Јас на мојата полуматура носев црно-бело фустанче, со црни балетанки и црна ташничка, и бижутерија ланче, обетки, нараквици и бело палто имав
Јас за полуматура носев црни панталнони,бела кошула и имаше нешто црно на јаката и нитни исто така имаше....црно палто и црни балетанки (црната ми е омилена боја ) Од шминката ставив само малку пудра за да ми се прикријат бублиците,маскара исто така имав ставено,за разлика од моите другарки кои ставаа и пудра,лајнер,сенка и што уште не Косата ми беше ваква:
Јас носев бел корсет и црна цветна суќна. Од тој ден не ги ни извадив од плакар,, тотално се изглупирав што ја послушав мајка ми. Штикли носев црни, со две каивчиња, кои исто веќе не ги носам. Носев и крем ташничка, која сега со мерак си ја шетам секаде. За фризура не бев на фризер, дома ми направи високо репче една другарка. Од шминка, имав пудра, течна, камена, маскари, молив, уште што ли не, но штом стигнавме, веднаш ја избришав.
На полуматура носев бело фустанче и розеви балетанки, чанта и ланче. Од шминка имав само пудра, маскара и сјај, а косата ми беше виткана.
Јас кога бев полуматуранка носев бели панталони и маичка, со сандалки. Моите врснички како тетки доаѓаа. Јас не се ни шминкав.
Мене ми е шубе веќе да ги гледам полуматуранткиве..Сите исти,теткици. Кратко фустанче со еден куп шљокици,штикли и фризура џоа невеста. Мило ми е кога ќе видам девојче за полуматура облечено уникатно а истовремено модерно и шик. Мои предлози:
Првата комбинација ми се свиѓа.А иначе јас оваа година сум полуматурантка А иначе има ли потреба од нокти правење? Кажете вие.Јас па и баш нејќам да ги правам 500 денари ќе дадам за џабе за тие вештаќки нотки. Поубаво дома ќе си ги излакирам а не вака.
Не ти требат вештачки. Само ќе ти сметаат. А и поевтино ќе поминеш ако си купиш лак и сама се налакираш дома.
А јас не ни сакам многу вештачки ноти ќе си купам еден лак ем поефтино ем лако после ќе си го користам
немаш потреба од вештачки нокти само за џабе ќе си ги уништиш ноктите и ќе си ги фрлиш парите..никој во нокти нема да те гледа доволно е да ги налакираш и можеш нешто да им нацрташ ако сакаш