Zavidi kskva si sakas ti ako ti stoi ubavo prava neka ti bide so pletenka zavisi i do fustanot kako ke ti e ?
е сега вака.. зедов два фустани во петоков за полуматура, слични како на овој на сликата (само што едниот е црн со срциња, а другиот бел со флорален принт) и зедов од оние минијатурните штикли во бела боја и сако во истата боја како чевлите. кажете ми каква комбинација би била поубава за полуматура: црниот со сакото и штиклите (или мартинки) или белиот фустан. (+ со златно/црно ланче и обетки и кремовкасто чанте) јас планирав црната комбинација за полуматура, а белиот за другарската. кажете ми што мислите вие?
вака? незнам дали ќе ти се допадне, но мислам дека би било перфектно за тебе. (зависи од твојот стил)
@tina dizzie Да сум на твое место, би го одбрала белиот за полуматура. Мене повеќе ми се допаѓа така, зошто поголем дел од девојчињата избираат црни фустани.
Еве јас што купив за полуматура. Шорцеви од Манго, кроп топ од Бершка и кошула од Страдивариус. Се' е од Сити мол. Чевли, планирам да носам патики, една страна наназад оди, ги имам постирано.
Епа јас скоро сум спремна. Си купив фустанче од Буњаковец, бебешко розева боја со цветови и машна, си купив ѓерданче и алкичка. Си земав и сандали (spoiler) од Chantel (ГТЦ, само таму бројче за мене зошто имам многу голема нога, 40 ) и ми остана уште ташничка и балетанки да докупам. Фризура нема да правам некоја бабска туку дома ќе си ја навиткам со фигаро на краевите бидејќи имам права коса, а ќе ме нашминка тука една комшика. И тоа е тоа. Се чека 5 Јуни! А инаку на кој датум славите? (ако не е тајна ) Спојлер
Требаше да славиме оваа недела бидејќи мислам поубаво би било, нели дека ние полуматурантите до 5 Јуни треба да завршиме со тестирањето па можно е истиот ден да се тестираме. Така лани на полуматурантите од наше школо ист ден и екстерно и славење па што попрво.
Jas mislam deka kje ja slavime na 10 juni, seushte ne se znae ama bi bilo ubavo togash da ja slavime bidejkii togash mii e rodenden
Прво ви посакувам на сите полуматурантки да си поминетее најнајнајубаво, и да не се замарате премногу со вашиот изглед, бидејки на крај никој нема да го интересира какви ви биле ноктите, или фризурата или незнам некои такви ситници. Гледајте најубаво да си помините, чусвтвувајте се комотно во она што го носите и немојте да се правите ко тетки, со торти на глава, нокти километарски и фустани со шљокици пулејки и триста глупости. Јас бев лани полуматурантка, и да би можела да го вратам времето би се облекла многу пообично, мада шо сепак не бев облечена во нешто елегантно.Фустанчето ми беше така младолико, нежна розева боја, црно коланче со гол грб и огромна панделка, и црни балетанки.Грешка направив што се нашминкав отпоќе,али тоа е тоа. Но верувајте, на никого не му беше важно како изгледате, сите гледавме да се изнаиграме, да ги поминеме последните моменти најубаво што можи, и на крајот од денот од мојата шминка и фризура не остана ништо поради играњето.И убав дожд не фати после тоа, такада среќна сум што не потрошив пари ан фризури и шминка.Бидете свои,и играјте колку што ве држат нозете бидејки само тоа останва во сеќавање.