земи лист од тетратка или весник стави ја врз хеланките пази шо матерјал се и според тоа намести ја пеглата дали на средо или најако ти си знаеш Со загреаната пегла пеглас врз весникот значи хеланка врз неа весник и врз весник со заграна пегла пеглаш некои 5 секунди мастиката ке се залепи на весникот
А што со машините кои имаат програми за самочистење и притоа се уклучуваат празни? Мојата досега требаше да е ептен пролупана. За да не ви мирисаат машините, на секое перење ставајте сода во делот за прашокот (заедно со прашок), и оцет во делот за омекнувач (без омекнувач). Ќе ви трае машината подолго време.
Јас уклучив со сода и оцет на 90 и немаше никаков проблем и кога вртеше центрифуга само горе кај прашокот не ми се исчисти убаво па чистев со четка. И одма се забележува разлика, белите алишта сега поубаво ги пере и поубаво мирисаат. Сега ми треба помош околу друг проблем. Ми треба препорака за средство за теписи, имам дамка на тепихот ама не сакам да го перам бидејќи скоро е перен туку сакам само да ја исчистам таа област. Пробав со сјај, после и со прашок ама не сакаше да излезе.
Mozda vasite masini se pomali i imaat takva programa. Razlikata e sto vo mojata masinive sobira 25 para farmerki i taka golema da ja pustis prazna so sigurnost ke prolupa. Pojdena od toa vi predloziv da ne ja pustate prazna. Druga e razlikata so evropskite masini e tie masini imaa tri dispanzeri, eden za prasok, drugiot za omeksivac i tretiot za blich. Mozda i zatoa ne promisrisuvaat. Ne razbiram sto me napadnavte . Ako mislite deka treba prazna da ja pustate, pustajte nemora da se odnesuvate taka ofanzivno.
Дајте ми предлог за средство за чистење кожна гарнитура. Значи има чуден мирис, под кирија сум и ја чистев со малку влажна крпа, со едно др средство, ама џабе. Меѓу деловите, нз како да објаснам каде што мора пример ако чистиш со рака да поминеш е тука се собира некоја миризба, чаре?
Kako da gi iscistam.jastucite od agolnata garnitura (beli, eko koza) mnogu tesko se cistat, jas gi cistam so sungerce i sjaj za sadovi, moze li da se pustat vo masina?
Каде да најдам или нарачам од оние лепенки/налепници што се за текстил,од оние што се самолепливи или се лепат со помош на пегла ???? Хелп
Здрaвo Нит сум дoмaќинкa нит oчaјнa нo сaкaм сoвет. Ххх Кaкo ги прoстирaте aлиштaтa нa жицa пo некoј редoслњд нa бoи,пo гoлеминa, нa кoј нaчин ??? Јaс се трудaм дa ми се пaнтaлoни, блузи и се пoмaлo.
Не ми се допага кога ке видам спрострени алишта без ред Редоследот на пространите алишта многу кажува за домаќинката Не иде да се наредат кое како ти дошло до рака од корпата!!! Алиштата ги простирам по големина... Прво идат подолгите работи - панталони, блузони, џемпери, тренерки, па пократките - маички, шорцеви, чорапи... Ииии ДА, најважно е долниот веш да биде во втор ред, да не се гледа од улица
А што кажува редот за домаќинката? Just curious. Дека јас недомаќинка сум што ги редам како ми дојде Гледам само да ги пружам убаво да не се познава каде биле закачени со штипките и маиците да не се надолу оти се истегнуваат отповеќе. И вака и така ќе се исушат.
Не знам што кажува, ама редот се знае Долен веш најблизу до тебе, најдолги работи - најдалеку од тебе.. Во средина се останато. Никој не е должен гаќите да ви ги гледа, иако повеќе би го формуларала ова - не се должни комшиите да знаат дали носам памучни или чикани гаќи па да им проработи фантазијата. Ниту пак да гледа колкави ми се корпите од градниците
Ај за гаќиве ќе се сложам. Ниту јас не ги спростирам прво нив на ачик, ама другово... Навистина имате време да ги двоите по големина, боја и сл. Еве јас јавно си признавам, недомаќинка голема сум