Се обрати на девојк ајде јас да ти помогнам ако е корисно, стави му нане суво малку ловоров лист и нека поврие и ако е чорба во запршката свежо лукче и оригано.
Префрли го во друго тенџере , налеј му малку вода и стави му ловоров лист, изрендај патлиџан и дополнително сецкан кромид, за да се убие малку мирисот. Нема чаре, ќе има таква ,,жичка,, на изгорено П.С. стави му прежени колбаси..
Пaли кoлaтa и дo првиoт дуќaн зa гoтвенa хрaнa... Или пoјaчaј нa предјaдење, сaлaтки, стaвaј рaкиички...и вaри друг грaв. Мирисoт ќе се oсеќa штo и дa нaпрaвиш. Едит: и нaпрaви дрaмa декa дo сегa немaлo струјa "Сaмo штo дoјде"
оди во веро има готови јадења и по другиве маркети има готов грав само да го ставиш во релна да се стопли.
Здраво сакам да ги перам теписите. Но сум поминувала покрај куќи каде се перани теписите и после тоа мирисаат многу убаво.Што трик предлагате?
Комбинезон панталони онака лесен материјал пишува на 30 степени да се перат ,на грешка ги пуштив на 60 степени и ми се стеснаа..Можам некако да ги средам ? Да ги исперам па пеглам влажни ??Баш се изнервирав а само што ги купив..
Имаше некоја финта ама не знам како беше точно,мислам како што ти спомна,некако со пегла дур е влажно.Побарај на гугал сигурно има некој трик.
Жени помош си купив ново тегет кебенце за бебушот со бели риги и прво перење на 30 и се ми обои. Чаре сега со што да ја вратам бојата?
Со вакво нешто Следи го упатството на кутијата. Иначе ја вади несаканата боја од алиштата, ама знае да ја врати оригиналната боја на материјалот.