@Annath на оваа мислиш? Оваа е растителна, знам дека имало и некоја друга ама јас никако неможам да ја најдам кај нас. Барав во Веро стои дека има цена и бишува млечна мегле слатка павлака ама рафтот скоро секогаш е празен.
Помооош..бела блуза од памук ми се чини беше, по грешка е испрана на 90 степени. Не е уништена, но гледам разлика во материјалот, крута станала..Дали постои начин да се врати во првобитната положба? Фала Ви
Бело палто под пазувите ми е пожолтено, највероватно од дездоранс, исто и на јаката тоа од стоење и мислам дека арис де грас ќе ми заврши работа. Помош за ова под пазувите а и палтото ми требе за сабота за венчавка
Feminki pomos Garniturata na edno mesto zabelezav pocnala da puka. Dali e vozmozno da se spreci nekako ?
си има специјално средство за нега на кожа, или еко кожа. Види по маркетите. Значи си бара и таа одржување (мачкање) за да не пука.
Здраво Променив омекнувач ама вчера кога заврши перењето (на 40 степени) видов дека омекнувачот не е искористен дури и преградата се наполнила со вода. Совет што да направам за наредно перење бидејќи сега го купив пакувањето и некако не ми се фрла....
@nadelinka да го извадиш целиот дел каде што се става прашок и омекшивач и да го измиеш и потоа повторно да си си ја уклучиш машината, како што си ја уклучуваш. Мене така ми се случува после подолго време и го мијам само со вода и после нема проблем.
ПВЦ прозорите ми се одамна ставени, но онаа фолија што е на пластиката не е одлепена на време и сега е запечатена, не можам никако да ја тргнам. Има ли некое чаре да се одлепи фолијата?
Јас го имав истиот проблем летоска 40 прозорци имав за чистење кога ја земавме куќата.Со се пробав,едвај ги извадив со амонијак,mr proper i sir sto e za parket vo voda rastvarav go natopuvav so sunger mestoto i so amonijak i so žica triev,nekoi sto ke se natopea poveke ke počekav malce i se vadese folijata.Moite se imitacija na drvo tvoite ako se beli vnimavaj kako so zicata...obavezno zemi rakavici deka mene racete mi ispogorea od amonijakot
Farmerki od kerka mi na sredina svetli od stranite malku potemni gi vadam od perenje celite prskani kako so fleki. Celite so krucinja koi pomali koi pogolemi. So vanish, varikina, sapun, sapun za fleki se pereni nisto ne izleguva. Momentalno gi staviv na 95 stepeni vo masina ako i ova ne upsee daj kazete kako da gi spasam? preubavi se, preubavo i stojat sega i gi zedov. Moe mislenje e deka nesto od oblekata so koja gi perev ima pusteno boja, iako gi perev na 30 stepeni. Help me! Ocajna sum!
Да пробаш со вакви марамици? Стави неколку во машината а не само една. Скроз не верувам да излезе ама барем да се поднамали шаренилото.
Не ти препорачувам бидејќи иде лето а силиконот се топи а Скопје е сахара. Така да најдобро ти е секундарен ама купи си поскап например лонг ... зелен е.
kaj da gi najdam ovie? Jas imam vakvi maramici ama se hvatac boje ko so pisi na niv, ovie ne gi iman sretnato, a ne se istite. Vcera mi rekoa so aris de gras da probam da gi iscistam, ama ne e maslo toa na niv i plus aris de gras ne e za obleka ili jas sum greska? Isto mi rekoa i topla voda so prasok na sonce cel den demek ke izlezele. Ke probam ke vidam ama nemam nadez.
Тие се истите марамици само различна фирма. Инаку овие ги има во поголемите маркети, ако си од Ск ги има во ДМ. А за арис имам слушано дека ваѓаат флеки од облека, ама искрено за ова незнам дали би помогнало. А штом имаш марамици стај неколку такви и пантолоните и вклучи ги на најголемата температура што ја трпат, мислам дека би помогнало.