Едноставни трикови девојки се надевам дека ќе помогнат на линкот подолу https://rumble.com/embed/u7at4.vew55/
Од аспект на одржување, кои теписи се најдобри? Треба да купиме за цел стан, а појма немаме какви, не знаеме од кој материјал се најквалитетни. Секоја информација ни е добредојдена.
Мајки јас нова домакинка сум и имам едно мошне глупаво прашање, значи вака кога пуштам машина за перење ставам прашок скоро цела чашка и полнам омекнувач е сега каде грешам бидејки алиштата не ми мирисаат на омекнувачот туку на нешто друго мирисаат грозно, незнам дали многу ставам прашок или омекнувачот се става кога веке е при крај перењето
Пробај да ја исчистиш машината со сода бикарбона и алкохолен оцет. Во делот за прашок ќе ставиш сода, а во делот за омекнувач оцет. И пушти ја да изврте празна. Би требало да се исчисти и среди. Инаку јас ги ставам прашокот и омекнувачот пред да ја вклучам машината, секој во својата преграда и вклучувам на потребната програма.
Можно е да мирисаат ако ставаш многу прашок. Прашокот останува во машината и замирисува. Фиоката убаво усчисти ја и пуштај ја машината понекогаш да работи празна. Во преградата за прашок стави сода бикарбона, а во преградата за омекнувач стави алкохолен оцет.
Ставањето повеќе прашок не мора да значи дека ке мирисаат повеќе, си има одредено што како и мајка ми правеше иста грешка, исто и со омекнувачот. Повеќе прашок кога се стави, останува, се згрутчува и замирисува, понекојпат оди долу во филтерот, ви препорачувам во преградата за прашок да ставите сода бикарбона и да ја измиете убаво, пуштете ја пералната еднаш да работи на празно и соберете ја водата од неа видете дали мириса пак, проверете го филтерот а исто така ако имате некој електричар нема да биде лошо да ги провери и цревата што се задолжени за прашок и омекнувач(зависи до видот на пералната), може да бидат запушени.
Плетена памучна блуза ја исправ на 60° наместо на 40°. Се собра за некои 2cm. Дали постои некој начин да се прошири повторно?!? Со пегла?
Како да исчистам перална? Прочитав некаде дека треба да ставам оцет и сода бикарбона и да уклучам на 90, без алишта, ама не сум сигурна дали е правилно. Дали има некој што веќе го правел ова?
празна перална ја уклучуваш на 90 степени предходно во делот за прашок ставаш сода бикербона а во делот за омекнувач ставаш бел оцет и пушташ да пере празна
Prazna pustena peralna koga ke go pocne programot za centrifuga ke pocne da lupa i na kraj ke prolupa odnosno kratko i jasno nesto ke se otkaci i ke ti se napravi belja. Mnogu rizicen poteg
не туку тропај глупости ако е на рамно наместена пералната под лабела нема да мрдне ни сантим а крај на крај може да се исклучи центрифугата и без центрифуга да изтера
ти си уште повозрасна жена и од мене па пред да пишеш нешто размисли дали држе место тоа што ек го кажеш