Полуматура колку ми изгледа сега смешно, се мислат што да носат како факултет да завршиле ееее основно завршивме па пораснавме, и такви штикли и фустан и прилегаат еве да решиме на матурантка а не на девојче од 14 години. За вас најубаво е некои фармерчиња, пантолончиња, некое туниче со хеланки а не вакви "тоалети" алоооо ќе си ги барате годините после ама не се враќаат, е па сега ваше е како ќе ги искористите
Ќе може ли некој да ми помогне за чевлите? Може и некоја слика да постирате од некои што би можела да ги носам на овие фустанчиња? Може и полна пета да бидат
Добро знам дека не се за 14 години. Но како ке се чуствувате кога ке видите сите девојчиња скоцкани во фустани штикли , а вие во патики и фармерки.!
A кој рече дека ти треба да си во патики и фармерки??? Толку убави фустанчиња има, сега е ерата на фустаните секакви цветни, шаренки, кратки, долги, уживај во изборот не се губи во монотоноста во црнилото на 14 години, во онаа униформираност со чипка и црна салонка. Јас на 14 години на црно не ни помислував најсериозно, а и сега одбивам црни комбинации, сакам да ги искористам боите кои ни ги дава природата. Колку убави нежни фустанчиња има. Совет одбери си некое што ќе ти одговара со години, што нема да е чипка, сатен и кое нема да е црно. А чевли .... секогаш ги препорачувам оние со плута за девојките за полуматура. Ем не си на ниско, ем си пак модена и убава, eм се удобни! Ем ќе ги преносиш и понатаму. Со нежна шминка и убавко фризурче испеглано или малку извиткано ќе си лепотица. А не со црново фустанче и штикла тетка на 14 години
Мајли јас ќе се чувствувам супер. Ќе носам црни тесни пантолони, од материјал сличен на тексас, нагоре ќе носам блузичка, не можам да најдам слика, од тенок материјал со виолетови шарки (модерен vintage стил), дрвени алки, ланче со знакче пис и сандали: Само пониски, нели. Косата ќе ми биде со внатрешна плетенка напред, а останатото извиткано: Вака нешто, само што се` напред ќе ми биде во плетенката. Многу ми е гајле ако сите носат фустани, се пикаат во 20ка штикли и им ѕиркаат градите цела вечер. Полуматурата е една вечер, во чест на годините изминати со мојата генерација, вечер која нема да си ја упропастам со неудобна облека и болка во нозете од високите потпетици.
Потполно се согласувам со Wild.Child и со rossonerka .Иначе Сликите што ги стаде rossonerka се преубавииии и пресоодветни за полуматура,и јас би сакала вакви за полуматура, сите се преубави особени петтите.Јас за полуматура би облекла фустанче(сиво со лилавко) и за на нога некои како од сликите на rossonerka.Не сакам да сум накитена ко елка,но сепак да не е препреедноставно.И би ви препорачала да си шиете фустанче бидејки така ке ве фати и поефтино и ке можете да си го направите фустанчето по ваш избор(тоа е мое мислење)
да ви кажам и јас сум полуматуранка сеаа, во школо узбунааа лелел алманах да сме напишеле леле коа ке не сликале дрнд рнрннрр...а кај мене во одд. леле штикли, фустани ќе носеле абе ко на балој да идеме искрено јас ни самата не сум размислувала што ке носам а едноставно сакам убаво и оргинално да изгледам а не како жениште.! )
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... 52/Dresses има многу убави фустани ,одебрете некој и нека ви сошијат ан шнајдер. Вајлд супер ти е комбинацијата и мене таква косата ке ми биде
Еве како треба да изгледа една полуматуранка..Весело фустаче, рамни сандали или полна пета..Едноставна фризура и малку шминка..Изборот на Вајд Чајдл премногу ми се допаѓа и мислам дека ќе биде многу поубава и пооргинална од теткиците со потпетица 20 цм
Кога повторно би одела на полуматура, ова би го облекла.. Овој фустан ми се свиѓа,а и мислам дека е баш како за таква прилика Вакво каивче, би го ставила одма под гради, тука кај што починува да се шири Вакви сандалки ваква алка и за крај чантичка, ваква слична, само да не е синиот цвет Можеби а прв поглед изгледа дека ќе дојде кинџуресто, тоа што и на алката и на ташничката има камења ( ме сфаќате, се надевам ) ама кога ќе си ја претставите слика како би дошла целосна комбинацијата мислам дека е полн погодок. Би се нашминкала со сјајче на уста, кафеава несветкава сенка и туш на очи. Косата би ја носела врзана во плетенка (рибја коска, стегната, а шишките пуштени) или пак, би ја завиткала со фигаро. Тоа е тоа Спојлер се надевам на некого му дадов идеја
Јас имам желба да си кажам нешто. Баш буричнав сега по фб, да видам точна разлика. Најстарата полуматурска која сум ја гледала е за генерацијата која е точно 10 години постара од мене. Добро, тие носеа штикли и фустани кои вие потенцирате дека не се за нас, а нам ни викате каде оди младинава? Можда после мене сите ќе ме 'изругате' (народно кажано ) ама ја ќе си кажам дека.. Штикли на полуматурска ќе носам ( најверојатно мали, затоа што не планирам цела ноќ да ме болат нозете), а додека штикли високи 5см носат за искачање ви се молам 6 одд Иако можда како што сватив ова е само во мојот град, каде што многу порано почнуваат работите. Знам дека не би одобриле и би ме искритикувале, но и знам дека вакви модели на фустанчиња не се измислени да се носат на полу матурска од денешната младина. Мене не ми пречи да бидам уникатна или единствена, но едноставно сакам да го почувствувам тој полуматурански дух. И, јас ке ги наречам Рок обожавателките беа во слатки фустанчиња слично како од парфемот на Аврил. Ама во панталони да одам не планирам. Не е тешко само површно да се гледат работите и да се коментира какви сме, да сте на наша возраст во ова време, со исти околности баш ме интересира како ќе постапите. Еве мој тип модели на фустанчиња (воздржете се од критиките )
Јас го искористив Looklet за да ви доловам некои комбинации кои мислам дека се за полуматура и кои ми се инспирација за тоа што јас да носам
voopsto ne mi se dopaga koga ke vidam devojce od 13-14 god, obleceno vo svecen i razgolen fustan i visoki stikli sekako sekoj si ima razlicen vkus, i ima pravo da se oblekuva kako sto saka no, sto znam nekako gluapavo mi deluva inaku i jas ovaa godina ke bidam polumaturantka i sakam da bidam tipkasto oblecena a ne kako tetka pr, sportsko fustance i converse starki [mod-kirilica:3usu2ily][/mod-kirilica:3usu2ily]