Не се оптоварувајте многу со полуматурава, како дошла така и ќе помине. Еден обичен фустан и ниски чевли според мене е доволно, нема потреба од преголеми трошоци. Не е важно дали имате партнер, ништо страшно. И јас не сакав да одам, ама отидов и прилично добро си поминав, мило ми беше што завршив основно.
И мене првиот ми се допадна најмногу.. измислив нешто друго. Пример: истиот модел само со зелено и црно слично на вакво нешто...
Прославата ке ни е на екскурзија. И не се согласувам, мислам дека женско може да изгледа убаво и елегантно на таква прослава и во панталони.
оваа година ќе бидам полуматурантка и сакам да најдам некој многу класичен и елегантен црн или темно црвен накај бордо фустан кој ќе го комбинирам со црни балетанки и некое едноставно ланче може некој предлози?има таков фустан во МК? и каде можам да побарам? фала однапред )
Ехх полуматура.. Одамна беше но и сега ми доаѓаат солзи.Многу бевме приврзани како клас и многу ми беше тешко што се разделувам.Вие што викате во средно се наоѓало вистинското друштво за мене не беше така.Се запишав во различно средно со другарките од основно и никој не ме сакаше. Ме одбегнуваа ме оговараа но ете помина и тоа. Инаку на полуматура носев црни балетанки и фустанче на кратки ракави црно со бело
Еве го моето фустанче, само што мене поубаво ми стои. Имам поубаво деколте, партнерот на гз ќе паде (извинете на израз) , хихи нарцис сум Инаку, планирам да го комбинирам со црвено болеро/сако, црвен накит, црвен плик и црвени балетанки. За жал такво фустанче како што барав најдов, ама многу големо ми беше, иако го пробав најмалото бројче, ама и од ова сум задоволна, убаво е и елегантно
супер е. И јас сум полуматурантка и баш ме опишува од збор до збор. Дури и името ни е исто, ама не се секирај не ти го крадам си имам веќе свое
Вака, и јас сум полуатурантка и многуу сум возбудена. Несакам а се разделам од класот и од школото ама тоа е, живот. Ниска сум па мислев да носам некој ниски штили а може и не. Може некој предлози за фустан едноставмен некаде над колена. Фала
Па, како си поминавте? Јас да си речам - двата вечера што славевме си поминав одлично. Носев на двата вечери фустанчиња и балетанки. Ми беше удобно и одлично поминав, можев да играм и се. За шминка малце се зезнав, не знам добро да се шминкам, но се снајдов. Така да, убави два вечери.
Фустанче / сукња у стил skater skirt со кроп топ, сандали на штикличка од оние со ремче горе, некоја интересна ташничка со пуштена брановидна коса. Мачкини очи и некое nude matte карминче и спремни сте. Таман за девојче на таа возраст.
Секој си има свој стил, и според тоа каков стил имаш така треба да се облечеш.Некој е поише за старки,шорцеви ,маичка, некој штиклички кратки фустанчиња шминка итн. Сепак полуматура е, според мене најубаво е некое убаво фустанче ниски штиклички (или балетанки ) нежна шминка, ако имате виткана коса исправете ја, ако имате права локни.. и тоа е тоа.. Не се замарајте многу со изгледот, само првите 10минути ке ви биде битен, после најбитно е да си поминете најубаво.Не претерувајте многу околу шминката и не избирајте фустан кој е премногу скап, зашто еве го мојов од 18илјади си седи закачен само еднаш облечен, а сеа коа глеам слики сфакам дека како тетка сум била..
Епа ајде и јас да се приклучам на темава. Годинава и јас сум полуматурантка и полуматурата ни е многу скоро, паа за околу една недела мислам. Веќе се ми е спремно. Фустанчето ми е во интересна бела-крем боја со црни точки. Не е многу отворено, ниту многу кратко (воопшто не сакам разголена и/или куса облека и сметам дека е неприкладна за мојата возраст). Ќе носам сребрени балетанки, за разлика од моите соученички, речиси сите ќе бидат на штикли (а на крај боси ќе играат ). Планирам да ја извиткам косата и да ја префрлам на страна, а за шминка ќе одлучам дента, бидејќи ќе си се шминкам сама дома. За разлика од мене, моите соученички сметаат дека полуматурата е врвно животно достигнување (алоо, деветто одделение си завршил/а! А за матура какви ќе бидете?) и затоа претеруваат со нивните подготовки. Вештачки/гелни/незнамкакви нокти, десетка штикли (чест на исклучоци), надградба на коса, шиење фустани, професионални шминкери, козметичари... Мислам океј е, убаво е да се прослави, човек да се дотера, да направи фризура, да се нашминка... Ама тие навистина, навистина премногу се замараат за таа една вечер која и вака и така ќе помине. Искрено, едвај чекам да помине и полуматура и се и конечно да завршам основно. Можеби тоа е затоа што никогаш не се дружев, а не се ни дружам со моите соученици. Едноставно имаат премногу површни сфаќања, барем според мене. Нивното спремање за полуматурата доволно кажува. Да се вратам на мојата поента. Сакам да им порачам на сите сегашни и идни полуматурантки (и ако има по некој полуматурант ) да не претеруваат и на крај да не личат на ништо. Значи спремете се, дотерајте се, средете се, само тоа нека остане во границите на нормалата. И онака на крај на никој нема да му биде важно како изгледате.
Што сторивте вие модерни, мојава генерација каква беше, како на шала појдени на полуматура. Добро, не бевме дотолку за никаде, ама скоро сите беа едноставно облечени. Па некои дури и згужвани, дека во друг град ја прославувавме па се стуткала облеката во торбата.
Јас во јуни ќе бидам полуматурантка и искрено овие фустани ми се на ум,знам дека е рано,но сепак сакам да си знам што би сакала да носам.Веројатно тоа ќе биде некој од овие фустани и штикли од Зара 12ка