1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Купете/сошијте нешто што и понатаму ќе можете да го носите. Неколку страници е кажано истото. Нека не ви собира само прашинка во шкафот. За штикли не сум против, но јас што се вели уште на рамно паѓам, а не па и на штикли да се качам. Сега има секакви чевли - ниски.
    За моето фустанче знам дека ќе го шијам и ќе биде со ракави, од оправдани причини. :)
    Еве кои ми се допаѓаат.

Искомбинирано со римјанки, дрвени алки, и подолго ланче. Косата пиштена на врвовите само извиткана и со малку шминка. :) - Вака претпоставувам дека ќе бидам јас на полуматурската вечер.

Прикачени фајлови:

2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Значи на полуматура нема потреба од штикли, светки и не знам што.Изгледајте си природно, едноставно и слатко и нешто што би можеле да го носите и понатаму.Еве неколку мој предлози.
    Со фустанчињава можете да ставите неколку алки, балетанки или римјанки и готови сте :)

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На PinkPrincess му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    леле преубаво ми е фустанчево....а јас незнам дали да носам фустан изгледа не.... незнам стварно за моево тело што да нозам нозете ми се криви некако :(

4. nad.dy

nad.dy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas ovaa godina sum polumaturantka planiram da nosam obicni farmerki tunika i nekoi stikli (ne mnogu visoki)
    me interesira vase mislenje za mojata kombinacija :)

5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Феминки може да ми кажете некоја модна страна од кај што ги наогате фустанчивања?
    Сите ми се многу слатки :inlove: .
    Јас само ги знам new york dress,prom girl и polyvore, ама нема некои убави фустани...Се се некои светлуцави, сатенски, балски, долги.
    Сакам некое убаво памучно (или некој друг полесен материјал).
    Ако знаете пишете тука или на мене преку ЛП. :)

6. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    865
    Јас за полуматура одлучив да си шијам фустанче.Мајка ми шие кај една шивачка веќе со години и е презадоволна,многу е барана жената и стварно прекрасно работи.Ќе си сошијам фустанче од проста причина што не сакам да шетам од дуќан во дуќан и да гледам разни фустани од кои на едниот не ми се убави прерамките,на другиот бојата,третиот не ми е точен..енд соу он...
    Сакам нежно,поедноставно фустанче на кое сеуште не сум му го смислила финалниот изглед али има време,знам дека тоа ќе биде мој избор и дека ќе го носам,по мој фкус,точно,боја избрана,се под конец ;)
    Само сигурно знам дека нема да биде цветно :shake: :shake: :shake: :worried: но,но ноу уеј! :)

7. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    ммм јас си смислив за една вечер т.е си купив
    ама за другатааа :( фустанчиња баш нема и некој избор ама ке се најде :)
    иначе утре ке ви ставам слики да ми кажете дали е добро :)

8. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Ајде девојки, помагајте. И јас сум оваа година полуматурантка. За 1ва вечер - фустанче и рамни чевли или со мала штикла. Но, незнам што да носам за 2ра и 3та вечер. Добро би ми дошла вашата помош :D

9. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    [​IMG] [​IMG] [​IMG](со црвен акцесорис )

10. Lovely8

Lovely8 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    уфф.. и јас сум полуматурантка и да ви кажам сакам да сум обично едноставно фустанче со убави, типски римјанки.. али девојчинава од мој клас сите ќе бидат на штикли и ко шо ми објаснија (дека они веќе се си имат најдено) мене ми личат на тетки.
    за втора вечер сакам да бидам со панталонки кратки, блуска и полна потпетица
    глупаво ли е ако се делиш од другите малце? (по стилот на облека) :) ;)

11. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Супер идеја ти е со фустанче и римјанки,што ќе ти се уште сега штикли?Уживај поубаво со римјанки отколку штикли,се во свое време

12. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Аман бе, 3 вечери, што ќе беше тоа, Ивкова слава? :^) :rofl:
    Инаку мене ми се допаѓа комбинацијата, ако ти се чувствуваш удобно, воопшто да не се мислиш за другите што мислат и што ќе кажат. ;)

13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Лавли8 мене баш ми се допаѓа твојата комбинација, едноставно не треба да бидете сите униформирани, колку сте повеќе уникатни и размислувате пошироко од границите толку е подобро и не подпаѓајте на влијанието од другите, па што ако носат другите штикли, не значи дека ако не носите штикли нема да бидете убави и на крај краишта тоа е само полуматура :)
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На mileystar, Lovely8 и Angelche им се допаѓа ова.
  14. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Знам уште од сеа какви ке бидат кај мене....па они секој петок и сабота искачаат по кафичи и диска на штикли 15ка....мислам 8мо одд се :^) и после јас сум чудната...јас да ви кажам искрено на полуматура би одела по фустанче и чизмички .....ептен ми е слатко така...и нормално не мислам на некои чизми за снег...ама ај да не испаднам ептен чудна :D

15. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
  16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Чипката, која во моментов е многу актуелна, би можела слатко да изгледа со балетанчиња.

Прикачени фајлови:

17. Ani-b

Ani-b Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    18
    Полуматурантка сум оваа година.И планирам да носам нешто вакво.

Многу ми се допаѓаат,а ако би носела штикли ќе купам некои ниски до 5 цм.но сепак ќе си купам и балетанки па ке видам :D
    Искрено не се оптеретувам со тоа,важно е убаво да си поминам :)

Иначе косата ке ја навртам со фигаро,и ке си ставам машничка.На лицето ке ставам пудра,црн туш(само на горните капаци),римел и лабело :D
    И нараквица(не премногу нападна) :)

Прикачени фајлови:

На Mawata77 и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. NICKRIVERS

NICKRIVERS Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    11
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 81&theater

и ја сум полуматурантка и најверојатно ќе носам вакво фустанче, а за кондури незнам најверојатно штикли :D

инаку да прашам која е таа 2 и 3 вечер??? ја знам дека има само една вечер, вечерта кога се оди во дискотека или кафич (во зависнос од тоа каде ќе одлучат)

19. maarrrttttaa

maarrrttttaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    и ЈАС СУМ ОВАА ГОДИНА ПОЛУМАТУРАНТКА И СЕУШТЕ НЕМАМ ОДЛУЧЕНО ШТО ЌЕ НОСАМ.
    ВЕ МОЛАМ ПОМАГАЈТЕ. :)))

20. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013

1-ва вечер е главната таа што ја прославуваш со наставници
    2-ра си ја организира генерацијата без присуство на наставници и има дозволено алкохол
    е за 3-та ни јас незнам :D