1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Првoвo е пoубaвo, a и мoжеш и сaмa дa гo нaпрaвиш.

На Оксана Свифт му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Не се оптоварувајте многу со полуматурава, како дошла така и ќе помине.

Еден обичен фустан и ниски чевли според мене е доволно, нема потреба од преголеми трошоци.
    Не е важно дали имате партнер, ништо страшно.

И јас не сакав да одам, ама отидов и прилично добро си поминав, мило ми беше што завршив основно.

На Belgin1, eloves, simonna.a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Оксана Свифт

Оксана Свифт Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Каде ќе бидете ? Во Охрид? Ние таму одиме. И едвај чекам, мислам дека таа вечер ќе ми биде најубава. :inlove:

4. Оксана Свифт

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    И мене првиот ми се допадна најмногу.. измислив нешто друго. Пример: истиот модел само со зелено и црно слично на вакво нешто... [​IMG]

На theowndemon, Papillon.Papi и Majakisss им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.374
    Прославата ке ни е на екскурзија.
    И не се согласувам, мислам дека женско може да изгледа убаво и елегантно на таква прослава и во панталони. :)

На alexa_dimoska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CutiePieMarzia

CutiePieMarzia Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Ние одиме во Охрид на 18ти мај..

На Оксана Свифт му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Оксана Свифт

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Ние одиме на 23-24 така е предвидено, можеби нешто ќе се измени дотогаш. :)

8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    оваа година ќе бидам полуматурантка и сакам да најдам некој многу класичен и елегантен црн или темно црвен накај бордо фустан кој ќе го комбинирам со црни балетанки и некое едноставно ланче може некој предлози?има таков фустан во МК? и каде можам да побарам? фала однапред :))

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Во Тетово во Трговскиот во центар видов дека имаше убави фустанчиња. А има и во Скопје во Чаршија.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ако си од Скопје, прошетај го Гтц, посебно втор, трет спрат, сигурна сум дека ќе најдеш.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Ехх полуматура.. Одамна беше но и сега ми доаѓаат солзи.Многу бевме приврзани како клас и многу ми беше тешко што се разделувам.Вие што викате во средно се наоѓало вистинското друштво за мене не беше така.Се запишав во различно средно со другарките од основно и никој не ме сакаше. Ме одбегнуваа ме оговараа но ете помина и тоа. Инаку на полуматура носев црни балетанки и фустанче на кратки ракави црно со бело

12. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Еве го моето фустанче, само што мене поубаво ми стои. Имам поубаво деколте, партнерот на гз ќе паде (извинете на израз) , хихи нарцис сум :D

Инаку, планирам да го комбинирам со црвено болеро/сако, црвен накит, црвен плик и црвени балетанки. За жал такво фустанче како што барав најдов, ама многу големо ми беше, иако го пробав најмалото бројче, ама и од ова сум задоволна, убаво е и елегантно :) 5+9.png 12.png

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ЕДНА убавица

ЕДНА убавица Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    797

супер е. И јас сум полуматурантка и баш ме опишува од збор до збор. Дури и името ни е исто, ама не се секирај не ти го крадам си имам веќе свое

На Бугарката му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ЕДНА убавица

ЕДНА убавица Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    797
    Вака, и јас сум полуатурантка и многуу сум возбудена. Несакам а се разделам од класот и од школото ама тоа е, живот. Ниска сум па мислев да носам некој ниски штили а може и не. Може некој предлози за фустан едноставмен некаде над колена. Фала

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.374
    Па, како си поминавте? :)

Јас да си речам - двата вечера што славевме си поминав одлично. Носев на двата вечери фустанчиња и балетанки. Ми беше удобно и одлично поминав, можев да играм и се.
    За шминка малце се зезнав, не знам добро да се шминкам, но се снајдов. Така да, убави два вечери. :)

16. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Фустанче / сукња у стил skater skirt со кроп топ, сандали на штикличка од оние со ремче горе, некоја интересна ташничка со пуштена брановидна коса. Мачкини очи и некое nude matte карминче и спремни сте. Таман за девојче на таа возраст.

