И ја оваа година сум полуматурантка,полуматурата ми е на 11 јуни а ја уште ништо не сум купила ниту знам што да купам Да не знаете кај има фустани така како за полуматура,а да не се многу кратки??
Леле и јас исто како ова да го пишував.Ќе одам од понеделник на шивачка, си имам одберено модел али пуста мрза ќе ме убие. Иначе од кој град си?Овде во Битола ништо асолно нема.
Нас ни велат дека ќе ни скрателе нешто. Или сликање или прослава. Може ли ова да се случи или само ни солат памет.. Изгледа нема да имаме ние полуматура. Никому не му е гајле. Глупа работа.