1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
    Многу ми се свиѓа. Ако сакаш да носиш штикли тогаш можеш со циклама, зелена или жолта боја. А за накит можеш некои мали обетки и некоја алка. ;)

2. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    А што мислите за овој? Со што можам да го искомбинирам? :)

Прикачени фајлови:

На l0vE...-love му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebushe

bebushe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    19
    so nekoi ubavo baletanki so masnickai nekoja nezna tasnicka kako temno kafeja ama da ja nosis na ramo nesho kako podolgo i letna alka :)

Прикачени фајлови:

• tanki.jpg
      tanki.jpg
      Големина на фајлот:
      48,2 KB
      Прегледи:
      247
    На Papillon.Papi и the-girl1 им се допаѓа ова.
  4. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    13.307
    Со балетнаки иста боја како што е каишот и со иста таква ташничка/плико. :)

На the-girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Можеш да искомбинираш со тегет или розева боја балетанки.Како боите на корсетот,а накит ме ставај многу.Некоја алка можеби .

6. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
  7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Добар е за полуматура, не е провокативен, не е кич, мислам дека би стоел согласно на возраста и приликата. Останатото останува на твојот вкус. :)

8. Heartbeat

Heartbeat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2013
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    270
    Убав е само да е некоја друга боја. :)

9. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Со крем штикли, некоја алка крем ташниче и тако даље. :) А можеш и со циклама штикли и ташниче циклама и алка/и обавезно. :)

Леле беее.. Јас останав единствена во фармерки,) и балетанки, а? :worried:

На the-girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Јас ваков ист пробував и премногу ми се допадна, ама јас имам бел тен и многу ме избледнуваше. Инаку фустанот е препрепрепрепрекрасен :)

11. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Само што ја разгледав темава, а веќе одма имам коментар: Штикли, сериозно? :| :?:

Мислам, ве молам немој да ме сфатите погрешно, не ви викам - облечете се вака или онака, ама сепак мислам дека тоа е доста непрактично решение. До крајот на вечерта, многу од вас ќе завршат боси или во балетанки што си ги понеле како резерва.
    Гледајќи вака, можеби сум старомодна, но на мојата полуматура никој не носеше штикли, а муабетот ми е дека повозрасни девојки сега и на матури и на свадби не издржуваат цела вечер во штикли.

Не ми е поентата да ви паметувам, но има доста интересни балетанки (со малку поткрената штикла, значи 2-3 cm) или пак одберете сандали со полна пета, сигурна сум дека има доста голем избор. Не знам од каде доаѓа желбата да пораснете пред време :?: Сето ова кажано со најдобра намера ;)

Сепак - поминете си убаво, ве чекаат уште многу вакви прослави и веселби :)

На nuh_uh69, cresa-jagoda, ColoursOfTheRainbow и 6 други им се допаѓа ова.
  12. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    И јас сум полуматуранка годинава, но нема да носам штикли. За разлика од мене, има едно девојче високо е метар и осумдесет и пак ќе носи штикли. Абе ајде. Се прават жени, а всушност се девојчиња од 14год. Па дури и миничи, ѓердани, прстења, вештачки трепки и нокти, сѐ е вештачко. За шминка да не вртиме приказна. Затоа јас решив да бидам изродот годинава и да одам во фармерки, кошула и балетанки. Кој што сака нека збори, од оговарање живеат тие. Јас не сум должна поради нечии амбиции да се претворувам внедозреана жена која штотуку излегла од своетл работно место-јавна куќа. Жена на квадрат.

Можеби моето мислење ви делува саркастично, но тоа е вистината. Основно завршуваме, не се разделуваме со другарката пред меден месец. Размислете малку повеќе. :)

На LadyNitro, hristinnnna и sanja.burgundy им се допаѓа ова.
  13. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    ^ Биди таа на која што сите ќе ѝ велат - "Алал да ти е што не носиш штикли, колку ти е лесно", наместо да бидеш таа што вика - "Леле колку ме болат нозете, како не облеков ниско."

Една од причините заради која повеќето носат штикли, претпоставувам дека е - "Затоа што и другарка ми ќе носи, па мора и јас да носам", која е скроз погрешна причина, ама скроз! Да се натпреварувате која е подобра, подотерана од другата?!
    Многу пати јас сум излегла во град со другарка (која што постојано е средена и во штикли) и толку пати сум се покајала заради тоа.

Друга причина претпоставувам е затоа што сте избрале многу свечен фустан, па мора и штикли со него, нели?! Мене ми е јасно дека многу помлади излегуваат повеќе соблечени отколку облечени, ги гледам редовно во автобус, па носење штикли не им се новост, но тоа е друга тема и друга проблематика зошто е тоа така, на која местото не ѝ е тука :)

Од сегашна гледна точка, многу ми е криво што на моите сум им потрошила 3000 ден.за фустанот од полуматура. Затоа на матура се поправив со фустан од 1500 :rofl: Јасно дека родителите ќе пробаат да ви купат што ќе посакате, но имајте милост за нив :)
    Во темава се изнагледав такви слики од штикли, што јас со моите 26 години никад не би ги облека затоа што се превисоки, прегломазни и слично :)

На Crystals21, the-girl1 и Lovely93 им се допаѓа ова.
  14. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Се океј,со повеќето од ова се сложувам.И јас не планирам и нема шанси да носам штикли, иако сум прилично ниска 160, а и повеќето од класот ќе носат.Ама ми е гајле едноставно.Шминка, имам во план нешто нежно да одговара со се, нокти јас како што ќе ги налакирам, вештачки не иди во предвид ии тоа е.:)
    Но имам критики кон твојот избор, колку и да сакам не можам да се воздржам.Таа комбинација, не ми оди воопшто за полуматура.Колку и да сме мали, колку и да е една обична вечер оваа полуматурскава, сепак треба да се има во предвид дека не е сепак едно излегување во град.Јас знам минатата година имаше полно девојчиња кои си имаа убаво искомбинирано облека од поспортски тип, доколку не сакаш фустанчиња.Не е за трачарење, секогаш ќе се трачари па ако сакаш и најубаво облечи се, но сепак треба малку од малку да се припази.:)
    Без лутиш. :D

15. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Не бре, каков лутиш. :)
    Јас сум и пониска од тебе, 146, но тоа ми е. Кај нас лани беа сите на штикла, седум кила шминка, кај професионален фризер, и ја ласерско депилирање беа женските, кратки фустанчиња.. До кај отидоа веќе? :( Оваа година па можам само да им се чудам какви ќе бидат. Побетер. Затоа јас само фармерки ќе си купам и толку. Или балетанки или патики (не од оние спортските) ќе облечам, и така само еднаш и тие и ти сум ги облекла Кошула необлечена исто имам, фризура не правам. Само ќе ја измијам, и чешел и крај. Нокти, ќе се снајдам некако. :) Толку.
    Вие како планирате? :)

16. Karategirl99

Karategirl99 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    И ја оваа година сум полуматурантка,полуматурата ми е на 11 јуни а ја уште ништо не сум купила ниту знам што да купам :(
    Да не знаете кај има фустани така како за полуматура,а да не се многу кратки?? :|

17. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171

Леле и јас исто како ова да го пишував.Ќе одам од понеделник на шивачка, си имам одберено модел али пуста мрза ќе ме убие. :envy:
    Иначе од кој град си?Овде во Битола ништо асолно нема. :fubar:

18. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Темнозеленкасти Штикли :inlove:

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783

Прикачени фајлови:

• images (3).jpg
      images (3).jpg
      Големина на фајлот:
      10,6 KB
      Прегледи:
      93
  20. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Нас ни велат дека ќе ни скрателе нешто. Или сликање или прослава. Може ли ова да се случи или само ни солат памет.. Изгледа нема да имаме ние полуматура. Никому не му е гајле. Глупа работа.