Помислувам на самоубиство

Дискусија во 'Канта' започната од musicismylife, 27 мај 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    добро бе девојче читам тука еден куп совети девојкиве ти даваат и барем 1 да ти влезеше во глава опушти се малку се напнуваш ништо не постигнуваш лошо е за тебе.имаш ли другарки излези прошетај прави нешто тргни ги малку мислите од тој и таа..ако он и поверувал на неа значи си зацртал во глава така е и така е колку сакаш убедувај го гарантирам нема да смени мислење..бар не сега.остај да помине малку време ке си се наместат работите на свое место.

На poizon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ок, знам не е лесно ... не е едноставно, потребно е време но ќе помине да знаеш. Нема кој не се нашол во слична ситуација, ама едноставно сфати некои луѓе слични на овие не се вредни да си ја трошиш енергијата на нив. Џабе колку и да објаснуваш тој ако е свесен и може да размислува со свој мозок нема што да потпаѓа под туѓо влијание. А неа, колку и да сакаш да и вратиш таа ќе биде уште позлобна ... да се докаже, ама кога еднаш ќе ја избришеш тотално со игнорирање ќе видиш како се ќе се врати.
    Поради себе едноставно почни од ново. Без него и неа, биди отворена за нови искуства, многу немој да ја замараш главата со прашања зошто, како и сл. Ќе видиш кога конечно ќе се ослободиш од вакви негативни искуства ќе ти се случи нешто позитивно и вредно за внимание. :)
    И лошите искуства се дел од животот ... од нив треба да излеземе посилни и помудри.

3. musicismylife

musicismylife Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Така и правам бадемче :) не планирам да го барам,егото ми е побитно,ве послушав сите не е вреден за мене,ама ако ме побара ке го натерам сите зборови да ги повлече. :devil:

4. DivineChaos

DivineChaos Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    60
    Не се надевај дека некогаш ќе те побара. Ever...
    Можеби ако му се присака.
    Плус не треба да мантраш на мислата „ќе види он кога ќе ме побара“
    Треба да мантраш над мислата “ јајцата ќе му ги откорнам има да вришти од болка и да ме моли за милост “
    Јасно?!

На Sunshine88 и musicismylife им се допаѓа ова.
  5. musicismylife

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
  6. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    да речеме дека сум била во слична ситуација, нема да образлагам како што, но јас на сите им ЕБАМ МАТЕР! (само што мајка му не е крива што родила неандерталец) :rock: вака да ми простиш! Не давам пет пари за нив, плачи за еден тој не му е гајле, плачи за друг исто така, си викав што чоек сум, сега не плачам за никого, нити придодавам значење, ептен сум кул и знам како во иднина да се поставам, денес нема романтика, само грубо. :muscle:

Знаеш што, ова машките кога им изјавуваш љубов или покажуваш колку ги сакаш си ги дигаат акциите, не го ценат тоа, го игнорираат, бидејќи сакат да изиграваат фраери, не верувам дека ниеден од нив не те сакал, но не можел да искаже, како и да е порано или подоцна мора да дојде тој што ќе те сака, твојата сродна душа и кога ќе помине сето ова и ова еуфорија, верувај љубовна еуфорија трае 5 години, а може да заврши порано ако најдеш некој и кога ќе го преболиш, ќе се чудиш како само си размилсувала и што си сакала да направиш, а во иднина со било кој и да е, на сам старт биди резервирана, додека не почувстуваш од него љубов не искажувај одма чувства, измачувај го, играј топло ладно, искушувај нека пукне скотот во него! да им ебам матер фраеришта ќе ми изиграваат.

И направи си услуга сама на себе не се самоубивај за идот, ќе видиш ќе жалиж за ова еден ден.

На Barbice17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Тоа што ти изнакажал лоши работи кои ти сметаш дека не ги мислел е едно. Веќе се случило,ги кажал,не може да се повлечат назад. Знам дека те боли и ти е тешко,но кажав и пред тоа,ќе те боли колку што ти ќе дозволиш. Не може вечно да живееш со таа рана. Скраја да е,ама не ти утепал некој од семејството па да живееш во толкава болка. (прости ми на изразот)
    Луѓе сме,правиме грешки. Тој си го кажал своето. И се изјаснил дека не сака да контактира со тебе (ова е поблага варијанта од тоа дека не сака да го замараш). Значи,престани да мислиш на него. Обиди се мислите да ги ориентираш кон некоја друга работа. Најди некој друг. Остави го и тој вториот со кој си била. Најди некој трет,овој пат барај да е некој на место. Не можеш да ги бираш само членовите од семејството,се друго е работа на избор!
    Според мене,најдобро е некое време да бидеш сама,да си ги разбистриш мислите. Еве имаш 20 и неколку години,не знам точно,можеш да почнеш да работиш нешто(ако досега не го правиш тоа),или некое хоби,ама прави го со љубов. Љубовта и болките остави ги на страна. За некое време,сам ќе се појави некој кој те заслужува.
    Првиот,дефинитивно не е за тебе. Со тоа што пак му се јавуваш-самата си ставаш уште толку сол на раната. Биди цврста и откажи се од него и од секаков контакт. Ќе ти биде подобро. :)

