Готово веќе. Се ебаа фармерките изви на изразов. Свекрва ми ги ставила на своја рака во варикина да киснат цела вечер и сега се бели ама најлошо од се е шо флеките останаа и сега се уште повидливи пошо фармерките се сега бели со тегет дамки!!! Си ги зела сношти мадам од на сушалка и рекла ајде да пробам!! Ојдов да ги барам за купивање ама ги нема. а нови беа беее два пати облечени!!!
Девојки пробајте со нитро, од продавница за бои и лакови се купува. Ставете на жолтата страна од сунѓерче или на некое крпче кое потоа ќе го фрлите и бришете ЗАДОЛЖИТЕЛНО СО НАРАКВИЦИ оти нитрото ја гори кожата
И тоа го правев од тоа и амонијакот и ракавиците се гореа цели раце ми беа црвени и натекнати и груби.Ама сега со мерак си ги чистам прозорците
^Жалам еден проблем реши, друг се појави Спојлер: за раката Еден лимон пресечи го на половина и едната половина цела исцеди ја на раката, ама убаво цел сок да ти остани на болното место. Пече, боли, ама помага. Потоа со медицинска крема за раце, може 48, може и некој од невен, сеедно, убаво намрси ја раката и стави ја во најлон нека ти отстои барем половина час. Потоа измиј ги. Ова му иди како домашен маникир нешто, за потхрана и брзо опоравување на кожата.
Девојки, како да го исчистам жолтите флеки на фустанот? Ми се направија перејќи, пушти боја од другите делови. Пробав со сода, сапунот за флеки од дм, обичен сапун и само малку избледеа. Дали ако го однесам на хемиско ќе го средат? Страв ми е да не ми го уништат, бидејќи првично синиот дел ми направи розеви флеки, ама тие се испраа. Со што може да пробам да го исчистам само белиот дел без да го оштетам?
Миркровална како чистите? Се мислев да напрскам внатре со некое средство ама да не неможам да го отстранам мирисот покасно,некој ваш испробан начин?
Isklucuvam od struja,ja vadam cinijata i toj prstenot sto....sungerce i arf i trijam,trijam....plaknam so truleks krpa pa povtorno so sunger ovoj pat so malku sjaj.Plaknam povtorno so truleks krpa. Na kraj vo edna zdela stavam voda i parcinja limon i ja vklucuvam da izvrti nekolku kruga. Posle ova....sjae i nema miris na deterdzenti.
Женски хелп.... шољата во вецето редовно ја чистам со четка и средство нели ама четката не влегува скроз во дупката што е одма под тоа за седње (ама објаснив ).....вчера чистејќи зарибав малку повеќе и гледам нешто темно излага и бидејќи неможев убаво да видам земав мало огледало..и што да видам црнила... дали е мувла не знам ама нема што друго да е....чаре има или нова шоља да купувам ?
Ke si stavis rakavici na racete ,sungerce od zelenata strana i domestos i ubavo ke zabrkas vo zljebot.Ne e toa muvla tuku ostatoci od fekalii.Poradi necelocno cistenje na soljata se sobrala necistotijata.
Значи може да се среди. Добро, ќе пробам после и ќе пишам инфо. А мувла на перална со што чистите? Имам со горно полнење и кај гумата гледам се појавило.
Земи Бреф , и убаво навнатре по ќошовите испрскај , нека постои така 10- 15 минути ...потоа со тушот изми убаво .
More dodeka ne zasukam rakavi i ne se ispotam od trienje ne zastanuvam. Samo togas sum sigurna deka e ,,bas" cisto.
Помош плис Нови ми се панталоните,ги ставив на закачалка со штипки,ама имаше црн дел на штипките,и ми направија флеки, и тоа од двете страни(напред/назад) Пробав со прашок,сјај,сода бикарбона..не излегуваат. Па у пм,на кој да му текни дека ќе примат боја цццц Чаре?
Каков материјал е тепихот? И зависи со кој дел од кирбито - со тресачката, со смукалката, со пералната? Ако е од оние "влакнестите" теписи не би ти препорачала друго освен смукалката. Инаку генерално многу позитивни искуства имам од кирби. Ако те интересира нешто покомкретно прашај слободно
На аголната гарнитура делот за седење ми е штоф и денес забележав неколку мрсни кругови, не знам од што. Како да ги исчистам, скроз нова ми е? :/
Напрскај арис и истриј , исплави со крпче натопено во вода . После истискај еден лимон и една лаж сода промешај , и нанеси на штофот да го земе мирисот од арисот , на крај пак исплави со крпа и вода и исуши со фен .
Значи ДЕЛФИН ТИМ се најНЕпроф. нешто,не можам ни фирма да ги речам дека се. Во средата ми вели може читење не сум во канцеларија да видам список кога можам да ве посетам,барај ме утре,ај намерно оставам ден можда во гужва. Му се јавувам денес се објаснувам која сум,како сме дог. и ми вели дрско не можеме тоа,не чистиме така,а во средата ми потврдува. Значи ми троши 3дена и викенд сега2 дена,5 цели за ништо. Арам. Помош-некој што чисти со Кирби правосмукалка на лице место???