1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. sweet.bemine

sweet.bemine Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    lightning нема ништо да ви скратат све се тоа бесмислици и на нас така ни викаат.. Иначе читав по статијава за носењето штикли и искрено ви кажувам се согласувам со тоа (осмо сум).Можеби на повозрасните ова ви е чудно но сепак нема ништо лошо во тоа 1оцм штикла.Зборував и со мајками и со таткоми за ова и ми дозволија да носам и ми рече мама дека океј е да носам не правеше проблеми..Сепак земето го во обзир 21 бек,се е понапредно некако па така и генерацииве башка фустанчето што го одбрав одлично стои со штикли :))

2. Karategirl99

Karategirl99 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12

Од Скопје сум,ама и тука дури и да има фустани тие се под гз :D :rofl: Ја нејкам многу кратко,така над колена а сега такви тешко да најдес :(

3. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    Следната година јас ке бидам полуматуранка :D и се имам замислено вака
    :inlove:

[attachment=0]thumb.jpg[/attachment
    Што мислите? :) ;)

Прикачени фајлови:

• ffffff.jpg
      ffffff.jpg
      Големина на фајлот:
      84,8 KB
      Прегледи:
      180
    • thumb (1).jpg
      thumb (1).jpg
      Големина на фајлот:
      61 KB
      Прегледи:
      177
    • thumb.jpg
      thumb.jpg
      Големина на фајлот:
      15,5 KB
      Прегледи:
      176
  4. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    За штиклите сѐ океј, најверојатно и јас ќе носам иако само мрчам колку мразам штикли. :D А за скратувањето, можно е навистина да ни скратат нешто. Претходната година во другото училиште ги заклучија на самата забава, за да не излегуваат никаде сѐ додека не заврши. Пред тоа, на генерацијата што ја водеше "класна ми" истото ко нас им го велеа. И така, во рок од 2 дена договорија сѐ. За малку фалеше да слават во школо наместо в ресторан.

5. sweet.bemine

sweet.bemine Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Мое мислење да уживаш и да не се замараш ќе славите и тоа како :) Иначе помош за сите кој сакаат да купат убаво фустанче имате горе на трети во трговски продавниче само за фустани и цените не летаат во воздух имате и од 1000-2500.Продавницата е од по скалите од плоштад одма десно незнам како се вика ама не можете да ја утнете.Инаку јас си купив од H&M фустанче али за сите што немаат прликиа да купат надвор од македонија совршено место ви е таа продавница :*

6. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
  7. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    Баш ми се свиѓа второто :)
    Иначе кај нас кога се одржа родителска,родителите заедно со класните решија да не ни дозволат да носиме штикли (фала му на Господ :clap: :clap: ) така да јас си сум пресреќна што нема да изигравам нешто што не сум :D :D Немате појма колку ми се олесни кога дома мајка ми ми кажа: ,,Никој нема да носи штикли.Одлуката е прифатена од сите родители,, и јас како демек ОК,супер ама нема да се согласат тие.Другиот ден кога се расправаше за тоа, чудно ама сите прифатија и јас :o .
    Дури се спомна нешто како демек кошулче и фармерки ама не ја прифативме до толку да сме кежуал :wasntme: .Што се однесува до мене, полуматурата не ја сметам како нешто сериозно така да и тоа да беше прифатено, јас немаше да имам ништо против.

Иначе кога конечно се отарасив од носењето штикли за да не се издвојувам од другите :fubar: ... решив да си купам некое фустанче со старки или балетанки. ;) а какво.. има време кога ќе го купам, ќе го сликам и обавезно ќе ви го покажам.

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sweet.bemine

sweet.bemine Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    A од тие што се полуматуранки кај кје славите полуматура ?Ние уште не знаеме каде а треба сами да си одбереме кај сакаме даму се мислиме помеѓу ресторан и дискотека :D Каде е подобро ? o.O

9. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Нас нема да ни дозволи ни директорката, ни наставниците во дискотека. Така да, како што спомнав може и во школо ќе бидеме. А, на наставниците што ќе купувате? Оваа нашата е 57-8 изгледа, и ама тотално ништо не ѝ треба. Не знае ни да се облече ко шо треба, не користи накит, ни ташни... А ако продолжи со однесување нема ни да давам пари за неа.
    Друго,за наставниците покани ли треба да купуваме? Што треба да пишува на поканите?
    За партнерите што ќе купувате? Јас уште се мислам..
    Од колку часот би требало да започне славењето???

