Флеки од дезодоранс нс темни алишта со пто вадите.. Од мм две три кошули лом се под пазувите... И пастата за чистење со сода и оцет кој сооднос го правите? Пример да јс исчистам релната. Или кој сооднос во машината за перење... Ви благодарам
Од искуство ова? Јас еве, седум години ја користам, мака не видела. Секое перење оцет и сода ставам. Бигор нема. Од што страдаат цревата? Ни оцетот ни содата концентрирани не поминуваат низ цревата, туку се разредени со водата. Првпат слушам од тебе вакво нешто.
На сите. Една лажица сода бикарбона во делот за прашок (главно перење) и оцет во преградата за омекнувач, 3/4 полна. Нема мирис на оцет, си мирисаат на детергентот/прашокот.
Алкoхoлен oцет? Кaкo дa стaвaм aкo кoристaм течен детергент? Вo куглaтa? Знaчи не кoристиш oмекнувaч вooпштo, тaкa?
Алкохолен, да. И кога користиш течен детергент, пак во фиоката си ги ставаш содата и оцетот. Омекнувач не користам оти мирисите ми сметаат, имам главоболки. Повремено знам Дуел жолт да користам, ама иде зима, со сушара нема потреба од него.
Дали некој знае на колку степени да исперам навлака за душек за спална? Се јавив во фирмата од кај што е купен душекот НЕТАМ ми велат 40 степени, ама бел! е и не знам дали убаво ќе се испере, а да ја ставам на 60 па ми е страв да не се собере Некој за совет ?
Жени, на душекот од спалната ми се истури кафе пред некое време, а бел е. Го исчистив, ама одоколу остана како флека до кај што фатило кафето, не знам како да објаснам. Како круг. Како да ја исчистам? Читав некаде со сода и киселина мислам беше ама не сум сигурна, ми е страв да не го доуништам . Хелп?!
Пробај со средството за отстранување флеки Omino Bianko. Направи раствор со топла вода во некој сад, а потоа истриј го делот со флека. На крај помини со чиста вода. Средството е одлично за флеки.
да алиштата се меки и немаш потреба од омекнувач не ни мирисаат на оцет од машина право во сушална и не ставам омекнувач ако закачувам надвор турам омекнувач