Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @Annath на оваа мислиш? Оваа е растителна, знам дека имало и некоја друга ама јас никако неможам да ја најдам кај нас. Барав во Веро стои дека има цена и бишува млечна мегле слатка павлака ама рафтот скоро секогаш е празен.
    347104227l.gif

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Не, за оваа зборам

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Помооош..бела блуза од памук ми се чини беше, по грешка е испрана на 90 степени. Не е уништена, но гледам разлика во материјалот, крута станала..Дали постои начин да се врати во првобитната положба? Фала Ви :*

4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Бело палто под пазувите ми е пожолтено, највероватно од дездоранс, исто и на јаката тоа од стоење и мислам дека арис де грас ќе ми заврши работа. Помош за ова под пазувите а и палтото ми требе за сабота за венчавка :)

5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    IMG_0344.JPG Feminki pomos
    Garniturata na edno mesto zabelezav pocnala da puka. Dali e vozmozno da se spreci nekako ?

6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Пробај со помада Бекутан

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    си има специјално средство за нега на кожа, или еко кожа. Види по маркетите. Значи си бара и таа одржување (мачкање) за да не пука.

8. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Ја мачкав со посебно сретство но еве почна да пука :/

9. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596
    Здраво:)

Променив омекнувач ама вчера кога заврши перењето (на 40 степени) видов дека омекнувачот не е искористен дури и преградата се наполнила со вода. Совет што да направам за наредно перење бидејќи сега го купив пакувањето и некако не ми се фрла....

10. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    @nadelinka да го извадиш целиот дел каде што се става прашок и омекшивач и да го измиеш и потоа повторно да си си ја уклучиш машината, како што си ја уклучуваш. Мене така ми се случува после подолго време и го мијам само со вода и после нема проблем.

11. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596

Направив тоа :) вечер ќе пушам пак па ќе видам....

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    ПВЦ прозорите ми се одамна ставени, но онаа фолија што е на пластиката не е одлепена на време и сега е запечатена, не можам никако да ја тргнам. Има ли некое чаре да се одлепи фолијата?

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    259.293
    Многу тешко се вади отпосле. Пробај со фен да загрееш малку пред да одлепуваш.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Јас го имав истиот проблем летоска 40 прозорци имав за чистење кога ја земавме куќата.Со се пробав,едвај ги извадив со амонијак,mr proper i sir sto e za parket vo voda rastvarav go natopuvav so sunger mestoto i so amonijak i so žica triev,nekoi sto ke se natopea poveke ke počekav malce i se vadese folijata.Moite se imitacija na drvo tvoite ako se beli vnimavaj kako so zicata...obavezno zemi rakavici deka mene racete mi ispogorea od amonijakot:doh:

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.179
    Моите однадвор така останаа...со се пробав, и џабе... по мали парчинња се вади ама целосно не IMG_0581.JPG

На forumce и Acka22 им се допаѓа ова.
  16. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Farmerki od kerka mi na sredina svetli od stranite malku potemni gi vadam od perenje celite prskani kako so fleki. Celite so krucinja koi pomali koi pogolemi. So vanish, varikina, sapun, sapun za fleki se pereni nisto ne izleguva. Momentalno gi staviv na 95 stepeni vo masina ako i ova ne upsee daj kazete kako da gi spasam? :( preubavi se, preubavo i stojat sega i gi zedov.;(
    Moe mislenje e deka nesto od oblekata so koja gi perev ima pusteno boja, iako gi perev na 30 stepeni.
    Help me! Ocajna sum!;(

17. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Да пробаш со вакви марамици? Стави неколку во машината а не само една. Скроз не верувам да излезе ама барем да се поднамали шаренилото.

18. Nina+O

Nina+O Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    108
    Не ти препорачувам бидејќи иде лето а силиконот се топи а Скопје е сахара. Така да најдобро ти е секундарен ама купи си поскап например лонг ... зелен е.

19. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    :o kaj da gi najdam ovie? Jas imam vakvi maramici ama se hvatac boje ko so pisi na niv, ovie ne gi iman sretnato, a ne se istite. Vcera mi rekoa so aris de gras da probam da gi iscistam, ama ne e maslo toa na niv i plus aris de gras ne e za obleka ili jas sum greska? Isto mi rekoa i topla voda so prasok na sonce cel den demek ke izlezele. Ke probam ke vidam ama nemam nadez.:(

20. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Тие се истите марамици само различна фирма. Инаку овие ги има во поголемите маркети, ако си од Ск ги има во ДМ. А за арис имам слушано дека ваѓаат флеки од облека, ама искрено за ова незнам дали би помогнало. А штом имаш марамици стај неколку такви и пантолоните и вклучи ги на најголемата температура што ја трпат, мислам дека би помогнало.