1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. Iza.bella777

Iza.bella777 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    На сите полумаруранти им посакувам најубав помин, да играте колку што ве држат нозете да си правите повеќе фотки, бидејќи тоа се памти цел живот. Јас вчера бев полуматурантка и преубаво си поминав. Бев елегантно облечена во црно- бело фустанче со една прерамка и бели балетанки. Косата ја фарбав омбре и ја виткав со фигаро, сама и си се нашминкав и супер испаднав. Некои што носеа штикли цела вечер одеа како пингвини, не можеа да играат нормално, и на крај си се соблекоа боси. Најубаво носете си балетанки и фустанче. Не можам да ги разберам другиве што идеа по патики или панталони. Па мислам, сепак имаме 14-15 год. Полуматура ни е и треба да се облече нешто посвечено, во кафана бевме, не во парк.

На Good.Girl., 1wild girl и kjukli им се допаѓа ова.
  2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Јас сум повеќе за облекување во тинејџерски стил. :) Не бев многу нашминкана, малце пудра и малце римел. Кроп топ, шорц, кошулка, лабаво ми беше. Фустан дали еднаш во милион години ќе облечам. А, искрено и не ми беше облеката нешто најбитно на полуматура, ма да не ми беше ни полуматурата нешто ваоо со Цеца и Северина, и секако во сељачки пакет жива музика.:rofl: Важно се најадов неколку парчиња торта и супер си поминав со друштвото.:wasntme:

На Sunshine.Sunshine и kjukli им се допаѓа ова.
  3. Good.Girl.

Good.Girl. Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    45
    Се мислев дaли дa јa прaвaм кoсaтa oмбре, декa ние утре ќе прaвиме пoлумaтурa, ме oхрaбри мaлку:) сегa сигурнa сум дa јa нaпрaвaм:$

4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Дали да носам штикли?
    нема 15ка да акнам,него окака нормални штикли не многу високи дека јас сум 1.60 (ниска сум)
    а за фустан ќе биде тоа нешто специјално

5. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Мислам дека е прерано за да размислуваш дали да ''опнеш'' штикла. Подобро фокусирај се на учењето. А за облека, фризура, шминка.. има време. :)

6. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Искрен совет од мене, облечете некое фустанче со прерамки ( мојот беше без прерамки и само го кревав) нека биде свеченко, али со усул, да можеш и на некој роденден да го носиш и на други поводи. Носете си балетанки и немој случајно да се бламирате со штикли, не само што ќе ве болат нозете и ќе треба боси да играте туку ќе ве зборат, дека сте биле ко теткици (а ако облечете штикли и на теткици ке личите). Косата испеглајте ја или извиткајте ја..како сакате, важно е убаво да си поминете :*

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WhiteOne

WhiteOne Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    81
    Ја сум за, зашто јас носев. Штиклите не ти менуваат дали ќе учиш или не. Скроз одлична сум и покрај тоа што носам штикли од 12 години.
    Е сега ти си знаеш дали ќе можеш да издржиш цела вечер на штикла. Јас немав проблем, особено поради тоа што и претходно носев и имав навика.
    15-ка штикла не (тоа е веројатно со платформа иначе не сум видела толку високи без платформа), ама 10-ка или 13-ка да. Јас носев 13-ка.
    И не бев теткица со фризура и безобразен краток и деколтиран фустан, како што важат стереотипите за тие што носат штикли од мали.

8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Неее никако деколте и многу кратко! многу ми е вулгарно тоа! си мислев малку штикли за да бидам повисока има едни штикли мајка ми што ги носи нови се скоро ќе и ги земам и баш се меки и она сама ми вика.
    За фустан некое убаво но впечатливо,косата фенирана,шминка:сјајче,малце сенка,римел,коректор за да покријам некоја бубулица ако ми излезе и така
    пудра не ставам не ми е целта да изгледам како 30 годишна
    мислам вака добро е нели?

На WhiteOne му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Сакам да кажам не сакам да облечам многу високи,сакам ниски штикли како да ги наречам пр. секој дневни
    Си учам и одлична сум,интересно ни е со другарките да зборуваме на оваа тема,па ми текна да прашам и вие што мислите
    Има кај мене девојчиња на мое годиште што ставаат пудра,штикли носат високи,за разлика од нив јас сум си баш детинеста и баш ми се допаѓа тоа :)

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Може и со старки ќе отидам или балетанки ^_^

На Femin4e.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Јас со ниски патики од Ваикики отидов. Шорц, кроп топ и црвена кошула горе. Малку маскара (еден слој) и пудра. Косата пуштена, позади истапирана и една плетенка префрлена од другата страна да личи како венче (идејава за фрузурава на фризерката беше, јас инаку ќе тргнев со репче). На крај краева, мене воопшто не ми беше битно како бев облечена. Битна ми беше тортата што ни ја даваа и дружењето со друштвото. :D

П.С. Имам постирано тука како бев облечена, страна-две наназад.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    :inlove:
    Ми се допаѓа!!

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. вƖυє єуєѕ ♥

вƖυє єуєѕ ♥ Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Дајте ми некои идеи(фустанчиња или нешто комбинација кошулка-шорц)за полуматурските вечери(2 ноќа се) а едната вечер ќе носам штикли сигурно.Се мислам за едно фустанче но мислам премногу е разголено и како ке изгледам со гол грб е.:rofl:

14. Бугарката

Бугарката Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    следната недела се сликаме за алманах па треба да си составаам,девојките од мое имаат се нешто како „често машки вртеше,главна ова она„ мислам дека не им личи на годиниве сепак полуматура е.си смислив нешто ама незнам понатаму па ако може да ми помогнете еве го
    „Ана ни беше гимнастичарка во класот
    ретко кога и го слушавме гласот
    со учењето си немаше маана
    но со физиката никогаш не најдоа заедничка страна“
    кикс ми ее „две вечери и една ноќ“
    помоошш

15. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Нaјдoбрo би нaпишaле твoите другaрки oкoлу oвa, ние не те пoзнaвaме зa дa мoжеме дa ти пoмoгнеме.

На Бугарката му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Бугарката

Бугарката Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    па да ама сите посебно треба да си пишуваме,некои рими предлог?

17. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Не мора да биде многу долг, доста е толку :)
    Кај нас уште никој нема почнато да смислува хаха.. :D

На Бугарката му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Joks

Joks Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
  19. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Годинава и јас полуматурантка :D

За вас не знам ама јас почнав со припреми, мора да изгледам совршено (fingers) :rofl:
    Штикли нема да носам, а сакам, ама ќе бидам повисока од партнерот ако носам, така да златни балетанчиња :D
    Што се однесува до фустанот, планирам да биде црно-виолетов, горниот дел вилоетов, долниот црн
    [​IMG] Нешто како ова само без светки
    За шминка ќе се погрижат моите ,,вешти“ раце, а фризурата
    Untitled.png Секако ако ми ја погодат ваква

На Majakisss и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Оваа година и јас имам полуматура и ќе гледам да бидам самтинг рили спешл :D

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.