Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за малата Ева и за нејзиното срценце

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од deko2009, 2 јуни 2012.

1. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    И јас донирав.. Пишете како е душичево.
    И кажете убави новости.. :(

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Најдов линк од фб на друг форум (се извинувам ако не е дозволено да го постирам, избришете го) каде што се тврди дека документот во кој се бараат 25000 евра од болницата е фалсификат. Наводно е напишан на лош бугарски како да е преведен на google translate, конфузии околи адресата на болницата и потпишаната докторка.
    Не се разбирам доволно за да можам да проценам дали е вистина тоа што го викаат, само пренесувам информација. Дајбоже да се само шпекулации :(
    Не сакам да верувам дека некој сака да направи злоупотреба, oва не е играчка и се надевам дека не е така како што пишуваат.

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Сега сакав да објавам линк ... Можно ли е ова?? :worried: :(

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    да не ти се верува до каде одат луѓето денес.... :fubar:

6. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    само што го прочитав ова и јас сакав да го споделам, зарем е можно вакво нешто? не ми се верува , до каде одат луѓево

7. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Чекајте бе луѓе ,можеби стварно е некое недоразбирање или некој новинар направил глупост. Јас лично не можам да верувам дека некои родители би лажеле за болест на своето дете :x

8. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.207
    Допаѓања:
    4.252
    Можеби тие воопшто не се родители, можеби детето воопшто не е болно. Измамниците токму сметаат најповеќе на луѓето кои не можат да поверуваат оти некој би лажел за такво нешто.

Веста ја пренесе и плусинфо:

http://www.plusinfo.mk/vest/54156/2...ranjeto-za-donacii-za-lekuvanje-na-malata-Eva

цитирам:
    - крај на цитат.

9. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    само се надевам дека ке се уклучи некој и ке пише дека сето ова е измислено и дека детенцето е навистина болно...во спротивно не знам што повеќе да мислам за луѓево и не ми е јасно зошто некој би измислил вакво нешто ??? какви се тие родители што би измислиле дека нивното дете е болно , не не е можно ова бре сигурно е некоја лага...

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Подобро да е измислена болеста отколку да е вистина, нашите лажно изнудени 100 ден не се ништо во споредба со болеста на девојчето ако е вистина...

На rossonerka, DELFIN-15, Sara123 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Јас сум мајка на 3месечно бебенце кое Првиот ден од неговиот живот беше пратено со брза помош во Ск. со дијагноза тромбоцитопенија(слепување на крвните клетки -еритроцитите). Јас знам што преживеав тие неколку денови додека да и се среди состојбата. И кога го видов постот за малата Ева сочувствував со родителите, донирав од сите телефони дома по неколку пати, плачев кога и да видев слика од неа или информација за неа...Се молев за тоа непознато бебе и неговите родители...
    И сега читам дека родителот сака да профитира на сметка на болеста на неговото 4месечно бебе. Па какви се луѓе постојат, секој не е за родител. Единствено убаво во цела оваа измама е тоа што Ева не е во толку критична ситуација како што тврдеа.
    И фала му на Бога ако ова е измама од несовесниот татко,ако малата Ева е добра и не и се броени деновите, а чувството дека сум измамена и сум излегла будала пред себе си ке го проголтам во себе, само малото нека биде добро.

На heart.stealer, girl1985, antonina и 8 други им се допаѓа ова.
  12. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Донирав и јас , ако е стварно ова што прават така срам да им е , само на девојчето нека му биде подобро :)

13. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Точно така се надевам дека барем детенцето е во ред , не е ништо виновно тоа што неговите родители решиле да измислуваат и да профитираат од него, а ако детенцево е навистина болно се надевам дека нема да се остави да згасне уште еден живот... и дека ке се помогне

14. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    не сакам да верувам дека некој би измислил таква приказна

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?m ... ntId=95637

Само што слушнав на Канал 5 дека биле фалсификувани документите и дека доколку во Бугарија недостасувале пари, детето немало да биде пуштено од болница а не дека воопшто не го оперирале. Според нив, Ева е во Македонија уште од 10ти август.

освен тоа, како што пишува, операцијата чинела 25,000 евра од кои 20,000 ги платил фондот, а останатите семејството. Мислам дека од донациите семејството собра многу многу повеќе пари од тие 5,000. Во таков случај очекувам парите кои ги добиле вишок, да ги вратат и да се донираат за други луѓе на кои им се потребни.

15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Можеби сум сега гневна што некој си поигрува со своето дете и го користи за сопствени цели, па и јас ќе направам нешто не коректно.
    Ја проследувам комуникацијата помеѓу мене и таткото на девојчето.
    Сега одкако го објавивте линкот ја читам повторно и повторно пораката добиена од деко2009. Дали сум премногу бесна или погрешно и од друг аспект ги толкувам напишаните зборови незнам, но најпрвин пишува - дека во СК клиника предвидуваат две операции, потоа дека зависи од докторите од БГ колку ќе бидат, како ќе решат, а потоа дека треба операцијата да се изврши итно и во секое време.... како веќе да решиле БГ доктори...?
    И уште нешто- има ли топлина во поракава?
    И да е кученце кое е повредено би додала некоја придавка мојот палавко, на пример.... а не само малата Ева, небаре за име и презиме се работи.
    Знам дека звучи грдо и лошо се што напишав и ветувам дека ако треба ќе да му се извинам на деко2009, но искрено посакувам да е оваа вест точна.
    Но невин е се додека не се докаже спротивното.

16. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    јас ништо не сватив, оперирано е девојчево или не ?
    ако фондот дал 20.000 евра зошто тогаш воопшто се собираа пари , мене стварно ништо не ми е јасно...
    се надевам само дека со детето е се во ред.

17. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Ако на ваков начин решиле да се поиграат со малото детенце, нека им е страм, па какви се овие луѓе бре ... болни или што :fubar: немаат ни трошка страм ни почит .... нека е здраво девојчето. А ако паметниот татко лажел за парите... нека го затворат да му дојди умот .... :@

18. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Се згрозив од ова што го прочитав, што се не оди по оваа земја. Срамота!

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    http://plusinfo.mk/vest/54197/Falsifika ... o-policija

Ни на крај памет не ми беше дека може вакво нешто да се измисли. И за вакви работи ли да се лаже бе? :fubar: Ако е вистина, срамота и греота е. Ужас...
    Ќе кажам само, девојчето нека биде здраво!

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Човек повеќе во ништо неможе да верува и кога некој вистински ќе боледува и ќе се бори за живот ќе бидеш сќептичен и нема да донираш :x Зар може да постојат такви родители? Зар е возможно да печалат на сметка на нивното невино бебенце? Има кој да и суди...