1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. filli

filli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    Дали некој го има овој чистач H2O mop x5 колку сте задоволни ??? казете ми за да си купам..

Прикачени фајлови:

• h2omopx5.jpg
      h2omopx5.jpg
      Големина на фајлот:
      55,4 KB
      Прегледи:
      482
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.989
    Допаѓања:
    111.823
    каков омекнувач си ставила во пегла?? ВО пегла се става само дестилирана вода, а ако сакаш да ти мирисаат убаво алиштата во распрскувач од детергент убаво ќе го измиеш, па ќе ги наполниш со вода и омекнуваш ( Ленор, Орнел што и да користиш) и ќе ги попрскаш алиштата пред пеглање.

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Мило ми е Горење, јас сум Дузи. :D

Епа тече додека се загрее пеглата. :D Или не ти е доволно загреана, или си ја пуштила на мала температура. И не ја преполнувај, стави некаде до половина да има вода.

На LivingGlam и Jojoba им се допаѓа ова.
  4. filli

filli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    И ставив ЛЕНОР мојата пегла пушташе прејака паре а секогаш пеглам на 3-ка точно кога е на помала темп. тече вода ама не до толку оваа и на мах-темп. пак тече вода а и пареа не испушта вода :) :) :)
    Друго нешто ке ми кажете ли или треба на мајстор да ја однесам,а мојата пегла е од по новите модели има опција само чистејне ја употребив и пак е истото!!!!!!!!!

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

Ај види на едно копче на врвот од рачката има едно како крукче е таму имаш опција да прска вода, да прави мала пареа, поголема пареа... По грешка да не си го тоа свртела

6. filli

filli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    Koпчето е на голема пареа но мајками еднаш ми кажа да не ставам омекнувач, но јас мислам дека цревцето да не е запусено сто излева пареа и кога пеглаш алиштата се мокри бидејки пареата неможе да излезе и вода излева.А незнам дали да ја однесам на мајстор што викате.? многу сум тажна ја купив 2800 ден сеуште е под гаранција има 24 месеци ..

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    И да има гаранција сепак за тоа не важи гаранцијата бидејќи таа грешка е твоја не е од пеглата, како што ти рекоа повеќето феминки наполни ја со вода ( потопла ) за да може да се отпуштат дупчињата ако не може и тоа ) нели рече дека си пробала носи ја на мајстор тој ќе ја отвори и ќе ја исчисти.
    Инаку јас го имам чистачот и добар е но не сум воодушевена од него. јас кога ќе исчистам и не ми мириса убаво што од тоа.

8. filli

filli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    Ке пробам со топла вода..

9. filli

filli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    Феминки пеглата си ја направив и ставив ПУЛИРАПИД во дупчијната од каде што илзева пареа постоја неколку часа ја наполнив со вода и стискав на копчето за појака пареја и све излезе сека ок работи :) :) :) :)

10. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Незнам каков блендер имаш но најубав блендер се само два ги имам и презадоволна сум повеќе го користам од Цептер не дека е помал и поедноставен него и за неколку секунди се се прави во него, исто така го имам црниот апарат од топ шоп и тој е предобар но поголем е има еден куп делови. Ако ти кашам дека било колкави прачиња да ставиш и да промешаш со Цептер само за многу малку време се работи во секунди. А за бигорот најдобро е Кока кола сок. Остави да постои 5 минути и простругај малку ке видиш дека се ке излезе. Мене ми рекоа и пробав се уверив дека е така една жена чистела њц шоља со Кока кола и си реков баш да пробам од тогаш кога видов како го вади аменецот без проблем го грицка не ја ставив во уста веке. Пробајте па ке кажете.

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Како да исчистам прозори, а притоа да не се размачкани?

12. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Јас прозорците ги чистам со сунгер и вода.Не користам средства за стакло бидејки ми се размачкуваат само на стаклото.Така да најдобро ми се бришат со вода.Пребришам со сунгер па потоа со две крпи суви и стаклото е перфектно чисто.

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Никогаш не сум помислила дека сунѓер убаво чисти прозори зошто ми е некако синоним за размачкување на проѕирни површини :))

14. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Магична крпа за прозорци и средство...

15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Со средство за прозори и весник -подобро нешто нема ;)

На Sanji4ka21 и Hipica им се допаѓа ова.
  16. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    [quote="Zaljubena111"

Со средство за прозори и весник -подобро нешто нема ;)[/quote]

Навистина и со всник се бришат многу убаво прозорците,испробано :up:

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не су домаќинка, ама многу ме интересират(дека нема видено како се бришат со весник), како ги бришете, го туткате како топче весникон или ?

18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

Прво навлажни ги прозорците :D со влажна крпа а потоа весникот или во топче или во коцка направи го и гланцај

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Жени, ефикасен отстрануваш на бигор? Плочките ги направи лом во рок од три месеци, а со мајка ми имаме купено се што е на полицата за санитарии по маркети?! Е волку гнасна вода, толку бигор никаде нема низ цела МК |( А бе течи бела вода секојдневно, само хлор ставаат, којзнае што прават, ми иде да ги искорнам |(
    Пошто нели ние аквариум си имаме в купатило, делфините на царина се, ги чекаме :wasntme: нон стоп е водено :D

20. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Кате21, Пулирапид му е мајката :)
    И јас што уште не пробав за бигорот на стаклото од туш кабината, со ништо не се чистеше, се' додека не земав Пулирапид.

За стаклените површини уште какво средство не земав, пред некој ден пак се најдов во Тинекс пред полицата со средства за стакло и долго се мислев кое сега да го земав, ги читав декларациите се' додека не прочитав на декларацијата на Spin дека содржи оцет, си го земав и правец дома се зафатив со бришење на прозорите, се изненадив дека само со едно поминување и тоа со обична крпа (не магична) - беа чисти.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.