Рано е да размислуваш за фризурата, до тогаш ќе се предомислиш милион пати. Бидејќи ти е права, можеш да ја извиткаш, да биде поразлична. Можеш нешто едноставно, на пример од двете страни по една плетенка, можеш да направиш пунџа. Еве ти и некои слики:
и јас сум годинава сум полуматурантка, знам дека има уште многу време до јуни, ама сакам само да ги предложам следниве фустанчиња од кои црвеното најмногу ми се допадна (ако знае некој каде може да најдам вакво фустанче, нека каже )
Преубав е фустанов, (и моделот, но и бојата) јас можам да кажам дека ваков модел на фустан е соодветен и за полуматура и за матура, (барем според мојот вкус).
Ајде ставете некои фустанчиња, ќе шијам јас. Оваа година сум полуматурантка, ама ај до јуни има време ќе видиме.
кај нас за полуматура славиме 3 вечери, што е премногу. Така славеа сите претходни генерации и изгледа дека така ќе славиме и ние. Првата вечер е со класната, а втората и третата со друштвото. Стварно е глупаво и премногу, затоа што ние не сме матуранти
Може да ми дадете идеи што можам друго да носам за полуматура освен фустан? Во случај фустан да носам, ваков ќе нарачам: Би го носела со ниски старки со иста нијанса на синото на фустанот. Едноставно не се чувствувам многу удобно во фустан и ако има друга опција веднаш би ја искористила.
Што мислите за комбинацијава? Ќе одговара за на полуматура? Сакам што поразлична да бидам, фустан ми е премногу мејнсртим. П.С. Планирам да додадам некој плик.
@Papillon.Papi Јас сум за вторава комбинација. Далеку од тоа да е лоша првата, ама и јас сум фустаномразач па затоа.
за полуматура оваа година ... што да носам ? сакам да биде нешто така по различно од другите ,да биде убаво ,модерно да можам и натака да го носам не на полуматура само. е сега сакам и да не носам фустан да биде нешто како кратки панталони или незнам може некои така по убави хеланки некоја убава комбинација и палто скаено да носам (за да можам и за натака да го носам )
Скаено палто на полуматура во јуни ? Ќе зовриеш. Носи си панталочиња/шорцеви ако сакаш, пребарај некои слики на интернет, не се ограничувај на скаено палто. Ако ти е за палтенце поубаво некое сако да носиш отколку такво. Има многу страни со слики (weheartit.com) побуричкај малце, ќе се најде нешто..
Оф и јас сум полуматурантка оваа година и денес си гледав некои фустанчиња..Одбрав модел во кој горниот дел ќе биде широк затоа што немам гради и така нема да се познава а долниот дел ќе биде тесен..Сакам долниот дел да биде црн а горниот некоја светла и нежна нијанса.Еве вака нешто слично ќе биде.. А за штикли планирам некои ниски на полна пета (мислам и тие црни да бидат) А за фризура мислам некоја убава висока пунџа бидејќи ќе се потам со пуштена..еве слика и за фризурата Па кажете ми ви се допаѓа ли??Чекам мислења
@Najubava09 Супер е фустанчето, освен светкавиот дел. Не ми личи за наша возраст. Како и да е, тоа е само мој вкус, јас сакам поскромно и едноставно да се облекувам, но и покрај тоа, свечено. Можеш и вакво, само што некоја посветла и понежна боја. Имаше еден сличен светло зелен фустан, само што задниот дел беше подолг(некаде зад колениците), напред краток на половина нагоре од колениците.