8. musicismylife

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Oк,ме поббара на мсн,после десет минути од кога беше вклучен и кога виде дека не му пишам ми пиша.Ме праша што сум направила со фбто и дека помислил дека сум го блокнала или деактивирала форумот.Зборувавме за се што се случи.Во текот на разговорот дознав дека таа му зборела нему како сум сакала да му расипам со пријателите.Му реков може да верува во што сака и не сум должна да му објаснувам.Му реков како и да е заслужив втора шанса да увидеш дека не е се така како што мисли,ми рече дека ке ми даде но дека се уште нема да ме адне на фб.Нема потреба да ме аднува ако не сака.И мое е како ке ја искористам.
    Кога ми постави неколку прашања му ги одговорив колку да виде дека не бегам од ништо.Му реков дека не му ни барам да ме сака туку ако сака да ми биде пријател ако тој сака.ќИмавме до некаде интересен разговор.Ама ке видам како ке се одвиваат работите.Решив да не го барам,ке чекам да се олади ситуацијата.

Фала ви на советите,ми помогнаа многу :*

9. musicismylife

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Si vetiv deka nema da zaplacam i nema da go baram nitu molam,nisto od toa ne napraviv,mu vetiv deka ke se drzam na strana,od koga me pobara dvapati na msn i mu kazav nekoi raboti mi rece ke mi dade sansa za da se popravam zosto do nekade i jas imam del od vinata,go nema edna nedela da me pobara.Jas sum mu mnogu luta,ama ne go pokazuvam toa,naprotiv se drzam i nemam zaplaceno,sakam da dojdam nekako do kontakt so nego za da mu kazam edni vazni raboti i da mu ja kazam odlukata,da mu kazam deka me povredi i deka sakam da sum na cisto so nego,ane da me bara koga mu tekne i da me prasuva kaj sum na fb koga toj mene me izbrisa.

koj bi bil vasiot sovet
    dali da se drzam na strana kako i dosega i da cekam prilika ili da mu ja kazam odlukata?

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ти кажавме сите ... да се откачиш од него тотално. Значи да престанеш да очекуваш дека ќе те бара, да не мислиш на него и на тоа дека кога ќе го сретнеш ќе му се објаснуваш ... едноставно сврти нова страница и продолжи напред без него.
    А тркалото се врти верувај! Само ти мораш да бидеш силна и своја и да продолжиш без него понатаму.

11. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    На 22 години размислуваш за самоубиство заради некојси папагал? Слободно!! Пуцај куме!!

На SaraTrajkovska и Sunshine88 им се допаѓа ова.
  12. musicismylife

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    аххахахаа :D ме пресмеа,е сега вака.Му пишав порака,ај гони се у пичку матер ти не вредиш јас да плачам и да те молам,несакаш да ми зборуваш?немораш губи се да не те гледам,не те сакам повеке.
    После тоа неколку минути добив пак френд риквест од него,ми рече да го прифатам.Не го прифатив веднаш но подоцна го прифатив.Не се вклучувам намерно за да не го сретнам но се плашам како да се однесувам со него.Ладнокрвноста ке ја добие секако,но што понатаму? :^)

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.517
    Допаѓања:
    92.099
    На фб на чат можеш групи да си направиш и кај некои да бидеш онлајн, кај некои офлајн. Напрај си група, стави се за него на офлајн и кулирај си.

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Ти уште не се (само)уби?? :D :D
    Оф смешно е бре ама гледам напредуваш во одвикнувањето од самоубиство.
    На почетокот ми викаше не било смешно и дека не ми посакуваш да бидам у таква ситуација, ама па смешно е, а и да сакам да се најдам во таква ситуација мислам дека нема да успеам, што да му правам кога ме сака.
    Ова со поракава арно си му направила си му го спуштила до петици, така само напред, он на тебе санава ганава, ако неќе да ти збори гони го у пичку матер и не го ставај више на фб, или избриши го фб па направи си нов и не му праќај френд риквест бе више, гони го у пм уф тоа веќе го кажав :rofl: :lol: . Само напред били ладнокрвна бич може ќе ти упали.
    Битно тоа со самоубиството го реши. :x

15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Не вреди да се убиваш заради некој што не те заслужува ;)

На Chocoholic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Тој што те заслужува не би дозволил вака да се чувствуваш заради него, затоа заборави го и продолжи понатаму. Побарај и пробај да си најдеш некој што повеќе ќе те сака и цени од овој. Со самоубиство ништо нема да го постигнеш.

17. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Не вреди заради некои
    копиљаци
    да си го уништуваме животот...што нивните животи да не вредат нешто повеќе од нашите...НЕ!
    Само глава горе, време лечи се!

18. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    офффф тежок филм е ова хахахаха дури и смешно ми е ..

19. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Абе не е смешно...не чини да се смееш на туѓа мака :!: ...само што е нереално и непотребно да се уништува некој самиот себе си...психички!

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    За психички доцна е ама за физички сега полемизираме :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.