10. sweet.bemine

sweet.bemine Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Ние имаме класен и ќе даваме сите деца по 300 ден и ќе ни се соберат 8.000 и планираме да купиме саат од 4.000ден и една ташна кожнена(онаа како бизнисменине :lol: ) од MONA(или новчаник кожен исто од MONA) што е 3000ден,а со останатите пари пијалок и таман ќе бидат 3 работи :D Иначе покани направивме ние незнам како точно беше ама имаше интересен текс и две деца се нафатија да ги испринтаат :rofl: А за славењето вајда кје славиме во рагуза тое е кај градска болница кафич-кафана ама големо е и има за играње а можно е и во дискотека 8) Иначе за вашата класна може да и купите исто некоја ташна за на работа :worried:

11. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    По 300? :o Според мене тоа е многу.Мислам дека доволно е секој по 100-150 ден да даде. Плус сега сите имаме многу трошоци за облека:прва,втора вечер, ние сега и на екскурзија ќе одиме,фотографирање и мислам дека тоа е премногу трошок а да си кажеме реално и секој не можи да си дозволи 300 денари после толку фрлање пари :!: Ако купувате заеднички подарок (што е најфер) треба да мислите на сите од оделението.Сигурно сите не можат да си дозволат 300 денари.Сепак тоа е само мое мислење, одлуката останува на сите вас.

Иначе за кај нас за поканите незнам дали воопшто ќе ги има.Досега никој нема спомнато за тоа.За класната најверојатно ќе и купиме нешто сваровски во контекст на парите што ќе ги собериме а ако останат и некој класичен парфем.Како што кажав, сите од одд се согласивме да не даваме многу пари зошто и за 8ми март и купивме поклон а и имаме многу трошоци.Ништо незнаеме ни каде ќе ја славиме полуматурата, најверојатно во некој ресторан.Ние уште не се ни имаме сликано |( после екскурзија ваљда.

12. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Како прва и втора вечер? Двапати ќе правите прослава?

Кај јас ни за 200 нема да се согласат иако сме 16. Повеќето се шворц, а другите пливат во пари. Ќе има бум-пау 90% сум сигурна. :D

13. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783

Прикачени фајлови:

• images (4).jpg
      images (4).jpg
      Големина на фајлот:
      12 KB
      Прегледи:
      133
  14. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    јоу Бубич, ми се допаѓа тоа. :) А сини со бели точки балетанка-патики со што да ги комбинира? Ми здосади веќе да се мачам да барам за нив нешто, ама решена сум тие дда ги носам други обувки не можам да најдам за мене :( :)

15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Можеш Да пробаш да ги искомбинираш со некое вакво тексас фустанче ;)

Прикачени фајлови:

На sanja.burgundy и lightning123 им се допаѓа ова.
  16. Crystals21

Crystals21 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    64
    Еве една комбинација од мене. :D

Само без тие апликациите на горниот дел од фустанчето (корсетот).

Прикачени фајлови:

• prom.png
      prom.png
      Големина на фајлот:
      178,8 KB
      Прегледи:
      115
  17. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391

Да, слатка комбинација. Само, овие не се балетанки туу патики што личат на балетнаки. Како кондурки. :) И потемно сино.. Како и да е ќе пробам со погорната комбинација. Ако сте виделе такво Тексас фустанче со кимони кажувајте :) 8)

18. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783

Ако Си од Скопје разгледај низ сити мол има тексас фустанчиња во pull&bear, bershka, zara

19. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Не сум од Ск, ама ќе се потрудам да дојдам. А си видела која цена се барем отприлика? Оти... за фустанче не планирам да давам 3000 :!:

20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Е тоа навистина не забележав но утре здравје планирам да идам натаму и ќе ти пишам