Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    Полуматура :lol: :lol: :lol: колку ми изгледа сега смешно, се мислат што да носат како факултет да завршиле :lol: ееее основно завршивме па пораснавме, и такви штикли и фустан и прилегаат еве да решиме на матурантка а не на девојче од 14 години. За вас најубаво е некои фармерчиња, пантолончиња, некое туниче со хеланки а не вакви "тоалети" :!: алоооо ќе си ги барате годините после ама не се враќаат, е па сега ваше е како ќе ги искористите ;)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Ќе може ли некој да ми помогне за чевлите? Може и некоја слика да постирате од некои што би можела да ги носам на овие фустанчиња?
    Може и полна пета да бидат :^)

3. MileyCyrus1Fan

MileyCyrus1Fan Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    130
    Добро знам дека не се за 14 години. Но како ке се чуствувате кога ке видите сите девојчиња скоцкани во фустани штикли , а вие во патики и фармерки.! :^)

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    A кој рече дека ти треба да си во патики и фармерки???
    Толку убави фустанчиња има, сега е ерата на фустаните секакви цветни, шаренки, кратки, долги, уживај во изборот не се губи во монотоноста во црнилото на 14 години, во онаа униформираност со чипка и црна салонка.
    Јас на 14 години на црно не ни помислував најсериозно, а и сега одбивам црни комбинации, сакам да ги искористам боите кои ни ги дава природата.
    Колку убави нежни фустанчиња има. Совет одбери си некое што ќе ти одговара со години, што нема да е чипка, сатен и кое нема да е црно.
    А чевли .... секогаш ги препорачувам оние со плута за девојките за полуматура. Ем не си на ниско, ем си пак модена и убава, eм се удобни! Ем ќе ги преносиш и понатаму.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Со нежна шминка и убавко фризурче испеглано или малку извиткано ќе си лепотица.
    А не со црново фустанче и штикла тетка на 14 години |(

На An.Angel, sweetheart10, Angelche и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Мајли јас ќе се чувствувам супер.
    Ќе носам црни тесни пантолони, од материјал сличен на тексас, нагоре ќе носам блузичка, не можам да најдам слика, од тенок материјал со виолетови шарки (модерен vintage стил), дрвени алки, ланче со знакче пис и сандали:

Само пониски, нели. :D

Косата ќе ми биде со внатрешна плетенка напред, а останатото извиткано:

Вака нешто, само што се` напред ќе ми биде во плетенката. :)

Многу ми е гајле ако сите носат фустани, се пикаат во 20ка штикли и им ѕиркаат градите цела вечер.
    Полуматурата е една вечер, во чест на годините изминати со мојата генерација, вечер која нема да си ја упропастам со неудобна облека и болка во нозете од високите потпетици.

Прикачени фајлови:

• Image.jpg
      Image.jpg
      Големина на фајлот:
      10,5 KB
      Прегледи:
      736
    На Lilly8, viki44e, IndieGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  6. elenamon

elenamon Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Потполно се согласувам со Wild.Child и со rossonerka :) .Иначе Сликите што ги стаде rossonerka се преубавииии и пресоодветни за полуматура,и јас би сакала вакви за полуматура, сите се преубави особени петтите.Јас за полуматура би облекла фустанче(сиво со лилавко) и за на нога некои како од сликите на rossonerka.Не сакам да сум накитена ко елка,но сепак да не е препреедноставно.И би ви препорачала да си шиете фустанче бидејки така ке ве фати и поефтино и ке можете да си го направите фустанчето по ваш избор(тоа е мое мислење) ;)

7. MileyCyrus1Fan

MileyCyrus1Fan Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    130
    Фала девојки ми го сменивте мислењето ! Фала :* :*

8. Independent.girl

Independent.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    да ви кажам и јас сум полуматуранка сеаа, во школо узбунааа лелел алманах да сме напишеле леле коа ке не сликале дрнд рнрннрр...а кај мене во одд. леле штикли, фустани ќе носеле абе ко на балој да идеме искрено јас ни самата не сум размислувала што ке носам а едноставно сакам убаво и оргинално да изгледам а не како жениште.! :))

На Goozla и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Росонерка иако не добив одговор на моето прашање, фала за сликиве, добив идеја за чевли.

10. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... 52/Dresses има многу убави фустани ,одебрете некој и нека ви сошијат ан шнајдер. Вајлд супер ти е комбинацијата и мене таква косата ке ми биде :D

11. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    160
    Еве како треба да изгледа една полуматуранка..Весело фустаче, рамни сандали или полна пета..Едноставна фризура и малку шминка..Изборот на Вајд Чајдл премногу ми се допаѓа и мислам дека ќе биде многу поубава и пооргинална од теткиците со потпетица 20 цм ;)

Прикачени фајлови:

На nuh_uh69 и TheKiketoo им се допаѓа ова.
  12. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Јас вака бев облечена на полуматура

Прикачени фајлови:

На mileystar му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Еве ова е интересно, само сандалките да се други.

На Rose96, dancing.queen и Avril.09 им се допаѓа ова.
  14. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    ^ jaс тоа би го носела со нешто како на сликата

15. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Кога повторно би одела на полуматура, ова би го облекла.. Овој фустан ми се свиѓа,а и мислам дека е баш како за таква прилика
    Вакво каивче, би го ставила одма под гради, тука кај што починува да се шири
    Вакви сандалки
    ваква алка
    и за крај чантичка, ваква слична, само да не е синиот цвет
    Можеби а прв поглед изгледа дека ќе дојде кинџуресто, тоа што и на алката и на ташничката има камења ( ме сфаќате, се надевам :rofl: ) ама кога ќе си ја претставите слика како би дошла целосна комбинацијата мислам дека е полн погодок. Би се нашминкала со сјајче на уста, кафеава несветкава сенка и туш на очи. Косата би ја носела врзана во плетенка (рибја коска, стегната, а шишките пуштени) или пак, би ја завиткала со фигаро. Тоа е тоа ;)
    се надевам на некого му дадов идеја :D

На Angelche, sesilija, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Јас имам желба да си кажам нешто. :)

Баш буричнав сега по фб, да видам точна разлика.
    Најстарата полуматурска која сум ја гледала е за генерацијата која е точно 10 години постара од мене.
    Добро, тие носеа штикли и фустани кои вие потенцирате дека не се за нас, а нам ни викате каде оди младинава? :|
    Можда после мене сите ќе ме 'изругате' (народно кажано :D ) ама ја ќе си кажам дека..

Штикли на полуматурска ќе носам ( најверојатно мали, затоа што не планирам цела ноќ да ме болат нозете), а додека штикли високи 5см носат за искачање ви се молам 6 одд
    Иако можда како што сватив ова е само во мојот град, каде што многу порано почнуваат работите.

Знам дека не би одобриле и би ме искритикувале, но и знам дека вакви модели на фустанчиња не се измислени да се носат на полу матурска од денешната младина.
    Мене не ми пречи да бидам уникатна или единствена, но едноставно сакам да го почувствувам тој полуматурански дух. И, јас ке ги наречам Рок обожавателките беа во слатки фустанчиња слично како од парфемот на Аврил. Ама во панталони да одам не планирам. :|
    Не е тешко само површно да се гледат работите и да се коментира какви сме, да сте на наша возраст во ова време, со исти околности баш ме интересира како ќе постапите.

Еве мој тип модели на фустанчиња (воздржете се од критиките :bow: )

На Dragannah и MileyCyrus1Fan им се допаѓа ова.
  17. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Јас го искористив Looklet за да ви доловам некои комбинации кои мислам дека се за полуматура и кои ми се инспирација за тоа што јас да носам :)

Прикачени фајлови:

18. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Сепак полуматѕра е 14 години нели .... :)

Прикачени фајлови:

На mileystar, sweet-cherry и dancing.queen им се допаѓа ова.
  19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    :)

Прикачени фајлови:

На litllemarmaidia и dancing.queen им се допаѓа ова.
  20. litllemarmaidia

litllemarmaidia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    14
    voopsto ne mi se dopaga koga ke vidam devojce od 13-14 god, obleceno vo svecen i razgolen fustan i visoki stikli
    sekako sekoj si ima razlicen vkus, i ima pravo da se oblekuva kako sto saka no, sto znam nekako gluapavo mi deluva
    inaku i jas ovaa godina ke bidam polumaturantka i sakam da bidam tipkasto oblecena a ne kako tetka
    pr, sportsko fustance i converse starki :D
    [mod-kirilica:3usu2ily][/mod-kirilica:3usu2ily]

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.