1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за изработка на семинарска работа

Дискусија во 'Образование' започната од WhiteAngel, 8 февруари 2011.

1. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Веројатно џабе прашувам, ама да си ја пробам среќата :^)
    Има некој материјал за Управување со залихите со системот точно на време (just in time)?

2. ClaudiaLeBoursier

ClaudiaLeBoursier Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    22
    Да си прашам вака...има некој материјали за ГИС (Географски информациски системи)????

3. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Знам како се прави.Ни објасни професорот.Ама на што треба да се прави и како да го пратам на мејл?

4. thecrazyoneortwo

thecrazyoneortwo Нов член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Да не случајно некој има семинарска или било што за поделба на менторството во образованието или категоризација на менторството. Благодарам однапред. Поздрав! ;)

5. kitty8

kitty8 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    znachi treba da napravam seminarska da bide povrzano so crven krst. e sega ne znam kako da mi bide naslovot i shto da pishuvam. ajde ve molam nekoja idea, neshto otprilika :D

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Мразам готованство, и не сакам некој кога превзема готови семинарски и никогаш не сум сакала ни да давам ни да ми даваат, но ќе ви дадам една страна каде можете на некој начин да си помогнете и олесните.
    Има ставени готови семинарски, дечки и девојки што самите ги аплоудирале, па може да ви помогнат и да ви бидат од корист.
    Имајте на ум да не ги копирате од збор до збор, искористете страна- до две, некои пасуси или нека ви биде за узорак(пример), зашто некој ака сака многу лесно може да ве отрие дека не е ваша.
    http://www.scribd.com/

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    ќе ми дадете ли некои идеи за презентација за култура?

(може слики,видеа) примери...?

8. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Што треба да има на првата (почетна) страна?

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Име на факултет,предмет по кој се изработува,темаа на семинарската работа(може и слика ако е некоја по конкретна тема,на пример Европска инвестициона банка,и може слика од седиштето на банката),изработил(име,презиме и бр. на индекс на студентот) и ментор(име и презиме на професорот)
    Исто така може и место,месец и година,на пример Скопје,декември,2014

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. trendafil1

trendafil1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    20
    дали можеби некој има некои цитати од книгата Сид од Пјер Корјен..мнгоу ми треба а немам книга :(

11. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.437
    Дали некој знае во превод што значи ова
    И бидејќи материјалот е од веб-страници не може да стои само линкот, а некои од страниците немаат ни автор на текстот, ни датум... Хелп :(

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^Кога цитираш книги, во фуснотата се пишува презиме и име на авторот, име на книгата, издавач на книгата, година на издавање и бројот на страницата од кој си преземала дел. По истиот редослед ќе ја напишеш книгата во Користена литература, само без бројот на страна.
    Во фусноти можеш слободно да ставаш и линкови, затоа што некогаш можеш да користиш обични статии, не мора да значи дека ќе бидат книги. Со тоа што, во заграда ќе напишеш (accessed: датумот кога си ја отворила веб страната и си преземала материјали).

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ennas

ennas Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Феминки ве молам помошшш... Треба на да правам семинарска за “Анализа на говор“ ве молам ако има некој материјал било што некој нека пише ве молам ми треба за утре а нигде не можам да најдам :(

14. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    За девојките што се студентки на Факултетот за туризам и бизнис логистика - насоките: Туризам, Гастрономија, исхрана и диететика и Хотелско - ресторанската насока доколку имат потреба од семинарски работи, моја пријателка изработува семинарски за додипломски и постдипломски студии и дипломски по многу поволни цени.

Доколку некој сака, можам во лп да му пратам мејл.
    Девојчето сама ги изработува семинарските, не ги одбирате однапред изработена тема шо сигурно пред вас 100 луге ја предале истата.

15. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Здраво девојкии..Некоја да ми каже (ако и е познато) тема за семинарска по Генетика. :) Фалаа :*

16. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    903
    Промени во бројот на хромозомите, како на пр. Даунов синдром, Клинефертелов, Тарнеров. Или промени во структурата на хромозомите: делеции, дупликации, инверзии, транслокации.

17. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    Дали има некој веќе работено на тема Вештачко оплодување (иначе, на Правен факултет сум, оваа тема ми е по семејно право). Барав на интернет и нема односно не можев да најдам многу материјал. :wasntme:
    Доколку некој може некако да ми помогне ќе му бидам многу благодарна :sweat: 8-|

18. Ale1

Ale1 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    дечки, значи вака, 1 година сум на филолошки факултет и по изборен македонски јазик треба да изработам семинарска на тема некоја македонска народна приказна и тоа треба да биде 3-4 страни.. случајно некој да знае некоја таква долга приказна, јас се преобрнав ама не најдов толку голема приказна -_-
    Ако знае некој нека пише !!!
    Ви благодарам однапред :)

19. Srce01

Srce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    23
    Девојки, има ли некоја повеќе материјал за тема "Фискална политика во Р.М." ?

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Дечки ај помош ве молам!
    Потребни ми се податоци за целулоза во тутун. Пребарувам на интернет ама некако не ми иде. :(
    Има ли некој семинарска за оваа тема или било какви информации, или да ме насочи што да пишувам?
    Линкови праќајте, било што, само помагајте зошто никаде не можам материјал да најдам.