Жени како да исчистам убаво гранитен умивалник-крем боја? Го чистам со циф, малку отстои па го стругам со жица ама пак не се чисти скроз
Со средство за вадење флеки не бива?Тоа од кам ми е ефикасно и се ми вади.Мало бело шишенце со црвено капаче,бијанко се вика мислам.
Ги фарбав алиштата на ќерка ми со фармерки, на некои тренерчиња има дамки плави на некои нема ништо, иако перев на 40. Со што да ги исчистам барем на тие неколку нпви блузички
Јас купив белило го истурив цело во еден леген со ладна вода и ги ставив алиштата 6 часа ми ср исчистија
Mene ednas mi se sluci cela masina so beli alista gi perev na 90' a sum zaboravila crveni corapi vnatre i mozete da zamislite, pink bese se! No so ocet vo eden legen gi ostaviv da posedat i posle pak gi perev, ko nisto da ne im se slucilo. Probaj, moze ke gi izvadi damkite..
Ставам течен абразив (како крем што е) врз мокар сунѓер од меката страна и бришам. После со мокра крпа да го отстранам абразивот и на крај со сува.
Kaj majkami imaat laminat, i ona go cisti so Ajax za plocki, ne ostava tragi za razlika od sredstvata za laminat sto se... A jas i kaj mene doma parketot so toa go cistam, i sum zadovolna, i mirisa ubavo i plus cisto e
Како отстранувате наслаги од фугирање на плочки ,се утепав со што ли не пробав никако не излегува и откако ќе изџогирам сд суши и побелува . Пробав со Арф, Доместос , жица ..со нож со ништо не излегува , а плочките ми се мат т.е како релејфни ...
Како да ја исчистам тендата на тераса? За проѕирна се работи, како во кафичите. Од внатре знам, ама за однадвор, без да паднам од тераса, по можност, хаха
Со силикон може ли да се залепи дрвен мебел мало делче пукнато... поточно поткршена ногарка на стол (данемисесмеете)
Не знам колку ќе држи така, зависи колкаво парче е поткршено. Можеби попаметно е да го средите со дрвофикс.
Епа фугата е и направена да не се мие и да не пропушта вода и било какви течности. Не ја избришавте на време? Јас знам фуга се става и одма се брише по линија а штом се исуши уште еднаш се чисти темелно, баш затоа што подоцна е невозможно да се извади.