Вчера приметив дека на еден бел чаршаф за на трпезариска маса има неколку стари жолти флеки. Немам појма од што се флеките. Пробав со неколку средства да ги исчистам, ама не ми успеа. Од искуство може да ми препорачате некое средство за чистење на флеки??
Ако бил спакуван и некористен подолго време, пожолтува материјалот, од стоење. Мислам дека тешко излегуваат, ама пробај. Јас користам Омино Бјанко, го има во КАМ и сите поголеми маркети. На влажна флека нанесуваш од средството, триеш, нека постои барем еден час, и пери го најнормално. Ако е целосно бел чаршав, и не излезат флеките со средство против флеки, раствори едно капаче варикина во легенче и накисни го, па повторно испери. Иначе за такви флеки многу помага свински сапун каков што правеле нашите баби на времето, да се истрие флеката со сапунот и да се остави на сонце, загарантирано ја снемува. Ама таков сапун сега нема. @orevka оревче, што бидна со флеката од восок?
Ја извадив со пегла и ноктиве мои.Ја држев на крато па со нокти ке изгребам па пак исто и ја извадив и на крај ги ставив во мн топла вода да накиснат и се извади конечно душата ми ја извадија.
Kако да се решам од инвазијата на мравки во кујната,под и над судоперот? Прво имав на тераса само,сега се вдомиле
Мхм. Епа овие би требало и од обичен отров да бегаат. Сол, прашок за перење, алкохолен оцет. Јас имав кафеави мравки, тие биле на ниво на термити и моравме да викнеме фирма за дератизација.
Жени мене денес цела работна маса ми беше со мравки, испрскав Раид и изумреа ама сега со што да го избришам мермерот на работната маса? Со топла вода само?
Што е со мравкиве. Сегде ги има. Кај мене во кујна и во вц. Ставав сол, сода бикарбона, доместос во вц, ама ништо пак си излагаат од негде. #AntInvasion
И јас имам пробано со сол и оцет ама ништо не помагаше, само Раид, не знам дали го има во МК. Еве поминаа 3 месеци од тогаш сега пак нападнаа. Многу се досадни.
Лесно се отстранува со бензин Малце ќе мириса ама ќе пребришеш и нема да е проблем. Сум пробувала со се и сешто ама не е ефективно. Пробај па ќе кажеш
@SofiMar_ , @НаталиЛили, @MamacitaBuena За уништување на мравките земете средство Неопитроид. Го има во аптеките Зегин по цена од 70-80 ден.
Јас сум задоволна од професионал во козле нерези се наоѓаат.Доаѓаат ги земаат и после ти ги враќаат.За цена незнам баш меѓутоа не се воопшто скапи.
Devojki zdravo pisuvam od mobilen zatoa latinicava. Cekam gosti za saat vreme od prilika i mi pobaraa grav ama mi zagore malku. Sto ne probav mu smeniv voda aj so vlazna krpa da se zeme mirisot ama pak malku mirisa. Sto da pravam?