каков омекнувач си ставила во пегла?? ВО пегла се става само дестилирана вода, а ако сакаш да ти мирисаат убаво алиштата во распрскувач од детергент убаво ќе го измиеш, па ќе ги наполниш со вода и омекнуваш ( Ленор, Орнел што и да користиш) и ќе ги попрскаш алиштата пред пеглање.
Мило ми е Горење, јас сум Дузи. Епа тече додека се загрее пеглата. Или не ти е доволно загреана, или си ја пуштила на мала температура. И не ја преполнувај, стави некаде до половина да има вода.
И ставив ЛЕНОР мојата пегла пушташе прејака паре а секогаш пеглам на 3-ка точно кога е на помала темп. тече вода ама не до толку оваа и на мах-темп. пак тече вода а и пареа не испушта вода Друго нешто ке ми кажете ли или треба на мајстор да ја однесам,а мојата пегла е од по новите модели има опција само чистејне ја употребив и пак е истото!!!!!!!!!
Ај види на едно копче на врвот од рачката има едно како крукче е таму имаш опција да прска вода, да прави мала пареа, поголема пареа... По грешка да не си го тоа свртела
Koпчето е на голема пареа но мајками еднаш ми кажа да не ставам омекнувач, но јас мислам дека цревцето да не е запусено сто излева пареа и кога пеглаш алиштата се мокри бидејки пареата неможе да излезе и вода излева.А незнам дали да ја однесам на мајстор што викате.? многу сум тажна ја купив 2800 ден сеуште е под гаранција има 24 месеци ..
И да има гаранција сепак за тоа не важи гаранцијата бидејќи таа грешка е твоја не е од пеглата, како што ти рекоа повеќето феминки наполни ја со вода ( потопла ) за да може да се отпуштат дупчињата ако не може и тоа ) нели рече дека си пробала носи ја на мајстор тој ќе ја отвори и ќе ја исчисти. Инаку јас го имам чистачот и добар е но не сум воодушевена од него. јас кога ќе исчистам и не ми мириса убаво што од тоа.
Феминки пеглата си ја направив и ставив ПУЛИРАПИД во дупчијната од каде што илзева пареа постоја неколку часа ја наполнив со вода и стискав на копчето за појака пареја и све излезе сека ок работи
Незнам каков блендер имаш но најубав блендер се само два ги имам и презадоволна сум повеќе го користам од Цептер не дека е помал и поедноставен него и за неколку секунди се се прави во него, исто така го имам црниот апарат од топ шоп и тој е предобар но поголем е има еден куп делови. Ако ти кашам дека било колкави прачиња да ставиш и да промешаш со Цептер само за многу малку време се работи во секунди. А за бигорот најдобро е Кока кола сок. Остави да постои 5 минути и простругај малку ке видиш дека се ке излезе. Мене ми рекоа и пробав се уверив дека е така една жена чистела њц шоља со Кока кола и си реков баш да пробам од тогаш кога видов како го вади аменецот без проблем го грицка не ја ставив во уста веке. Пробајте па ке кажете.
Јас прозорците ги чистам со сунгер и вода.Не користам средства за стакло бидејки ми се размачкуваат само на стаклото.Така да најдобро ми се бришат со вода.Пребришам со сунгер па потоа со две крпи суви и стаклото е перфектно чисто.
Никогаш не сум помислила дека сунѓер убаво чисти прозори зошто ми е некако синоним за размачкување на проѕирни површини )
[quote="Zaljubena111" Со средство за прозори и весник -подобро нешто нема [/quote] Навистина и со всник се бришат многу убаво прозорците,испробано :up:
Не су домаќинка, ама многу ме интересират(дека нема видено како се бришат со весник), како ги бришете, го туткате како топче весникон или ?
Прво навлажни ги прозорците со влажна крпа а потоа весникот или во топче или во коцка направи го и гланцај
Жени, ефикасен отстрануваш на бигор? Плочките ги направи лом во рок од три месеци, а со мајка ми имаме купено се што е на полицата за санитарии по маркети?! Е волку гнасна вода, толку бигор никаде нема низ цела МК А бе течи бела вода секојдневно, само хлор ставаат, којзнае што прават, ми иде да ги искорнам Пошто нели ние аквариум си имаме в купатило, делфините на царина се, ги чекаме нон стоп е водено
Кате21, Пулирапид му е мајката И јас што уште не пробав за бигорот на стаклото од туш кабината, со ништо не се чистеше, се' додека не земав Пулирапид. За стаклените површини уште какво средство не земав, пред некој ден пак се најдов во Тинекс пред полицата со средства за стакло и долго се мислев кое сега да го земав, ги читав декларациите се' додека не прочитав на декларацијата на Spin дека содржи оцет, си го земав и правец дома се зафатив со бришење на прозорите, се изненадив дека само со едно поминување и тоа со обична крпа (не магична) - беа чисти.