@Alondra so vodeno cistenje so masina. Koga vikam da mi zemat tepisi gi vikam i da mi pominat duseci taman se osvezuvaat. Firma Profisional.
И јас да се надоврзам на ова со креветиве. Синко цел ден повраќа сабајле квалитетно го исповрати креветот чистев со прашак,со омекнувач,со чиста вода....не помага сеуште мириса. Дајте некој совет со што да го чистам???
За мирисот посипи сода бикарбона и остави ја преку ноќ, ќе апсорбира ако останало течност во душекот и ќе ја неутрализира миризбата, и утре усисај ја со правосмукалка. А ако и после тоа уште има флека на душекот направи раствор од вода и алкохолен оцет и напрскај со тоа, а после стругај со апсорбирачка крпа дур не излезе флеката, па остави да се исуши.
Девојки и жени, Одстранив боја од облека користејки др. Бекман за флеки.Според упатството тестирав на мал дел од внатрешна страна но ми ја уништи облеката од предната страна.Дали има начин да се среди??
Теписи и лустери со пристопачна цена? Каде да најдам или и пердиња? Се исплаќаат во Шутка тие предиња? Предлог каде да барам да не лутам зашто не сум од Ск
Девојки, дај кажете чаре, кога го кречевме станот ми капна од бојата на каучот, никако не излегува. Пробав со сјај и вода, киснеше и пак ништо. А бојата не е мрсна, на база на вода е
Ако не ти успее со нитро,стави сода и лимонтус,или краен случај доместос и со персил сигурно ќе излезе.
sledniot pat ke pocekas da se isusi ako go brises dodeka e vodeno samo ke go razmackas i potesko e za vagjanje.odkakoeke se isusi se greme i posle so vlazna krpa ili sjaj lesno se cisti
За теписи и лустери оди на пластичарската улица, нема што нема. За завеси нема потреба да одиш до Шутка за една тезга, оди на женски пазар, таман ти е близу до пластичарите. Одма кога ќе се симнеш по скаличките има дуќани за завеси и они ти ги шијат, обично ти викаат врати се за саат-два. Имаат цени почнувајќи од 150ден за метро.
девојки не сум варела до сеа обичен ориз само оној што е во кесички е сега сакам да сварам обичен ориз како да го приготвам и колку вода да ставам да не биде преварен
domakjinki,posle isklucuvanje i odmrznuvanje na frizider so sto ja cistite vnatresnosta pred povtorno da go vklucite?
Жени како да дезинфицирам машина за перење алишта, има ли некое средство ? Летоска не бев дома слабо ја користев па ми има некој цуден мирис ко на влага.
Оцет и сода. Стави сода во делот за прашок, оцет во делот за омекнувач и пушти на вриење празна машина. Исто може оцет и сода да ставиш и во бубањот. А има и средства за чистење перални во поголемите маркети, мислам дека и во ДМ сум видела. Не сум купила, оцетот и содата вршат работа.