На Anev131 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SmallDeath

SmallDeath Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    14
    Секој си има свој стил, и според тоа каков стил имаш така треба да се облечеш.Некој е поише за старки,шорцеви ,маичка, некој штиклички кратки фустанчиња шминка итн. Сепак полуматура е, според мене најубаво е некое убаво фустанче ниски штиклички (или балетанки ) нежна шминка, ако имате виткана коса исправете ја, ако имате права локни.. и тоа е тоа.. Не се замарајте многу со изгледот, само првите 10минути ке ви биде битен, после најбитно е да си поминете најубаво.Не претерувајте многу околу шминката и не избирајте фустан кој е премногу скап, зашто еве го мојов од 18илјади си седи закачен само еднаш облечен, а сеа коа глеам слики сфакам дека како тетка сум била.. :rofl::rofl:

На Puppy lover и handball.lover им се допаѓа ова.
  18. HappyGirl:)

HappyGirl:) Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    95
    Епа ајде и јас да се приклучам на темава. :D
    Годинава и јас сум полуматурантка и полуматурата ни е многу скоро, паа за околу една недела мислам. :inlove: Веќе се ми е спремно. Фустанчето ми е во интересна бела-крем боја со црни точки. Не е многу отворено, ниту многу кратко (воопшто не сакам разголена и/или куса облека и сметам дека е неприкладна за мојата возраст). Ќе носам сребрени балетанки, за разлика од моите соученички, речиси сите ќе бидат на штикли (а на крај боси ќе играат :^)). Планирам да ја извиткам косата и да ја префрлам на страна, а за шминка ќе одлучам дента, бидејќи ќе си се шминкам сама дома. :clap:
    За разлика од мене, моите соученички сметаат дека полуматурата е врвно животно достигнување (алоо, деветто одделение си завршил/а! А за матура какви ќе бидете?) и затоа претеруваат со нивните подготовки. Вештачки/гелни/незнамкакви нокти, десетка штикли (чест на исклучоци), надградба на коса, шиење фустани, професионални шминкери, козметичари... Мислам океј е, убаво е да се прослави, човек да се дотера, да направи фризура, да се нашминка... Ама тие навистина, навистина премногу се замараат за таа една вечер која и вака и така ќе помине. 8)
    Искрено, едвај чекам да помине и полуматура и се и конечно да завршам основно. Можеби тоа е затоа што никогаш не се дружев, а не се ни дружам со моите соученици. Едноставно имаат премногу површни сфаќања, барем според мене. Нивното спремање за полуматурата доволно кажува. :)
    Да се вратам на мојата поента. Сакам да им порачам на сите сегашни и идни полуматурантки (и ако има по некој полуматурант ;)) да не претеруваат и на крај да не личат на ништо. Значи спремете се, дотерајте се, средете се, само тоа нека остане во границите на нормалата. И онака на крај на никој нема да му биде важно како изгледате. :*

На Zavisnaodblago, Nona13 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.157
    Што сторивте вие модерни, мојава генерација каква беше, како на шала појдени на полуматура. :D Добро, не бевме дотолку за никаде, ама скоро сите беа едноставно облечени. Па некои дури и згужвани, дека во друг град ја прославувавме па се стуткала облеката во торбата. :D

На Anev131 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Глорија Џенер

Глорија Џенер Нов член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Јас во јуни ќе бидам полуматурантка и искрено овие фустани ми се на ум,знам дека е рано,но сепак сакам да си знам што би сакала да носам.Веројатно тоа ќе биде некој од овие фустани и штикли од Зара 12ка

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      78,1 KB
      Прегледи:
      52
    • 5.jpg
      5.jpg
      Големина на фајлот:
      181,8 KB
      Прегледи: