Ni 60 ni 30,na 40 go staviv so pomali vrtezi.prezivea,koga se isusi pak si bese istiot..sakav na 60 od sto taka mi e sigurno deka e cist ama ne mi se rizikuvase..
Domakinki vakaakam da odam vo kukjata na tatko mi da cistam(pocina pred nekoe vreme).Kazete mi efikasni sredstva za zakoravena masnotija na pr za sporet.Go nemam videno kakov e sporetot ama da se pripremam.I nekoj dr sredatva kazete mi
За маснотијата да пробаш со врел алхолен оцет и жица за садови. За бигор се многу добри ова и ова. За плочки кујнски, од купатилото исто може оцет. За рерна е добар Мил. Исто има и Мил политура. http://www.hemiks.com.mk/page9.html
Со што чистите ,,еко кожа,, ? Гарнитурата лом е направена доаѓаа мали дечиња, има некое посебно средство или?
A da probas so aceton za nokti? Ne na sekade samo na mestoto kade e izvalkano, imam probano na bela tasna odma izleze. Zemi pamuk natopen so aceton i pomini na flekite ke vidis, nisto ne mozes da izgubis, probaj!
Пред се сочуство! За шпорет користам арф и една паста ко груткава е разредувам со малку жешка вода. Циф, доместос, микс од јаболков оцет и сода бикарбона, неколку жички,крпчиња,сунгерчиња... тоа ми е 'оружјето' за цела куќа
Mislam deka ima specijalno sredstvo po marketite.Jas ke ti kazam so shto da ne ja pominuvas nikako.So sredtvo za stakla.Svekrva mi toa sresstvo obicno Ajaks koristi i za se samo si shprica.Eko kozata celata i ispuka.pozdrav
И јас имам еко кожа гарнитура и ја чистам со средство за стакло сега за сега нема знаци на испукување како што кажа @LUCERKA иста е од првиот ден.
E pa prodolzi da si ja cistis.Ama mislam deka od eden kup sredstva bas so sredstvo za staklo ne e soodvetno.Neznam ti kolku vreme ja imas sveki ja ima 7god i pred 2 godini na nekoi mesta i ispuka.
^neznam kako se vika ima vo Vero.Jas koga ja kupuvav prodavackata od salanot mi rece za sjaj da ima eko kozata mleko za telo....ama ne ti garantiram....jas so vlazno krpce ja pominuvam bashka crna e pa ne se poznava mn prsti ova ona.
Прашањето не ми е баш за тука, ама овде ве има повеќе домаќинки. Каде да најдам сталак за цедење на тањири од инокс ама да биде поквалитетен. Секоја година купувам од Зелен пазар и делот кај што се цеди водата ми р'ѓосува и никако не можам да го исчистам. Би дала и повеќе пари ама да е нешто поквалитетно.
@Rabbit да видиш во Карес , тоа е во редот на Просветно Дело, има и во Сити мол. Во Техномаркет на спрат продаваат кујнски работи. Коин каса имаат продавница спроти Систина.